Linia do formowania wstęgi ciasta z laminatorem Radini Rademaker
Linia do formowania wstęgi ciasta z laminatorem Radini Rademaker
Dzisiaj rzemieślniczy sektor piekarniczy wymaga coraz bardziej elastycznych, zautomatyzowanych urządzeń produkcyjnych o średnich zdolnościach produkcyjnych. Radini jest odpowiedzią na te wymagania, system produkcji dla piekarni wchodzących na rynek automatyczny: punkt, w którym spotykają się produkcja rzemieślnicza i zautomatyzowane rozwiązania.
Radini opiera się na nowoczesnych technologiach laminowania i formowania ciasta. O wydajnościach ciasta od 400 do 1000 kg na godzinę koncentruje się na średniej wielkości piekarniach. Interfejs operatora (HMI) i system sterowania Radini są zoptymalizowane, aby maksymalnie ułatwić operatorowi efektywną obsługę linii produkcyjnej.
Od prostej linii formującej po trzystopniowy laminator, Radini oferuje odpowiednie rozwiązanie dla dużej różnorodności metod produkcji i produktów końcowych. Laminatory są zaprojektowane tak, aby były elastyczne, gdzie sprzęt może być wykorzystywany zarówno do tworzenia bloków, jak i do przetwarzania bloków ciasta. Można również wytworzyć ciągłą wstęgę ciasta która będzie zasilała układ znajdujący się za sekcją formowania. Dostępne są linie produkcyjne o końcowej szerokości roboczej 600 mm lub 800 mm. Sekcje można rozszerzyć, aby zapewnić dopasowanie sprzętu do istniejącej infrastruktury.
Wartości dodane:
- Szybka i łatwa wymiana narzędzi dzięki Tool Assistant i Unique Fit Tooling,
- Redukcja kosztów dzięki łatwości czyszczenia i higienicznej eksploatacji,
- Poprawa wydajności wynikająca z zaawansowanej kontroli procesu,
- Solidne wykonanie narzędzi zapewniające dobrą powtarzalność,
- Łatwość konserwacji dzięki lepszej dostępności,
- Higieniczna konstrukcja.
Wszystkie te wartości skutkują udowodnionym obniżeniem kosztów posiadania.
Wyposażenie dla piekarni o średniej wielkości
Platforma Radini została opracowana z myślą o piekarni średniej wielkości. Potrzeby tych zakładów są zgodne z podstawowymi zasadami Radini, koncentrując się na wysokiej jakości produktu, wydajności ciasta (400 - 1.000 kg / h), łatwości obsługi i kompaktowych rozmiarach urządzenia.
Wstępne konfiguracje
Począwszy od prostej linii formującej, a skończywszy na trzysekcyjnym laminatorze, Radini oferuje odpowiednie rozwiązanie dla różnych metod produkcji i produktów końcowych. Szeroki wybór predefiniowanych konfiguracji zapewnia wiele możliwości dla Państwa piekarni.
Inteligentna i automatyczna kontrola procesu
Wszystkie linie formujące i laminatory są wykonywane z funkcjami automatycznego sterowania procesem. Automatyczne korekty szczelin między walcami, kontrola podawania i wydawania ciasta synchronizuje prędkość linii produkcyjnej, aby utworzyć optymalną wstęgę ciasta.
Intuicyjny komputerowy interfejs sterowania
Połączenie systemu sterowania PLC i interfejsu sterowania zorientowanego na PC tworzy optymalne połączenie inteligencji systemu, bezpieczeństwa i łatwości obsługi. Kontrola linii, rozbudowane zarządzanie recepturami i informacje o wydajności są zawarte w panelu operatorskim HMI.
Linia do formowania wstęgi ciasta z laminatorem Radini Rademaker