Dzielarko-formierka ATOUPAIN Merand
Dzielarko-formierka Atoupain Merand
JEDYNY na rynku - OPATENTOWANY - system dzielenia i formowania bagietek Alveoform®
Nowatorstwo tego systemu polega na dociskaniu, a nie - jak przy standardowych dzielarkach – cięciu ciasta, za pomocą kratki w kształcie litery „V” do płytki z wyżłobieniami. Dzięki takiemu połączeniu kęs ciasta jest wyciskany i uformowany jak w rękach piekarza. Powstały produkt nie ma rozdarć ani szwów na bokach, tylko zaokrąglenie typowe dla produktów wyrabianych ręcznie. Wyposażenie standardowe: dzielenie hydrauliczne 20 kęsów (komora 3-20kg), dzielenie kratką Atoupain (bagietka 10 kęsów), uchwyt na wymienne kratki, prasa do ciasta z tluszczem. Wyposażenie opcjonalne: kratki dzielące ( do wyboru z katalogu kratek, dostępne 20 wzorów ) , rozkładany stół roboczy, pojemnik na mąkę.
Najważniejsze cechy produktu:
- Dzielenie hydrauliczne
- Opatentowany system dzielenia i formowania bagietek Alveoform® (10 kęsów)
- Dzielenie za pomocą wymiennych kratek (20 wzorów kratek)
- Prasa do ciasta z tłuszczem
- Redukcja czasu produkcji pieczywa: Błyskawiczny proces uzupełnienia asortymentu w punkcie sprzedaży.
- Schłodzone porcje ciasta można przechowywać w lodówce do 72 godzin
- Wersja na kółkach co ułatwia łatwe przemieszczanie
- Specjalny hak na zawieszenie 3 dodatkowych kratek
- Składany uchwyt na kratki – prosty mechanizm, szybka akcja złożenia
- Oszczędność miejsca: Dzielarka ATOUPAIN 600 x 800 mm