Linia do chleba Classica
LINIA DO CHLEBA CLASSICA
Dzięki linii do chleba Classica każda piekarnia, mała lub duża, może produkować szeroką gamę najwyższej jakości pieczywa w zautomatyzowanym procesie, o pożądanej wydajności i największej efektywności. W zależności od konfiguracji i rodzaju ciasta już od 600 do 10 000 szt./h.
Koncepcja Classica składa się z pojedynczych modułów, dzięki czemu można uzyskać prawie każdy rodzaj koncepcji linii chlebowej. Można również wybrać jedną koncepcję z wielu różnych opcji dla różnych wydajności, zakresów wagowych, różnych kształtów, różnych procesów i różnego rodzaju pieczywa. Zużycie oleju i mąki do podsypywania zredukowane do minimum.
Cechy charakterystyczne:
- Duża dokładność wagowa,
- Brak pyłu mącznego,
- Zredukowane zużycie oleju przez dzielarkę (oszczędność do 60 %),
- Możliwość produkcji wielu rodzajów i kształtów chleba,
- Duża powtarzalność,
- Kontrola receptury/ automatyzacja,
- Przyjazna w obsłudze , czyszczeniu i konserwacji,
- Dostępne pakiety Blue Box dla każdej z maszyn,
- Możliwość zastosowania rozwiązań aktywnego serwisu Blue Value.
Przykładowe urządzenia wchodzące w skład linii:
- Dzielarka B300/V300
- Zakorąglarka stożkowa z olejeniem CR 59
- Międzygarownia BIP72E
- Wydłużarka COMBI E1
Wszystkie urządzenia dostępne są w różnych konfiguracjach z szeroką gamą opcji do wyboru w zależności od potrzeb produkcyjnych w Państwa piekarni.