Linie do chleba

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 5

na stronę
Ustaw kierunek malejący
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 5

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Linie do chleba dostarczane przez HERT mają budowę modułową, dzięki czemu wyposażenie zakładu piekarniczego w maszyny do produkcji chleba, można rozpocząć od najważniejszej z nich – dzielarki. Następnie linia do chleba może być doposażana w kolejne urządzenia – wydłużarkę, zaokrąglarkę i międzygarownię – w zależności od potrzeb zakładu. Automatyzację i usprawnienie produkcji zapewniają też inne maszyny, jak wywrotnica dzieży, leje, kontroler wagi, transportery, rozwiązania do porządkowania chleba na transporterze oraz urządzenia do natłuszczania.

Linia do chleba do Twojej piekarni

Maszyny składające się na linie do produkcji chleba mogą nie tylko nadawać wyrobom lekko nieregularny kształt, ale co o wiele ważniejsze, potrafią obchodzić się z ciastem jak ręce piekarza – delikatnie i z wyczuciem. Trend, który pozwala na sprzedaż w nieco wyższej cenie chleba postrzeganego jako wyrób piekarni rzemieślniczej dopuszcza zastosowanie niewielkiej nierówności i nieregularności w kształcie pieczywa.

W polskich piekarniach powstaje także pieczywo przeznaczone do sprzedaży w marketach – ściśle powtarzalne, o idealnym kształcie i spełniające rygorystyczne parametry. W tym przypadku jednak wciąż kluczowy jest czynnik, wpływający na jakość pieczywa – delikatne obchodzenie się z ciastem, bez niszczenia jego struktury.

Korzystając z blisko 30-letniego doświadczenia, doradcy HERT potrafią skonfigurować i zautomatyzować linie do chleba w stopniu wymaganym i oczekiwanym przez inwestorów, które będą dostosowane do każdej typowej i nietypowej produkcji.

Linia do produkcji chleba w z HERT

W Polsce najczęściej instalowana przez HERT jest linia do chleba Classica WP Haton. To uniwersalna maszyna, która sprawdzi się właściwie w każdej polskiej piekarni. Linia do produkcji chleba Classica WP Haton umożliwia wytwarzanie szerokiej gamy najwyższej jakości pieczywa z zadowalającą wydajnością i efektywnością od 600 do 10 000 sztuk na godzinę. Zaletą tej linii do chleba jest niskie – w porównaniu do konkurencyjnych maszyn – zużycie oleju i mąki do podsypywania. W miarę zmieniających się potrzeb produkcyjnych, możliwa jest rozbudowa i modyfikacja linii do produkcji chleba, pozwalająca na zmiany asortymentu bądź wydajności.

Doradcy HERT potrafią przewidzieć rozwój piekarni i życia produktów oraz zmiany w asortymencie czy upodobaniach konsumentów. Naszym klientom dobierającym wyposażenie piekarni zapewniamy fachowe i kompleksowe wsparcie w kontekście przydatności i możliwości zestawiania konkretnych modeli maszyn w linie do chleba. Wysokiej jakości urządzenia dostarczane przez HERT intensywnie i niezawodnie pracują przez wiele lat pod warunkiem regularnych przeglądów technicznych.