Pozostałe

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 7

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Wałek aluminiowy na łożyskach, Matfer
    Wałek aluminiowy na łożyskach, Matfer
    526,19 zł brutto 647,21 zł
  2. Taca wystawowa prostokątna z rączką z tworzywa "Sahara light", Schneider
    Taca wystawowa prostokątna z rączką z tworzywa "Sahara light", Schneider
    178,32 zł brutto 219,34 zł
  3. Taca wystawowa okrągła z rączką z tworzywa "Sahara light", Schneider
    Taca wystawowa okrągła z rączką z tworzywa "Sahara light", Schneider
    134,47 zł brutto 165,41 zł
  4. Palnik gazowy do karmelizacji cukru, Schneider
    Palnik gazowy do karmelizacji cukru, Schneider
    194,64 zł brutto 239,41 zł
  5. Linijka cukiernicza wielofunkcyjna o długości 640 mm, Schneider
    Linijka cukiernicza wielofunkcyjna o długości 640 mm, Schneider
    24,85 zł brutto 30,55 zł
  6. Szczotka do zmiatania mąki dł. 30, jasna/ciemna, Schneider
    Szczotka do zmiatania mąki dł. 30, jasna/ciemna, Schneider
    Już od 46,04 zł brutto 56,61 zł
  7. Wałek drewniany na łożyskach, śr.90 mm, długość 30-40 cm, Schneider
    Wałek drewniany na łożyskach, śr.90 mm, długość 30-40 cm, Schneider
    Już od 238,49 zł brutto 293,35 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 7

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Pozostałe akcesoria piekarskie: wałki do ciasta, palnik do karmelizacji, linijka cukiernicza.
Warsztat piekarza i cukiernika to nie tylko podstawowe maszyny i urządzenia, ale także drobne akcesoria piekarskie. Należą do nich np. wałki do ciasta różnych typów (np. klasyczny wałek drewniany i nowoczesny wałek aluminiowy), linijki cukiernicze, palniki czy szczotki do zamiatania mąki. Wszystkich tych przyrządów używamy często, muszą być więc one wysokiej jakości. W większości przypadków zaopatrzyć musimy się w różnorodne akcesoria piekarskie i cukiernicze, dostosowane do naszych potrzeb.

Wałki do ciasta dla piekarzy i cukierników

Wałek do ciasta należy do najczęściej używanych w zakładzie piekarskim przyrządów. Za pomocą wałków przygotowujemy ciasta wymagające dużych nakładów pracy fizycznej, a więc np. ciasto drożdżowe, ciasto makaronowe i ciasto francuskie. Dbałość o komfort i szybkość wykonywanej pracy wymaga więc odpowiedniego wyboru wałka do ciasta: o ergonomicznej budowie, dobrze wyprofilowanego, wykonanego z najwyższej jakości materiałów. Umożliwiają to profesjonalne wałki piekarskie z rączkami na łożyskach, wykonane o wiele solidniej, niż wałki do ciasta do użytku domowego. W naszej ofercie występują tak tradycyjne wałki drewniane, jak i nowoczesne wałki aluminiowe i wałki z tworzyw sztucznych.

Wałek aluminiowy, wałek drewniany i inne typy wałków do ciasta

Wałki drewniane w naszej ofercie wykonane są z najwyższej jakości drewna bukowego. Występują w wielu rozmiarach - możemy więc swobodnie dobrać długość wałka do ciasta (np. 40 cm, 35 cm, 30 cm) oraz jego średnicę. Wałek drewniany to narzędzie umożliwiające tworzenie wypieków w sposób tradycyjny, a także uzyskanie ciast drożdżowych o wyższych walorach smakowych, niż w przypadku produkcji maszynowej. Rączki wszystkich wałków osadzone są na łożyskach.

Aluminium to najlżejszy metal stosowany w przemyśle - wałek aluminiowy jest więc szczególnie lekki. Cechuje się przy tym dużą trwałością, przewyższającą trwałość profesjonalnych wałków drewnianych. Także w przypadku wałków aluminiowych rączki osadzone są na łożyskach.

Oferujemy także lekkie wałki do ciasta z tworzyw sztucznych. Chodzi tu o wałki profesjonalne, z osadzonymi na łożyskach rączkami ze stali nierdzewnej. Powierzchnia wałka otoczona jest powłoką nieprzywierającą. Ciasto nie przykleja się do wałków, co umożliwia szybkie i wygodne czyszczenie przyborów.

Linijki cukiernicze

Do akcesoriów przydatnych każdemu piekarzowi i cukiernikowi należą też linijki cukiernicze (linijki piekarnicze, linijki piekarskie). Warto zaopatrzyć się w kilka rodzajów linijek cukierniczych w wielu wymiarach i z różnymi skalami. Linijka cukiernicza w warsztacie cukiernika i piekarza wykonana musi być nie z drewna, ale z przystosowanego tworzywa sztucznego (dostosowanego do warunków pracy piekarza typu polistyrenu). Umożliwia to odpowiednią giętkość przyrządu, a także nieprzyleganie ciasta do jego powierzchni. Linijka cukiernicza jest odporna na wysoką temperaturę i wilgoć, spełnia też wymagania higieniczne stawiane przed sprzętem piekarskim.

Palnik do karmelizacji i inne akcesoria piekarskie

Palnik do karmelizacji umożliwia uzyskanie na wypiekach i deserach powłoki karmelowej o bardzo atrakcyjnym wyglądzie. Wypieki słodkie i półsłodkie z karmelową powłoką z pewnością będą się cieszyć dużym zainteresowaniem klientów naszych piekarni i cukierni. Rozwiązanie to sprawdza się doskonale np. przy pieczywie cukierniczym z ciasta francuskiego. Palnik gazowy do karmelizacji umożliwia także wytwarzanie deserów palonych, takich jak crème brûlée. Oferowane przez nas palniki piekarskie i cukiernicze to narzędzia profesjonalne i trwałe, wykonane ze stali nierdzewnej - umożliwiają osiągnięcie bardzo wysokich temperatur. 

Pozostałe akcesoria piekarskie w naszej ofercie to m.in. szczotki do zmiatania mąki, szczotki do czyszczenia pieca ze zgarniakiem oraz łopaty piecowe do bułek. Szczotka do zmiatania mąki jest oczywiście niezbędnym elementem wyposażenia każdej piekarni. Oferujemy tak duże szczotki z włosia, jak i małe szczoteczki podręczne.