Maszyny do formowania chleba

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 1-20 z 44

Strona
na stronę
Ustaw kierunek malejący
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 1-20 z 44

Strona
na stronę
Ustaw kierunek malejący

W przypadku profesjonalnej produkcji chleba w piekarni, formowanie pieczywa to – zaraz po mieszaniu i wyrabianiu ciasta – najcięższa, wymagająca najwięcej mocy i wysiłku fizycznego praca. Zastosowanie do tej czynności maszyn nawet w bardzo niskowydajnej produkcji sprawia, że produkcja chleba staje się bardziej efektywna. Ponadto wymaga mniejszej liczby ludzi do pracy, mniejszego wysiłku oraz przebiega znacznie szybciej, a przy tym generuje niższe koszty produkcji.

Maszyny do formowania chleba do Twojej piekarni

Maszyny do formowania chleba umożliwiają sprawną produkcję pieczywa niezależnie od ograniczeń związanych z koniecznością zapewnienia stałej załogi do pracy. Produkcja maszynowa jest tańsza niż praca ludzkich rąk, zapewnia tę samą precyzję i dokładność. Maszyny do produkcji chleba oferowane przez HERT potrafią uzyskiwać efekt pieczywa ręcznie obrabianego, co jest szczególnie ważne dla piekarni rzemieślniczych. Dzielenie ciasta na kęsy, ich zaokrąglanie, następnie odpoczynek ciasta i końcowe formowanie chleba nadające ostateczny kształt bochenkowi chleba – wszystko to wykonują linie do chleba pod ścisłą kontrolą. Cały proces odbywa się w sposób przewidywalny, zgodnie z zadanymi wartościami, powtarzalnie, wydajniej niż wykonywałby to człowiek.

By inwestycja w maszyny do formowania chleba była opłacalna, pod uwagę należy brać wysokiej jakości urządzenia. W tym kontekście jakość ma szerokie znaczenie – odnosi się zarówno do bezawaryjności czy odporności na intensywną eksploatację, jak i sposobu traktowania ciasta, zachowania oraz poprawy jego właściwości, co przekłada się na jakość końcowego wyrobu.

Maszyny do formowania chleba powinny być zbudowane z najlepszych, wytrzymałych materiałów, a ponadto łatwe w obsłudze i utrzymaniu w czystości. Dokonując wyboru, należy uwzględnić też szybkość działania serwisu i dostępność części. Firma HERT ma w Polsce sieć serwisantów, którzy są zawsze blisko klientów i siedzib ich zakładów produkcyjnych. Posiadamy także magazyn z kilkoma tysiącami części dostępnymi od ręki, dzięki czemu nie trzeba czekać na zagraniczną przesyłkę.

Naszym klientom oferujemy nie tylko szybki i skuteczny serwis maszyn do formowania chleba. Przy zakupie nowych urządzeń oferujemy dostarczenie Blue Box, czyli niebieską skrzynkę z podstawowymi, najczęściej wymienianymi częściami eksploatacyjnymi do samodzielnej wymiany przez obsługę piekarni lub własnego technika pracującego w piekarni.

Formowanie chleba – sprawdź ofertę HERT!

Istotnym aspektem jest dobór właściwych modeli maszyn do formowania chleba w zależności od skali i rodzaju produkcji. Na uwadze należy mieć przede wszystkim takie parametry, jak wydajność urządzenia i możliwość produkcji szerokiego bądź wąskiego asortymentu produktów – bardziej specjalistycznych lub uniwersalnych. W HERT zapewniamy fachowe doradztwo w doborze maszyn do formowania chleba, poparte specjalistyczną wiedzą i blisko 30-letnim doświadczeniem – w Polsce zainstalowaliśmy już blisko 800 maszyn, zestawów i linii do produkcji chleba.

Oferowane przez nas maszyny do formowania chleba to nierzadko bardzo intensywnie pracujące dzielarki, zaokrąglarki, międzygarownie i wydłużarki. Od samego początku istnienia firmy HERT wprowadzamy na polski rynek nowoczesne technologie i najwyższe jakościowo maszyny. Oferujemy i instalujemy urządzenia produkcji WP Haton i WP Kemper, (dzielarko-zaokrąglarki Reyna), Rheon oraz w przypadku linii laminacyjnych – Rademaker. Uzupełnieniem parku maszynowego piekarni może być formierko-dzielarka Merand wykorzystywana do produkcji bardzo krótkich serii pieczywa rustykalnego o rzemieślniczym charakterze – bułek, bagietek i chlebów.