PLN

Maszyny do lodów

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 14

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Frezer nablatowy Nemox
    Frezer nablatowy Nemox
    Już od 8 244,34 zł 10 140,54 zł
  2. Frezer wolnostojący Nemox
    Frezer wolnostojący Nemox
    Już od 25 624,30 zł 31 517,89 zł
  3. Dojrzewalnik SYSTEM T 210l Innova
    Dojrzewalnik SYSTEM T 210l Innova
    PROMOCJA
    26 738,40 zł 65 241,70 zł 32 888,23 zł 80 247,29 zł
  4. Pasteryzator FLU 70 Innova
    Pasteryzator FLU 70 Innova
    PROMOCJA
    37 879,40 zł 82 131,45 zł 46 591,66 zł 101 021,68 zł
  5. Frezer MOVI 60 A+ DEMO Innova
    Frezer MOVI 60 A+ DEMO Innova
    PROMOCJA
    62 389,60 zł 125 002,02 zł 76 739,21 zł 153 752,48 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 14

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Wakacyjne słońce i wyższe temperatury sprawiają, że coraz chętniej szukamy sposobów na ochłodę. Perfekcyjnym zwieńczeniem spacerów i innych aktywności na świeżym powietrzu są oczywiście pyszne lody włoskie, rzemieślnicze na bazie mleka, sorbety i mrożone jogurty. Bez względu na to, czy prowadzisz własną restaurację, niewielki punkt gastronomiczny, czy food truck, jeśli chcesz podawać mrożone słodkości, konieczne będą odpowiednie akcesoria. Sprawdź, jak profesjonalna maszyna do lodów włoskich, amerykańskich i klasycznych odmieni smak Twoich deserów!

Maszyna do lodów nie tylko do punktów gastronomicznych

Przygotowanie lodów i samej masy lodowej wymaga zainwestowania w odpowiedni sprzęt i akcesoria, które nie tylko ułatwią, ale też znacznie usprawnią ten proces. Przydatne będą oczywiście m.in. chłodziarki podblatowe gastronomiczne, ale najważniejsze zadanie, będą miały w tym wypadku pasteryzatory — automaty odpowiadające za odpowiednie warunki pasteryzacji, przechowywanie i dojrzewanie bazy lodowej. Pozwalają one na stworzenie idealnej konsystencji lodów z wielu ciekawych składników. Mają różne pojemności i mogą być chłodzone wodą lub powietrzem, a także utrzymywać niską temperaturę po zakończeniu cyklu pracy, co zapewnia długi czas zachowania właściwej konsystencji gotowego produktu. Profesjonalne pasteryzatory działają efektywnie nawet podczas bardzo upalnych dni.

Innym urządzeniem są frezery, które idealnie nadają się do lodów tradycyjnych i sorbetów, których bazę stanowią ulubione owoce lub soki owocowe. Niektóre lodziarnie stosują maszyny dwucylindrowe, które łączą funkcje frezera i pasteryzatora. Ich ogromną zaletą jest optymalizacja przestrzeni, a także możliwość produkcji bez przerwy. Urządzenia te nawet przy ciągłym użytku gwarantują doskonale zamrożone mieszanki.

Automaty do lodów soft, są przeznaczone do wytwarzania tradycyjnych lodów włoskich i mrożonych jogurtów. Urządzenia te zazwyczaj mają dwie niezależne komory, umożliwiające serwowanie dwóch różnych smaków osobno lub w formie miksu. Mieszanki przechowywane są w optymalnej temperaturze w specjalnych cylindrach o różnych pojemnościach, co umożliwia natychmiastowe dozowanie.

Niektóre profesjonalne automaty do lodów mogą być również wykorzystane w domu. Kompaktowe rozmiary niektórych urządzeń jak m.in. marki MOVI pozwalają na szybką produkcję nie tylko tradycyjnych lodów, ale również mrożonych jogurtów, sorbetów, koktajli, a także zmrożonych napojów owocowych.

Wydajne i profesjonalne maszyny do robienia lodów

Profesjonalna maszyna do lodów musi odznaczać się niezawodnością, wysokiej jakości komponentami oraz funkcjami, dzięki którym możliwa będzie sprawna praca w sklepach, cukierniach, restauracjach czy kawiarniach. Nowoczesna maszyna musi zatem nie tylko zapewniać doskonałej jakości produkt, ale także liczne udogodnienia jak np. pojemnik na składniki czy zamrażarki.

Przydatne funkcje obejmują czujniki monitorujące poziom masy, tryb pasteryzacji oraz przejrzyste, łatwe w obsłudze menu. Warto również zwrócić uwagę na materiały użyte do produkcji — obudowy, cylindry, pojemniki na masę i świdry powinny być wykonane z wysokiej jakości materiałów, takich jak np. stal nierdzewna, która gwarantuje trwałość, odporność na niekorzystne warunki zewnętrzne i łatwość czyszczenia.

Aby zadbać o pełne wyposażenie cukierni lub kawiarni, warto przejrzeć naszą pełną ofertę. Znajdziesz w niej nie tylko profesjonalne maszyny do produkcji lodów, ale też cieszące się coraz większą popularnością granitory, umożliwiające przygotowanie mrożonych napojów na bazie lodu.

Poznaj maszyny do produkcji lodów dostępne w sklepie HERT

W sklepie HERT znajdziesz szeroki wybór maszyn do produkcji lodów, które doskonale sprawdzą się w każdym punkcie gastronomicznym — od sklepu i piekarni przez food trucki, a na restauracji kończąc. Nasz asortyment obejmuje pasteryzatory, które zapewniają idealną konsystencję bazy lodowej, frezery do tworzenia lodów rzemieślniczych i sorbetów, które umożliwiają stworzenie wyjątkowego menu deserowego, a także akcesoria jak np. zamrażarki podblatowe gastronomiczne.

Wszystkie nasze maszyny są wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej, gwarantującej długotrwałość i odporność na czynniki zewnętrzne. Dzięki nowoczesnym technologiom nasze produkty są wydajne i niezawodne nawet podczas intensywnej eksploatacji.

Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej, aby zapoznać się z pełną ofertą! Czekają na Ciebie profesjonalne urządzenia, jak szafy chłodnicze i maszyny do lodów, które z całą pewnością spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Zadbaj o to, aby Twoje desery były zawsze kremowe i pełne smaku — odkryj możliwości, jakie dają akcesoria ze sklepu HERT i zainwestuj w rozwój swojego biznesu już dziś!