Linie do bułek

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 10

na stronę
Ustaw kierunek malejący
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 10

na stronę
Ustaw kierunek malejący

O wyborze linii do produkcji bułek decyduje asortyment i ilość produkowanych bułek, technologia i organizacja produkcji oraz dostęp do szybkiego, doświadczonego serwisu, jaki oferuje HERT. Dostarczamy linie do bułek o różnyh wydajnościach i zakresach gramatur, do produkcji krótkich serii różnorodnego asortymentu i do wysokowydajnej, zautomatyzowanej produkcji monoproduktów. Nasze linie do bułek gwarantują dużą dokładność w zakresie wielkości i wagi uzyskiwanego kęsa ciasta przy jednoczesnym, bardzo delikatnym jego traktowaniu, bez męczenia ciasta i niszczenia jego struktury.

Linie do produkcji bułek

Wyposażenie piekarnilinie do produkcji bułek umożliwia automatyzację procesów przy jednoczesnym zachowaniu rzemieślniczej jakości wypieków. Linie do bułek zastępują pracę ludzkich rąk od etapu dzielenia ciasta, przez formowanie wstęgi, zaokrąglanie, garowanie, wydłużanie, nacinanie i stemplowanie – aż po uformowanie końcowego wyrobu gotowego do wypieku. Linie do produkcji bułek umożliwiają osiąganie pożądanej wydajności, powtarzalności i ścisłej kontroli nad produkcją bułek i pączków, nie powodując niepożądanych zmian w jakości wyrobów, niezależnie od czynnika ludzkiego. Ponadto obróbce mechanicznej może być poddane ciasto każdego rodzaju – od najbardziej uwodnionego, delikatnego i miękkiego, aż po ciężkie, sztywne ciasto dowolnego typu: żytnie, żytnio-pszenne, mieszane, pszenno-żytnie, pszenne oraz z innych, mniej typowych mąk.

Kompaktowe linie do bułek dają możliwość produkcji wyrobów o dużej różnorodności. Dzięki łatwemu przezbrajaniu (często bez użycia narzędzi) i konfiguracji (proste, czytelne wyświetlacze, menu w języku polskim, zapamiętywanie receptur) czas przestawienia na produkcję innego asortymentu jest krótki. Kompaktowe linie do bułek mają różne, często bardzo szerokie zakresy gramatur kęsów ciasta, różne wydajności, różną ilość rzędów i bardzo długą drogę garowania przy stosunkowo małych wymiarach urządzenia – w przypadku linii do bułek Formprofi wynoszą one tylko 2600 x 1125 x 2550 mm. W HERT doradzimy najkorzystniejszą dla danej piekarni maszynę i jej konfigurację. Zapewnimy także szybki serwis.

Wysokowydajne linie do produkcji bułek

Wysokowydajne linie do bułek oferowane przez HERT mają modułową budowę, co pozwala na ewentualne rozłożenie inwestycji na etapy. Można najpierw pracować tylko z podstawową maszyną, a później rozbudować ją o urządzenia końcowe, na przykład robota do automatycznego załadunku i odkładania blach na wózek, bądź zmodyfikować już istniejącą linię, na przykład poprzez wydłużenie taśmy transportowej.

Automatyczna linia do bułek V4500 Selecta to urządzenie do produkcji bułek kajzerek, gładkich okrągłych i podwójnych, wydłużanych oraz wydłużanych nacinanych. Maszyna wyróżnia się wysoką wydajnością wynoszącą do 9000 szt./h.

Modułowa linia do bułek PANE WP Kemper pozwala wyprodukować do 12 000 szt./h w mocno zróżnicowanym zakresie wagowym. Umożliwia produkcję bułek ciętych, okrągłych, trójkątnych, w kształcie rombu, bułek typu ciabatta, rustykalnych czy mini bagietek.

Projektujemy, usprawniamy i automatyzujemy piekarnie i wdrażamy wysokowydajne linie do produkcji bułek, biorąc pod uwagę przebieg dróg produkcyjnych i technologicznych oraz możliwe kierunki rozwoju zakładu produkującego określone grupy wyrobów spożywczych. Uwzględniamy ewentualne zmiany w wydajności i asortymencie. Możemy pomóc, nawet jeśli Twoja produkcja wymaga nietypowego, indywidualnego rozwiązania. O sprawność naszych instalacji dba doświadczony zespół techników z HERT Serwis.