Bagietka francuska

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 4

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Blacha bagietkowa FIBERMAX, Sasa
    Blacha bagietkowa FIBERMAX, Sasa
    Już od 349,81 zł brutto 430,27 zł
  2. Blacha bagietkowa teflonowana EUROGLISS, Sasa
    Blacha bagietkowa teflonowana EUROGLISS, Sasa
    Już od 515,00 zł brutto 633,45 zł
  3. Blacha bagietkowa silikonowana EUROGLISS, Sasa
    Blacha bagietkowa silikonowana EUROGLISS, Sasa
    Już od 353,84 zł brutto 435,22 zł
  4. Blacha bagietkowa EUROGLISS, Sasa
    Blacha bagietkowa EUROGLISS, Sasa
    Już od 210,28 zł brutto 258,62 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 4

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Chrupiąca, aromatyczna, miękka w środku... Taka powinna być idealna bagietka francuska. Jest niekwestionowanym symbolem Francji i pokochały ją miliony osób na całym świecie. Choć mogłoby się wydawać, że nie należy do najtrudniejszych wypieków, często możemy spotkać gumowate, niedopieczone bagietki. Wprawdzie sekretem udanego pieczywa jest odpowiedni przepis, czas i temperatura pieczenia, jednak nie mniej ważna jest dobra blacha do bagietek. Nawet najlepsza receptura nie spotka się z uznaniem konsumentów, jeśli ciasto jest wypiekane w starych, wysłużonych blachach, których nieprzyjemny zapach wnika w głąb ciasta i wpływa na finalny efekt.

Wysoka jakość wypieków

Bogata oferta sklepu HERT Akcesoria pozwala na zakup blach i mat wypiekowych, dostosowanych do potrzeb prowadzonej działalności piekarniczo-cukierniczej lub szeroko pojętej działalności gastronomicznej. Produkty cechuje wysoka jakość wykonania, dzięki czemu praca z nimi stanie się czystą przyjemnością, a każdy upieczona bagietka francuska będzie udana.

W ofercie sklepu znajdują się blachy bagietkowe typu Eurogliss, charakteryzujące się stelażem ze stali nierdzewnej ASI304. Blachy do bagietek są odporne na rdzewienie i gwarantują kilkuletnią pracę z ciastem bez większych problemów.w. Poprzez zastosowanie zaokrąglonych rogów, w prosty sposób można uzyskać idealny kształt bagietki, który jest szczególnie pożądany przy tego rodzaju wypieku. Blachy mogą być pokryte wysokiej jakości silikonem lub teflonem, przez co bagietki nie przywierają i bez problemu odchodzą od blachy. Mnogość rozmiarów pozwala dopasować blachę do wykorzystywanego w pracy pieca. Blachy są dostępne w wariantach z 5 lub 8 muldami.

Nie tylko blachy

Oprócz blach, istnieje możliwość zakupienia stelaża lub maty wypiekowej, które dostępne są w różnych rozmiarach, w zależności od tego jakiej długości bagietki są poszukiwane. Stelaże wyprofilowanego prętu nierdzewnego umożliwiają osadzenie na nich maty wypiekowej. Jest to ekonomiczne rozwiązanie, ponieważ w przypadku zużycia się maty, nie ma potrzeby wymieniania całej blachy, tylko samej maty. Drut stelaża wykonany jest ze stali nierdzewnej o grubości 6 mm, co zapewnia mu dłuższą żywotność. W sklepie są dostępne maty wypiekowe typu Fibermax. Jest to francuski produkt, pokryty specjalną warstwą silikonową Bi-flon 60 z mikroperforacją 1,0 mm. Warstwa silikonowa Bi-flon 60 sprawia, że ciasto nie przywiera do blachy. Mikroperforacja zapewnia lepszą cyrkulację powietrza w trakcie pieczenia, dzięki czemu wypiek cechuje charakterystyczna dla bagietki chrupkość i piękny, złocisty kolor.

Warto zaznaczyć, że kupując większą liczbę blach i mat wypiekowych, można liczyć na korzystny rabat. Należy jednak pamiętać, że przy zakupie odpowiedniej blachy cena powinna odgrywać drugorzędną rolę, a smaczna bagietka francuska wymaga odpowiedniego potraktowania. Dobrej jakości blacha do bagietek zapewni pożądany smak i strukturę wypieku, a ponadto posłuży wiele lat. Dlatego przy wyborze blach należy kierować się wysoką jakością wykonania produktu, w którym wykorzystano najlepsze technologie dostępne na rynku.