PLN

Wszechstronna patelnia w gotowaniu i smażeniu FIGARO Firex

Czas realizacji zamówienia:
12-14 tygodni
SKU
FIR_FIGARO
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]

Wszechstronna patelnia w gotowaniu i smażeniu, szybka w nagrzewaniu, kompaktowa w rozmiarze FIGARO Firex

Nowa technologia podgrzewania sprawia, że patelnia Figaro jest 4 razy szybsza niż tradycyjna patelnia gastronomiczna. Może służyć jako patelnia do duszenia, do gotowania, urządzenie do gotowania makaronu, parowar ciśnieniowy, szybkowar, frytkownica, płyta do smażenia, urządzenie do gotowania sous-vide i tradycyjna patelnia. Jedno urządzenie, które zapewnia wyjątkową wydajność gotowania.

Pojemność: 100 i 150 litrów.

Zasilanie: elektryczne.

Dostępne wersje z gotowaniem pod ciśnieniem oraz bezpośrednim odpływem.

 


Zalety urządzenia:


Inteligentne rozwiązanie podgrzewania płyty grzewczej w patelni, dające równomierną temperaturę na płycie

  • 6 do 8 stref grzewczych, obejmujących całą powierzchnię dna zbiornika, automatycznie sterowanych przez płytę elektroniczną,
  • Niezwykle szybkie osiąganie temperatury,
  • Ogrzewanie wyłącza się w obszarach, w których nie ma produktu,
  • Maksymalna oszczędność energii.


Ciśnienie: doskonała kontrola ciśnienia wewnątrz zbiornika

  • DFIE100A V2 | DFIE150A V2 z możliwością uzyskania nadciśnienia do 0,45 bara a tym samym temperatury do 110C,
  • Inteligentne sterowanie systemem grzewczym zapewnia bardziej wydajne zarządzanie również ciśnieniem w zbiorniku,
  • Redukcja strat wody i zużycia energii dzięki automatycznym funkcjom gotowania pod ciśnieniem,
  • Pełne bezpieczeństwo programowe i mechaniczne.


Płyta elektroniczna V2

  • Płyta elektroniczna nowej generacji,
  • Przyjazne dla użytkownika sterowanie dotykowe,
  • Łatwe tworzenie i zapisywanie kompletnych, niestandardowych programów gotowania,
  • Precyzyjna kontrola temperatury,
  • Idealnie jednolite rezultaty gotowania.


Automatyczny licznik litrów wody

  • Podłączenie zimnej i ciepłej wody w standardzie,
  • Kran wbudowany standardowo w zbiornik do automatycznego napełniania ciepłą i zimną wodą.


Nowa wersja prysznica w standardzie

  • Wewnętrzny, z elastycznym złączem i rurą zewnętrzną, ze sterowaniem z poziomu panelu PLC,
  • Zawór elektromagnetyczny obsługiwany przez płytę FTC, zapewniający bardziej praktyczne użytkowanie,
  • Zwiększone bezpieczeństwo dzięki automatycznej blokadzie wody, gdy tryb pracy ustawiony jest na smażenie.


Zawór spustowy

  • Zawór spustowy zintegrowany ze zbiornikiem,
  • Umożliwia opróżnianie i czyszczenie przy minimalnym przechyleniu zbiornika,
  • Zwiększone bezpieczeństwo dla użytkownika,
  • Szybsze opróżnianie komory patelni.


Sondy temperatury

  • Stałe automatyczne monitorowanie temperatury produktu,
  • Sonda temperatury wewnątrz urządzenia,
  • Sonda rdzenia dla produktu umieszczona w samym środku pod pokrywą,
  • Doskonała kontrola temperatury dna patelni.


Procesy jakie można uzyskać na patelni FIGARO:

  • Blanszowanie,
  • Gotowanie,
  • Gotowanie w nadciśnieniu do 110C (0,45bar),
  • Duszenie,
  • Smażenie powierzchniowe,
  • Smażenie w głębokim tłuszczu,
  • Gotowanie w niskich temperaturach (sous-vide).


Urządzenie dedykowane m.in. do zastosowań dla:

  • Dań jednogarnkowych, zup, gulaszy itp.,
  • Gęstych sosów, mięsnych i warzywnych,
  • Gotowania produktów skrobiowych jak: makarony, ryż, kasze itp.,
  • Smażenia, duszenia ryb i owoców morza,
  • Smażenia mięs,
  • Smażenia w głębokim tłuszczu.