PLN

Mroźnie i chłodnie piekarnicze

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 18

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Chłodziarka szokowa ASR Longoni
    Chłodziarka szokowa ASR Longoni
    Już od 12 899,52 zł 15 866,41 zł
  2. Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO wolnostojąca, Rilling
    Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO wolnostojąca, Rilling
    Już od 23 738,70 zł 29 198,60 zł
  3. Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO 20GN1/1 wjezdna, Rilling
    Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO 20GN1/1 wjezdna, Rilling
    Już od 111 079,20 zł 136 627,42 zł
  4. Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO 40GN1/1 wjezdna, Rilling
    Chłodziarko – zamrażarka szokowa PRO 40GN1/1 wjezdna, Rilling
    Już od 145 567,50 zł 179 048,03 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 18

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Szafa mroźnicza jest niezbędnym elementem wyposażenia wielu lokali piekarniczych i gastronomicznych, w tym kawiarni, cukierni i lodziarni. Nie wiesz, jak wybrać odpowiednie urządzenie i na co zwrócić uwagę przy zakupie? Koniecznie sprawdź naszą ofertę! Znajdziesz w niej tylko starannie wyselekcjonowane urządzenia od renomowanych producentów. Przekonaj się już teraz!

Mroźnia do piekarni i cukierni

Szafy mroźnicze piekarnicze to specjalistyczne urządzenia, które zapewniają odpowiednio niską temperaturę, niezbędną do bezpiecznego przechowywania żywności. Choć na pierwszy rzut oka mogą przypominać klasyczne lodówki czy zamrażarki, wyróżniają się znacznie wyższymi parametrami technicznymi.

W przeciwieństwie do domowych zamrażarek te stanowiące element uzupełniający wyposażenie piekarni mają wydajniejsze agregaty, co pozwala im pracować bez przerwy przez dłuższy czas, minimalizując ryzyko awarii i utrzymując stabilną temperaturę. Każda dostępna w naszym asortymencie mroźnia do piekarni lub cukierni wyróżnia się przemyślaną budową, dzięki której pomieścisz jednocześnie większe ilości produktów.

W szafach mroźniczych można przechowywać różne rodzaje żywności, efektywnie układając je w dedykowanych strefach – osobno mięso, warzywa i owoce. Nie brakuje również miejsca na gotowe półprodukty, takie jak spody do pizzy, sosy i inne dodatki, które są często przygotowywane w większych ilościach i mrożone na zapas.

Wydajne mroźnie piekarnicze o dużej mocy chłodniczej

Przy wyborze takiego urządzenia jak mroźnia piekarnicza należy koniecznie zwrócić uwagę na jej pojemność. Powinna być wystarczająco duża, aby z zapasem pomieścić wszystkie produkty, których na co dzień używa się w Twojej piekarni, cukierni lub restauracji. Jak to obliczyć? Warto zapoznać się ze specyfikacją techniczną sprzętu. Na przykład w kartach produktowych szaf mroźniczych znajdziesz informację o liczbie kuwet z lodami, które może pomieścić dany model. Ułatwia to wyobrażenie sobie dostępnej przestrzeni i podjęcie właściwej decyzji.

Nowoczesne komory chłodnicze powinny też być wyposażone w takie dodatkowe funkcje jak np. samozamykające się drzwiczki, zapobiegające utracie temperatury i nadmiernemu zużyciu energii. Profesjonalne chłodziarki mają też dobrze widoczny termostat, który stale wyświetla temperaturę panującą wewnątrz. Doskonale, jeśli wyposażone są one w intuicyjny panel dotykowy, umożliwiający szybką konfigurację sprzętu.

Kolejnym parametrem, na który musisz zwrócić uwagę przed zakupem, jest zakres temperatur, jakim dysponuje mroźnia piekarnicza. Koniecznie dostosuj parametry do produktów, które będziesz wewnątrz przechowywać. Pamiętaj, że ciasta z kremem wymagają innych warunków niż kanapki czy zmrożone desery.

Łatwość utrzymania w czystości także odgrywa kluczową rolę. Tutaj istotne będą:

  • materiał wykonania — stal nierdzewna jest najlepsza, ponieważ jest trwała, nie wchodzi w reakcje z żywnością i nie koroduje;
  • konstrukcja — urządzenia z zaokrąglonymi rogami są łatwiejsze do czyszczenia niż te z wąskimi zagięciami;
  • wyjmowane i regulowane półki — umożliwiają lepsze czyszczenie wnętrza i dostosowanie przestrzeni do pojemników o różnych rozmiarach.

Warto również upewnić się, że mroźnia do cukierni lub piekarni korzysta z ekologicznych czynników chłodniczych. Freony HCFC i CFC zostały zastąpione bardziej przyjaznymi dla środowiska chłodziwami HFC, takimi jak gaz R290.

Wybierz mroźnie piekarnicze z oferty HERT!

Mroźnie gastronomiczne szokowe to niezastąpione urządzenia w każdej profesjonalnej kuchni. Wybierając sprzęt od HERT, inwestujesz w niezawodność i wydajność, które pozwolą Ci zoptymalizować koszty w swojej firmie. Nasze mroźnie gwarantują nie tylko optymalne warunki przechowywania żywności, ale także łatwość użytkowania i czyszczenia, co jest kluczowe w dynamicznym środowisku gastronomicznym.

Nie zwlekaj! Sprawdź naszą ofertę na mroźnie gastronomiczne, piekarnicze oraz inny sprzęt jak mroźnie szokowe i przekonaj się, jak nasze urządzenia mogą usprawnić Twoją codzienną pracę. Zaufaj sprawdzonym rozwiązaniom i zapewnij sobie sprzęt najwyższej jakości. Odwiedź naszą stronę i wybierz idealną mroźnię dla Twojego lokalu! Postaw na HERT – Twojego niezawodnego partnera w piekarni, cukierni czy gastronomii!