PLN

Smażalniki

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 5

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Automatyczny smażalnik L2000A WP Riehle
    Automatyczny smażalnik L2000A WP Riehle
    PROMOCJA
    115 977,25 zł 133 702,08 zł 142 652,02 zł 164 453,56 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 5

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Wybór smażalnika powinien być uzależniony od asortymentu, jaki ma być produkowany, oraz wydajności produkcji. Dobry smażalnik powinien charakteryzować się łatwą obsługą i możliwością kontroli temperatury oraz zabezpieczeniem przed przegrzaniem tłuszczu, od którego bardzo zależy jakość wyrobu końcowego. Inwestycja w dobrej jakości, nie najtańszy smażalnik szybko się zwraca za sprawą jego niskiej awaryjności. Eksperci HERT zapewniają doradztwo w zakresie wyboru optymalnego rozwiązania dla danej produkcji, jak również szybki serwis dzięki własnemu magazynowi części zamiennych.

Smażalniki do pączków

Dobierając wyposażenie cukierni i dokonując inwestycji w smażalnik do pączków, należy zwrócić uwagę przede wszystkim na jego wydajność. Szczególnie ważnym dla branży cukierniczej świętem w Polsce jest Tłusty Czwartek – zbyt niska wydajność smażalnika nie powinna ograniczać szans na zwiększone zyski cukierni. Ponadto poza czasem wzmożonej produkcji pączków i faworków, smażalniki do pączków bez przeszkód mogą służyć do smażenia innych produktów.

Oferowane przez HERT smażalniki marki WP Rhiele serii L2000 usprawniają produkcję przez przewracanie oraz załadunek i rozładunek wszystkich pączków jednym ruchem ręki za pomocą specjalnej szalki załadowczej. W smażalnikach L2000 zastosowane są różne stopnie i opcje automatyczne, na przykład automatyczne otwieranie i zamykanie pokrywy, niezależnie od obecności obsługi lub jej braku. Smażalniki mogą być także wyposażone w garownię.

W przypadku Variostacji, czyli zestawu dwóch smażalników – prawego i lewego, można zautomatyzować wyciąganie pączków z gorącego tłuszczu po usmażeniu z ich nadziewaniem.

W HERT zapewniamy kompleksowe doradztwo w zakresie optymalnego rozwiązania dla danego rodzaju produkcji cukierniczej. Kompleksowe oznacza możliwość wyboru nie tylko samego smażalnika, ale też dopasowania pozostałych urządzeń, takich jak mieszałki, nadziewarki, pomadziarki, chłodnio-garownie oraz witryny eksponujące towar. Oferujemy też wsparcie w aranżacji pączkarni lub cukierni.

Smażalniki do cukierni

Przy zakupie smażalnika do cukierni warto postawić na współpracę z ekspertem o wieloletnim doświadczeniu w branży cukierniczej, takiego jak HERT. Dostarczamy wysokiej jakości, dobrze skonfigurowane maszyny, które są niezbędne w procesie produkcji wyrobów smażonych w głębokim zanurzeniu lub swobodnie pływających w tłuszczu – pączków, faworków, kulek twarogowych i podobnych.

Do smażenia niektórych produktów, na przykład kulek twarogowych, polecamy przelotowe smażalniki serii DLA, a do innych, typu pączki, smażalniki serii L2000. Automatyczny smażalnik L2000A WP Riehle występuje w kilku wariantach o różnym stopniu automatyzacji. Przekłada się to na wydajność, wygodę i bezpieczeństwo procesu produkcji, a jednocześnie gwarantuje powtarzalność otrzymywanych wyrobów. W zależności od wybranej wersji, sterowanie może być prawo- lub lewostronne. Ponadto dwa smażalniki można połączyć w Variostację.

Rozwiązaniem polecanym do smażonych wyrobów o stałych parametrach kolorystycznych bez „obrączki” jest przelotowy smażalnik serii DLA WP Riehle. Sprawdza się on zarówno przy przygotowaniu produktów głęboko zanurzonych w tłuszczu, jak i swobodnie w nim pływających. Wbudowany system dozujący i transportowy wpływa na skrócenie czasu smażenia wyrobów w porównaniu do nieprzelotowych smażalników nawet do 40%. Smażalnik przelotowy DLA300 WP Riehle to wersja  smażalnika DLA150 o zwiększonej pojemności z 72 do 150 litrów tłuszczu.