Stoły chłodnicze

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 2

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Stół chłodniczy piekarniczy EN4060 Rilling
    Stół chłodniczy piekarniczy EN4060 Rilling
    Już od 11 223,00 zł brutto 13 804,29 zł
  2. Stół chłodniczy piekarniczy EN 400x600 Rilling
    Stół chłodniczy piekarniczy EN 400x600 Rilling
    Już od 14 993,93 zł brutto 18 442,53 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 2

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Stół chłodniczy jest kluczowym elementem wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego, bez względu na wielkość działalności. Jego rola w kreowaniu wysokiej jakości potraw, które trafiają na talerze klientów, jest nie do przecenienia. Przy wyborze takiego stołu istotne jest zwrócenie uwagi na trwałość, efektywność i ergonomiczne aspekty. Sprawdź, do czego służy stół chłodniczy i czym różni się on od szafy chłodniczej.

Stół chłodniczy do piekarni i punktów gastronomicznych

Stół chłodniczy to specjalistyczne urządzenie, które odgrywa kluczową rolę w każdej restauracji czy piekarni. Jego głównym zadaniem jest umożliwienie przygotowania żywności w optymalnych warunkach oraz zapewnienie miejsca do krótkotrwałego przechowywania produktów w temperaturze od 0°C do 8°C.

Wykonane ze stali nierdzewnej stoły chłodnicze pozwalają na higieniczny i bezpieczny kontakt z żywnością. Dodatkowo materiał ten ułatwia utrzymanie czystości, co jest kluczowe w branży gastronomicznej. W zależności od potrzeb, na rynku dostępne są takie warianty jak np. stół chłodniczy 2-drzwiowy oraz w przypadku większych lokali również stół chłodniczy 3-drzwiowy.

Niektóre modele oferują dodatkowe funkcje, takie jak: szuflady, zlew czy nadstawki na pojemniki GN. Różnorodność dostępnych na rynku modeli obejmuje też zróżnicowaną pojemność oraz konfigurację drzwi i szuflad, pozwalając na idealne dopasowanie do specyfiki danego lokalu gastronomicznego.

A czym stół chłodniczy różni się od takich elementów wyposażenia jak szafy chłodnicze? Przede wszystkim umożliwia komfortową pracę na blacie oraz zapewnia łatwy dostęp do świeżych produktów, utrzymywanych w odpowiedniej temperaturze. Z kolei szafy piekarnicze chłodnicze charakteryzują się nieco szerszym zakresem temperatur.

Wydajne oraz jakościowe stoły chłodnicze do sklepów

Bezpieczeństwo przechowywania i przygotowywania żywności to jedna z głównych zalet stołów chłodniczych. Jest to kluczowy aspekt w profesjonalnej gastronomii ze względu na surowe wymogi i rozporządzenia. Utrzymanie odpowiedniej temperatury w stołach chłodniczych zapobiega psuciu się i obniżeniu jakości artykułów spożywczych.

Dobry stół chłodniczy nie tylko zapewnia płynność pracy w kuchni, ale umożliwia również atrakcyjną prezentację produktów, co jest niezwykle ważne w kuchniach otwartych lub półotwartych. Podczas wyboru stołu chłodniczego do kuchni profesjonalnej, istotne jest uwzględnienie rozmiaru i specyfiki lokalu.

Pozwoli to na określenie odpowiedniej wielkości i pojemności chłodzącej przestrzeni, a także oszacowane czy przydatne okażą się dodatkowe urządzenia jak m.in. szafy piekarnicze mroźnicze. Stoły chłodnicze bez agregatu zwykle łączy się z centralną instalacją chłodniczą, co sprawia, że są one często wybierane w przypadku większych obiektów.

W przypadku stołów chłodniczych wyposażonych w agregat istnieją różne możliwości konfiguracji. Jeśli agregat znajduje się pod komorą, stół chłodniczy zajmuje mniej przestrzeni, lecz jego pojemność jest ograniczona. Z drugiej strony, modele z agregatem umieszczonym obok drzwi i szuflad, choć zajmują więcej miejsca, oferują większą przestrzeń chłodniczą, co jest korzystne w większych obiektach.

Modele wykonane ze stali nierdzewnej są standardem wśród takich obiektów jak wyposażenie sklepów czy profesjonalnych kuchni, ponieważ nie tylko ułatwiają codzienną pracę, ale również gwarantują bezpieczeństwo żywności, pod warunkiem że jest ona odpowiednio przechowywana, na przykład w szczelnie zamkniętych pojemnikach.

Sprawdź ofertę stołów chłodniczych w sklepie HERT

Odkryj naszą szeroką ofertę stołów chłodniczych w sklepie HERT, niezastąpionych w każdej profesjonalnej kuchni. Wybierz spośród modeli z różnymi konfiguracjami i ciesz się ich niezawodnością bez względu na specyfikę swojej działalności.

Nasze stoły chłodnicze wykonane ze stali nierdzewnej, zapewniają nie tylko higienę i bezpieczeństwo pracy, ale także funkcjonalność i estetykę. Nie czekaj, zapewnij sobie i swoim pracownikom efektywność i wygodę pracy z naszymi wytrzymałymi, łatwymi w obsłudze stołami chłodniczymi już dziś!