PLN

Komory chłodnicze

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 11

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Chłodziarka szokowa ASR Longoni
    Chłodziarka szokowa ASR Longoni
    Już od 12 820,32 zł 15 768,99 zł
  2. Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO wolnostojąca, Rilling
    Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO wolnostojąca, Rilling
    Już od 23 592,95 zł 29 019,33 zł
  3. Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO 20GN1/1 wjezdna, Rilling
    Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO 20GN1/1 wjezdna, Rilling
    Już od 110 397,20 zł 135 788,56 zł
  4. Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO 40GN1/1 wjezdna, Rilling
    Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO 40GN1/1 wjezdna, Rilling
    Już od 144 673,75 zł 177 948,71 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 11

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Komora chłodnicza umożliwia precyzyjne kontrolowanie temperatury wewnątrz urządzenia, dzięki czemu możliwe jest idealne dostosowanie warunków do wymagań przechowywanych produktów spożywczych. Dzięki naszej bogatej ofercie już dziś możesz dostosować sprzęt do specyficznych wymagań swojego biznesu i zadbać o najwyższą jakość usług. Nie czekaj! Przejrzyj nasz sklep już teraz i postaw na sprawdzone rozwiązania od renomowanych producentów.

Komora chłodnicza piekarnicza do cukierni i piekarni

Komora chłodnicza piekarnicza to wyposażenie piekarni, które pozwala na precyzyjne kontrolowanie temperatury, dzięki czemu żywność podatna na szybkie psucie się, zachowuje swoje doskonałe walory smakowe i jakość przez dłuższy czas. Podstawowym zadaniem urządzenia jest obniżenie temperatury świeżej lub utrzymanie już wstępnie schłodzonej bądź też całkowicie zamrożonej żywności. W komorach przechowuje się przede wszystkim warzywa, owoce, napoje, produkty mleczne, ciasto, lody i wiele innych produktów.

Prowadzenie sklepu spożywczego czy działalności w sektorze HORECA wiąże się z koniecznością przechowywania dużych ilości wyrobów. Nie jest tajemnicą, że żywność trzymana w niekontrolowanych temperaturach bardzo łatwo się psuje, co prowadzi do pogorszenia jej cech organoleptycznych takich jak: smak, zapach, wygląd i barwa. Dzieje się tak z powodu zachodzących zmian mikrobiologicznych i biochemicznych.

Aby wydłużyć trwałość produktów, konieczne jest przechowywanie ich w temperaturze zbliżonej do 0°C. Niskie temperatury powstrzymują rozwój drobnoustrojów oraz hamują zmiany chemiczne i enzymatyczne w żywności. Dlatego komory, mroźnie i chłodnie piekarnicze są niezastąpionym elementem wyposażenia bez względu na to, czy prowadzisz piekarnię, cukiernię, czy restaurację.

Wydajne i wytrzymałe komory chłodnicze piekarnicze

Komora mroźnicza lub chłodnicza to zamknięte pomieszczenie, charakteryzujące się wysoką izolacyjnością cieplną i paroszczelnością, co ułatwia utrzymanie stałej temperatury, niezależnie od jej lokalizacji czy wielkości. Pojemność takich komór może wynosić od 3 do nawet 150 m³, a zakres osiąganych temperatur wynosi od -30 do +15°C.

Aby zadbać o stałe utrzymanie wewnątrz pożądanej temperatury, komora musi być wyposażona w odpowiedni agregat chłodniczy, zamocowany na zewnątrz konstrukcji. Agregat jest połączony z instalacją chłodniczą oraz parownikiem wewnątrz komory, a także z regulatorami temperatury, które umożliwiają precyzyjne ustawienie wybranych parametrów.

Projekt komory chłodniczej opiera się na zastosowaniu pionowych i poziomych przegród z atestowanych płyt warstwowych o starannie wyliczonej izolacyjności cieplnej. Izolacja ta bazuje na analizie przepływu ciepła i wilgoci. Ściany, strop i posadzka mogą być mocowane na stałe lub posiadać konstrukcję modułową, która umożliwia rozbudowę pomieszczenia. W zależności od przeprowadzonych obliczeń stosowana jest izolacja ze styropianu lub pianki poliuretanowej o odpowiedniej grubości.

Materiały użyte do budowy komór chłodniczych i mroźniczych cechują się wysoką wytrzymałością na ściskanie i gnicie, są bezwonne, nisko palne oraz stabilne chemicznie. Łatwo je również utrzymać w czystości, co pozwala na spełnienie najwyższych wymogów sanitarnych. Komory chłodnicze piekarnicze mogą być wyposażone w dodatkowe elementy, takie jak wbudowane oświetlenie, antypoślizgowa ryflowana podłoga, kompletna zabudowa półkowa czy kurtyna paskowa lub powietrzna, która zmniejsza straty ciepła.

Zobacz dostępne komory chłodnicze piekarnicze dostępne w HERT!

Sklep HERT oferuje szeroki wybór m.in. takich produktów jak zaawansowane mroźnie szokowe i komory chłodnicze gastronomiczne, które łączą niezawodność, wydajność i nowoczesne technologie. Nasze urządzenia zapewniają doskonałe warunki przechowywania żywności, dzięki czemu produkty pozostają świeże przez długi czas. Każda komora zaprojektowana jest z myślą o łatwej obsłudze i utrzymaniu czystości, co jest kluczowe w profesjonalnych kuchniach i lokalach gastronomicznych.

Nie zwlekaj! Sprawdź naszą ofertę komór chłodniczych gastronomicznych do piekarni w HERT i przekonaj się, jak nasze rozwiązania mogą usprawnić Twoją działalność. Odwiedź naszą stronę i wybierz idealną komorę chłodniczą dla siebie! Zaufaj HERT – Twojemu partnerowi w profesjonalnym chłodnictwie piekarniczym, cukierniczym czy gastronomicznym!