W czasach intensywnego rozwoju i stale rosnącego znaczenia segmentu żywności gotowej, znaleźliśmy niszę, w której jesteśmy bezkonkurencyjni. Dostarczamy wyposażenie do gastronomii, które zdobywa uznanie kolejnych inwestorów z sektora food convenience. Efektywnie usprawniamy, mechanizujemy i automatyzujemy produkcję gastronomiczną. W naszym asortymencie znajdziesz maszyny gastronomiczne, które wyróżnia dobry stosunek ceny do jakości i możliwości zastosowań. Skorzystaj z doświadczeń naszych specjalistów!
Maszyny i urządzenia gastronomiczne
Dostarczamy wyposażenie do restauracji, zakładów garmażeryjnych, firm cateringowych i zakładów produkujących żywność gotową. Z sukcesem instalujemy urządzenia pracujące samodzielnie lub wkomponowane w ciągi produkcyjne, co pozwala na usprawnienie i mechanizację lub automatyzację licznych procesów. Wiemy, jak dobrze, sprawnie i wygodnie przygotować surowiec do dalszej produkcji.
Wyposażenie do gastronomii
W HERT znajdziesz urządzenia gastronomiczne znanych i cenionych producentów. Maszyny te osiągają znakomite rezultaty w polskich warunkach produkcyjnych, więc z pewnością usprawnią i ułatwią funkcjonowanie Twojego biznesu. Ofertę HERT tworzą między innymi maszyny do inkrustacji, panierownice do mięs, maszyny gastronomiczne do obróbki termicznej żywności oraz dozowniki.
Maszyny do inkrustacji
Urządzenia do inkrustacji są stosowane przy produkcji bardzo szerokiego asortymentu żywności. Maszyny inkrustujące łączą różne masy i smaki w jednym wyrobie przez otoczenie jednego surowca drugim. Proces inkrustacji odbywa się w sposób delikatny, bez uszkadzania struktury i bez strat napowietrzenia surowca. Urządzenia do inkrustacji mogą łączyć ze sobą różne masy i farsze w wyroby o różnych kształtach i wielkościach. Poddając je dalszej obróbce, na przykład panierowaniu, gotowaniu, pieczeniu czy smażeniu uzyskujemy różnorodny asortyment klasycznych, tradycyjnych lub całkiem innowacyjnych wyrobów.
Panierownice do mięs
Z sukcesem instalujemy samodzielne lub wkomponowane w linie produkcyjne panierownice do mięs. Proponowane przez nas stacje umożliwiają panierowanie na mokro i sucho, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie równomiernego i całkowitego pokrycia produktu bułką tartą, mąką czy przyprawami w zależności od wymogów danego produktu.
Maszyny do obróbki termicznej żywności
Fachowcy z HERT, korzystając ze swego wieloletniego doświadczenia, doradzą, jakie maszyny do obróbki termicznej żywności i w jakiej konfiguracji należy zastosować, by uzyskać oczekiwaną wydajność. Wiemy, jak piec, gotować, smażyć, przeprowadzać pasteryzację i blanszowanie zarówno małych, krótkich, ale różnorodnych serii wyrobów, jak i dużych wydajności.
W naszym asortymencie znajdziesz maszyny gastronomiczne o wszechstronnym zastosowaniu oraz specjalistyczne urządzenia przeznaczone do wykonywania określonych czynności i procesów. W zależności od potrzeb i oczekiwań proponujemy odpowiednie urządzenia gastronomiczne i przeprowadzimy testową produkcję. Dzięki automatyzacji i możliwości precyzyjnego programowania całego procesu produkcyjnego urządzenia samodzielnie realizują receptury krok po kroku, co pozwala na minimalizację obsługi.
Dozowniki i pompy transferowe
Dostarczamy dozowniki i pompy transferowe, które dozują najróżniejsze masy płynne, półpłynne, gładkie i z cząstkami. Maszyny te mają umożliwiają podłączenie szerokiej gamy akcesoriów, co pozwala na rozszerzenie ich zastosowania. Oferujemy wyposażenie do gastronomii w wersji bardziej zaawansowanej lub ekonomicznej. Jednak niezależnie od wybranego wariantu, nasze urządzenia bardzo dobrze spełniają swoją funkcję - dozują produkt w sposób precyzyjny i delikatny - oraz charakteryzują się wysokiej jakości wykonaniem.
Urządzenia gastronomiczne HERT - najwyższa jakość
Wszystkie maszyny gastronomiczne proponowane przez HERT spełniają normy wymagane w zakładach zajmujących się przetwarzaniem żywności. Współpracujemy z renomowanymi producentami, którzy stosują rozwiązania zwiększające bezpieczeństwo i higienę produkcji oraz ułatwiające obsługę urządzeń i utrzymanie ich w czystości.