Linia do formowania wstęgi ciasta z laminatorem Radini Rademaker

Strona główna Piekarnictwo Formowanie chleba Linie laminacyjne Linia do formowania wstęgi ciasta z laminatorem Radini Rademaker
Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
RAD_RADINI
Gabriel Senderek
phone icon 507 [wyświetl numer]

Linia do formowania wstęgi ciasta z laminatorem Radini Rademaker


Dzisiaj rzemieślniczy sektor piekarniczy wymaga coraz bardziej elastycznych, zautomatyzowanych urządzeń produkcyjnych o średnich zdolnościach produkcyjnych. Radini jest odpowiedzią na te wymagania, system produkcji dla piekarni wchodzących na rynek automatyczny: punkt, w którym spotykają się produkcja rzemieślnicza i zautomatyzowane rozwiązania.

Radini opiera się na nowoczesnych technologiach laminowania i formowania ciasta. O wydajnościach ciasta od 400 do 1000 kg na godzinę koncentruje się na średniej wielkości piekarniach. Interfejs operatora (HMI) i system sterowania Radini są zoptymalizowane, aby maksymalnie ułatwić operatorowi efektywną obsługę linii produkcyjnej.

Od prostej linii formującej po trzystopniowy laminator, Radini oferuje odpowiednie rozwiązanie dla dużej różnorodności metod produkcji i produktów końcowych. Laminatory są zaprojektowane tak, aby były elastyczne, gdzie sprzęt może być wykorzystywany zarówno do tworzenia bloków, jak i do przetwarzania bloków ciasta. Można również wytworzyć ciągłą wstęgę ciasta która będzie zasilała układ znajdujący się za sekcją formowania. Dostępne są linie produkcyjne o końcowej szerokości roboczej 600 mm lub 800 mm. Sekcje można rozszerzyć, aby zapewnić dopasowanie sprzętu do istniejącej infrastruktury.


Wartości dodane:

  • Szybka i łatwa wymiana narzędzi dzięki Tool Assistant i Unique Fit Tooling,
  • Redukcja kosztów dzięki łatwości czyszczenia i higienicznej eksploatacji,
  • Poprawa wydajności wynikająca z zaawansowanej kontroli procesu,
  • Solidne wykonanie narzędzi zapewniające dobrą powtarzalność,
  • Łatwość konserwacji dzięki lepszej dostępności,
  • Higieniczna konstrukcja.

Wszystkie te wartości skutkują udowodnionym obniżeniem kosztów posiadania.


Wyposażenie dla piekarni o średniej wielkości

Platforma Radini została opracowana z myślą o piekarni średniej wielkości. Potrzeby tych zakładów są zgodne z podstawowymi zasadami Radini, koncentrując się na wysokiej jakości produktu, wydajności ciasta (400 - 1.000 kg / h), łatwości obsługi i kompaktowych rozmiarach urządzenia.

Wstępne konfiguracje
Począwszy od prostej linii formującej, a skończywszy na trzysekcyjnym laminatorze, Radini oferuje odpowiednie rozwiązanie dla różnych metod produkcji i produktów końcowych. Szeroki wybór predefiniowanych konfiguracji zapewnia wiele możliwości dla Państwa piekarni.

Inteligentna i automatyczna kontrola procesu
Wszystkie linie formujące i laminatory są wykonywane z funkcjami automatycznego sterowania procesem. Automatyczne korekty szczelin między walcami, kontrola podawania i wydawania ciasta synchronizuje prędkość linii produkcyjnej, aby utworzyć optymalną wstęgę ciasta.

Intuicyjny komputerowy interfejs sterowania
Połączenie systemu sterowania PLC i interfejsu sterowania zorientowanego na PC tworzy optymalne połączenie inteligencji systemu, bezpieczeństwa i łatwości obsługi. Kontrola linii, rozbudowane zarządzanie recepturami i informacje o wydajności są zawarte w panelu operatorskim HMI.