Dozowniki
Dozowniki są niezastąpionym elementem w każdej piekarni, ponieważ z ich pomocą w wielu przypadkach można usprawnić własną pracę i sprawić, że przygotowywanie poszczególnych produktów będzie dużo łatwiejsze. W piekarniach powinien znaleźć się m.in. dozownik do cukru pudru, najlepiej z sitkiem, aby można było nim bardzo swobodnie operować, np. przy realizowaniu dużej ilości zleceń. Zainteresowani mogą zamówić dozowniki o różnych wymiarach, zależnie od tego, jak często korzystają w trakcie swojej pracy z cukru pudru. Dostępne są m.in. takie wersje jak 0,25 l oraz 0,35 l.
Dzięki wykorzystaniu dozowników nie będzie problemów z tym, aby dodać odpowiednią ilość składników do przygotowywanych ciast lub też ciasteczek. Wszystkie akcesoria stworzone są z solidnych tworzyw sztucznych, cechują się bardzo długą żywotnością. Dla piekarzy i cukierników oznacza to jedno, nie trzeba będzie wymieniać ich co kilka dni, tygodni lub miesięcy.
Pełna dowolność wyboru
Dozownik do cukru pudru to nie jedyna opcja, na którą mogą się zdecydować potencjalni klienci. Ponadto można wybrać dla siebie np. dozownik do maku, aby móc nim odpowiednio operować, np. w trakcie przygotowywania makowca lub też drożdżówek z makiem. Praca w piekarni nie należy do najłatwiejszych, a bez odpowiednich dozowników u boku można popełnić masę błędów, dlatego warto zaopatrzyć się w wysokiej jakości akcesoria, takie jak dozownik do maku.
Klienci mogą złożyć zamówienia na dozowniki z małą lub dużą perforacją, zależnie od tego, jakie są ich indywidualne potrzeby oraz preferencje. Z pewnością każda inwestycja powinna jednak zostać poprzedzona rzeczową analizą, aby mieć pewność, że dokonało się idealnego wyboru. Dozowniki przystosowane są do regularnego kontaktu z żywnością, więc na pewno podczas takiego kontaktu nie będzie można jej w żaden sposób uszkodzić. W związku z tym są coraz chętniej wykorzystywane w piekarniach, zarówno tych, które dopiero powstały i tych działających na rynku od wielu lat.
Butelki dozujące
Oprócz dozowników do cukru pudru i maku w ofercie znajduje się także butelka dozująca, np. o pojemności jednego litra, która ma bardzo uniwersalne zastosowanie. Dodatkowo zawarte jest w niej funkcjonalne sitko. Przez piekarzy i cukierników najczęściej wykorzystuje się ją podczas procesu nasączania biszkoptów, dzięki czemu stają się one pyszne, miękkie i co najważniejsze nie są suche. Jak widać wyraźnie butelka dozująca pełni bardzo ważną rolę, dlatego takie akcesoria powinno się kupować w pierwszej kolejności.
Atutem butelek dozujących jest fakt, że w bardzo prosty sposób można je przechowywać oraz myć, gdy będzie tego wymagała sytuacja. Ich rozmiar nie jest zbyt duży, więc można je przechowywać na półkach lub też umieścić w szafkach, aby nie znajdowały się na widoku. Na pewno jednak każda piekarnia skorzysta na inwestycji w takie akcesoria, ponieważ dzięki nim przygotowywanie wypieków będzie czystą przyjemnością, a cały proces powiedzie się w stu procentach.Wystarczy jedynie dobrać dla siebie odpowiednie produkty. Zobacz także nasze inne produkty z kategorii urządzeń cukierniczych w tym maszyn do lodów czy witryn chlodniczych!