Skrobaki
Profesjonalne wypieki muszą nie tylko doskonale smakować, ale również wyglądać bardzo atrakcyjnie i apetycznie. W związku z tym każdy lokal gastronomiczny powinien wyposażyć swoich piekarzy i cukierników w doskonałej jakości szpatuły, szpachelki i skrobaki, przeznaczone do pracy z bitą śmietaną, masami, polewami i ozdobami z czekolady. Różnorodne kształty i faktury można osiągnąć jedynie odpowiednio dobranymi akcesoriami o gładkich, bądź ząbkowanych brzegach. Z myślą o wszystkich potrzebach cukierni, piekarni i restauracji zadbaliśmy, aby nasz asortyment był bogaty w każdy rodzaj wyposażenia, niezbędnego do osiągnięcia najpiękniejszych efektów dekoracyjnych.
Profesjonalnej jakości akcesoria piekarnicze - szpatuła, skrobak, szpachelka
W ofercie naszego sklepu znajdą Państwo szpatuły, skrobaki i szpachelki przeznaczone do pracy z produktami spożywczymi, a zatem wykonane z materiałów bezpiecznych do stosowania w kontakcie z żywnością. Posiadamy skrobaki ze stali nierdzewnej o różnej wielkości, prostej lub wygiętej budowie, z ostrzem okrągłym lub kwadratowym, a także skrobaki z tworzywa sztucznego o kilku różnych typach brzegów - gładkich i ząbkowanych, z ergonomicznym uchwytem, ułatwiającym obróbkę masy lub polewy. Nasze szpachelki wyposażone zostały w ostrze ze stali nierdzewnej i wygodną plastikową rączkę, która chroni użytkownika przed skaleczeniem i pozwala na swobodne posługiwanie się narzędziem. Posiadamy także skrobaki z tworzywa sztucznego o ostrych lub zaokrąglonych kantach, w różnych rozmiarach i o różnorodnych kształtach. Dostępne są także warianty z rękojeścią oraz w wersji soft, wykonane z miękkiego tworzywa, idealnego do pracy z masami i kremami.
Praktyczne akcesoria piekarnicze
Akcesoria, takie jak szpatuła, skrobak czy szpachelka powinny być dobierane pod względem swojego przyszłego przeznaczenia. Do pracy z czekoladą i innymi twardymi produktami proponujemy modele wykonane ze stali nierdzewnej, które nie wyginają się, nie łamią i nie pękają. Doskonale sprawdzą się w tym celu również wytrzymałe skrobaki i szpatułki z wysokiej jakości plastiku, który jest jednocześnie elastyczny i trwały, a dodatkowo bardzo łatwy w myciu i w czyszczeniu. Do najdelikatniejszych mas i kremów polecamy natomiast skrobaki soft, wyprodukowane z miękkiego tworzywa sztucznego, niezwykle wygodnego w użytkowaniu. Wielkość produktów warto również dobrać do rodzaju czynności. Duże płaszczyzny łatwiej i efektywniej pokrywa się szerszymi szpatułami, a drobne, które wymagają precyzji, tymi węższymi i mniejszymi. Z kolei ciekawe efekty wizualne pozwalają osiągnąć skrobaki o ząbkowanych brzegach, którymi tworzy się również wiórki z czekolady.
Przygotowanie atrakcyjnych tortów, ciast, babeczek i innych dekorowanych wypieków wymaga wyposażenia lokalu gastronomicznego w szeroki asortyment szpatuł, skrobaków i szpachelek. Poza różnorodnością akcesoriów, warto postawić również na ich wysoką jakość, aby przez wiele lat zachowywały swoją funkcjonalność i estetyczny wygląd.