Piec tunelowy może być wykorzystywany do wypieku każdego asortymentu piekarniczego, cukierniczego czy przekąskowego, takiego jak paluszki czy krakersy. Dostarczany przez HERT wysokowydajny piec tunelowy Thermador jest przeznaczony do przemysłowej produkcji ciągłej najwyższej jakości wyrobów. Piece tunelowe Thermador oferują szereg możliwości ustawień indywidualnych temperatury oraz profilu przenoszenia ciepła i wilgotności, co umożliwia osiągnięcie najlepszej jakości wypieku każdego z produktów.
Niezawodny piec tunelowy do Twojej piekarni
Konstrukcja pieca tunelowego Thermador jest modułowa, pozwalając na budowę pieca o długości od 10,5 do 60 m. Możliwy jest podział na strefy produktów i dowolne łączenie układów stref ogrzewanych w systemie Zyklotherm®, Duotherm, podczerwieni Spectra oraz Quattro. Dostępna jest wersja pieca tunelowego ogrzewanego olejem termicznym. Istnieje też opcja montażu dwóch pieców jednego na drugim, co umożliwia elastyczne dopasowanie do potrzeb różnej produkcji.
Piec tunelowy do produkcji ciągłej musi być szczególnie niezawodny. Jego rozruch i każda przerwa w pracy jest wysoce kosztowna. Solidność i staranność wykonania oraz wysoka jakość materiałów, z jakich produkowane są piece tunelowe Thermador, zapewniają długie, sprawne działanie pieca przy zachowaniu stosunkowo niewysokich wymagań konserwacyjnych. Przy prawidłowym użytkowaniu pieca przekłada się to na jego wyjątkowo niską awaryjność. Serwisowanie urządzenia jest dodatkowo wspierane przez uproszczone składowanie niezbędnych części zamiennych.
Silny partner dostarczający wyposażenie piekarni zapewnia nie tylko dostawę i odpowiednią konfigurację maszyn, ale również pełną obsługę w długiej perspektywie czasowej. Profesjonalna obsługa linii produkcyjnych jest kluczowa w przypadku przemysłowego pieca tunelowego. Oferta szkoleniowa obejmuje narzędzia do nauki w pełni zintegrowane z elementami sterującymi ułatwiające szkolenie nowych pracowników. Oferujemy pełną obsługę i regularną konserwację, pomoc telefoniczną, analizę online danych maszynowych, zdalne sterowanie i monitoring, dostępność części zużywających się oraz pełen serwis.
Ekonomiczny piec tunelowy cukierniczy
Dobry piec tunelowy charakteryzuje się wysoką efektywnością ekonomiczną. Stwarza optymalne warunki wypieku dla wysokiej jakości wyrobu, pozwalając na optymalizację kosztów jego produkcji. Thermador zapewnia wysoką stabilność temperatury i bardzo równomierny wypiek. Jednocześnie jest to piec tunelowy o wysokiej rentowności ze względu na niski poziom zużycia energii – niskie temperatury gorącego gazu i skuteczne przekazywanie ciepła. Z kolei niski poziom emisji zanieczyszczeń przyczynia się do ochrony środowiska.
Piec tunelowy piekarniczy lub cukierniczy WP Industrial Bakery Technologies to pewna inwestycja. Oprócz najnowszej technologii umożliwiającej produkcję najwyższej jakości wypieków zapewniamy wieloletnią obsługę posprzedażową, dostęp do oryginalnych części oraz sprawnego serwisu.
WP Industrial Bakery Technologies od ponad 100 lat projektuje i konstruuje piece piekarnicze. Nieustannie inwestuje w badania i rozwój, obecnie skupiając się zwłaszcza na technologiach przyszłości. Cyfryzacja przemysłu 4.0 jest integralną częścią ich rozwoju skoncentrowanego na sieciowaniu maszyn i systemów, wdrażaniu nowych technologii czujników do sterowania maszynami i używaniu automatycznych systemów wszędzie tam, gdzie znajduje to zastosowanie.
WP Industrial Bakery Technologies, identycznie jak w całej grupie WP Bakery Group, do wypieku podchodzi całościowo – jako do części całego procesu produkcyjnego. Wdraża technologię i dąży do pełnej integracji na wszystkich etapach produkcji. Takie myślenie procesowe na wszystkich etapach prowadzi do budowania znaczącej rezerwy produktywności i stwarza ogromne możliwości dla większej wydajności i produkcji najwyższej jakości produktów.