Pędzle

Zobacz jako Siatka Lista

1 elementu

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Pędzel krótki PBT, 165x48 mm (0,15), Koti Kobra
    Pędzel krótki PBT, 165x48 mm (0,15), Koti Kobra
    Już od 16,42 zł brutto 20,20 zł
Zobacz jako Siatka Lista

1 elementu

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Pędzle kuchenne, pędzle spożywcze i pędzle cukiernicze należą do akcesoriów najczęściej wykorzystywanych w zakładach piekarskich i cukierniczych. Oferowane przez nas pędzle należą do drobnych przyborów piekarskich wykonanych w standardzie profesjonalnym, z wysokiej jakości włosia. Produkty tu prezentowane przeznaczone są do użytku w zakładach piekarskich i cukierniczych oraz w szeroko rozumianym przemyśle spożywczym. Są to głównie pędzle wykonane z PBT, o zróżnicowanej twardości i wymiarach. Są to narzędzia o uniwersalnych zastosowaniach - możemy je stosować wymiennie, tak w przygotowywaniu wypieków i wyrobów cukierniczych, jak i w utrzymywaniu czystości. Podstawowym zastosowaniem szerokich pędzli spożywczych jest w zakładzie piekarskim usuwanie nadmiaru mąki.

Podstawowe dane techniczne

Oferowane przez nas pędzle wykonane są z poliestru typu PBT. Jest to tworzywo odporne na wysokie temperatury. Każdy pędzel spożywczy i cukierniczy w naszej ofercie nadaje się więc do oczyszczania gorących wypieków i powierzchni roboczych. Oferujemy pędzle w różnych rozmiarach, m.in. 130x27 mm i 165x48 mm. Są to głównie pędzle miękkie, które najlepiej sprawdzają się przy oczyszczaniu wyrobów piekarskich (nie ma ryzyka uszkodzenia powierzchni wyrobu). Pędzle spożywcze, kuchenne i cukiernicze dostępne są w naszym sklepie w wielu kolorach. Ułatwia to utrzymanie porządku w zakładzie. Zastosowanie różnych kolorów wyklucza ryzyko pomylenia pędzli znajdujących się w użytku i zabrudzenia wyrobu.

Pędzle spożywcze

Pędzli spożywczych używamy w wielu celach: w zakładach piekarskich i cukierniczych służą one głównie do oczyszczania pieczywa i wypieków słodkich z pozostałości mąki. Szerokie pędzle spożywcze stosujemy także do usuwania innych produktów sypkich, takich jak mielone orzechy lub pestki i nasiona. Nadają się one także do oczyszczania powierzchni roboczych, stolnic, blach i forem z pozostałości surowców i wyrobów. Pędzel spożywczy pozwala na utrzymanie higieny w zakładzie cukierniczym i piekarskim, gdyż jest produktem dedykowanym do użytku spożywczego.

Pędzle kuchenne

Pędzel kuchenny służy do przygotowywania nie tylko wypieków, ale także mięs i innych potraw. Pędzle kuchenne pozwalają więc nie tylko na wygodne oczyszczanie produktów z mąki i innych artykułów sypkich, ale także na rozprowadzanie płynów (np. sosów, polew cukierniczych) lub usuwanie nadmiaru płynów z powierzchni wyrobu.

Pędzle cukiernicze

Pędzel cukierniczy służy głównie do tworzenia dekoracji na wyrobach cukierniczych - nie tylko ciastkach i innych rodzajach wypieków słodkich, ale także na deserach. Główne rodzaje pędzli cukierniczych to pędzle do lukrowania i pędzle do nakładania białka. Istnieją także specjalistyczne typy tych przyborów, takie jak pędzelki cukiernicze precyzyjne i do malowania ozdób. Niewielkie pędzle cukiernicze o płaskim profilu służą do oczyszczania delikatnych wyrobów cukierniczych z nadmiaru surowców sypkich (np. cukru pudru, maku). Mały pędzel cukierniczy pozwala więc na wygodne oczyszczanie ciastek i drobnych wypieków półsłodkich bez ryzyka ich uszkodzenia.