PLN

Blachy i maty wypiekowe

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 20

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Blacha perforowana 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
    Blacha perforowana 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
    Już od 48,28 zł 59,38 zł
  2. Blacha piekarnicza pełna 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
    Blacha piekarnicza pełna 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
    Już od 48,28 zł 59,38 zł
  3. Blacha piekarnicza perforowana 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Blacha piekarnicza perforowana 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Już od 55,03 zł 67,67 zł
  4. Blacha pełna 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Blacha piekarnicza pełna 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Już od 55,03 zł 67,67 zł
  5. Blacha perforowana 3 rantowa silikonowana Al. 1,5 mm, Kempf
    Blacha perforowana 3 rantowa silikonowana Al. 1,5 mm, Kempf
    Już od 78,81 zł 96,92 zł
  6. Mata silipatowa pełna FIEBERLUX, Sasa
    Mata silipatowa pełna FIEBERLUX, Sasa
    Już od 90,08 zł 110,81 zł
  7. Mata silipatowa perforowana FIEBERPAIN, Sasa
    Mata silipatowa perforowana FIEBERPAIN, Sasa
    Już od 119,82 zł 147,37 zł
  8. Blacha perforowana 3 rantowa teflonowana AL. 1,5 mm, Kempf
    Blacha perforowana 3 rantowa teflonowana AL. 1,5 mm, Kempf
    Już od 128,51 zł 158,07 zł
  9. Blacha bagietkowa K 5-8 muld, Kempf
    Blacha piekarnicza bagietkowa K 5-8 muld, Kempf
    Już od 145,33 zł 178,75 zł
  10. Blacha bagietkowa EUROGLISS, Sasa
    Blacha piekarnicza bagietkowa EUROGLISS, Sasa
    Już od 192,06 zł 236,21 zł
  11. Blacha bagietkowa FIBERMAX, Sasa
    Blacha bagietkowa FIBERMAX, Sasa
    Już od 319,51 zł 392,99 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 20

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Zarówno blachy wypiekowe, jak i maty wypiekowe należą do podstawowego wyposażenia każdej cukierni czy piekarni – służą do pieczenia i niekiedy również ekspozycji wypieków. Jeżeli zakładasz piekarnię lub chcesz wymienić wyposażenie swojej cukierni na nowsze, skorzystaj z naszych propozycji – oferujemy blachy cukiernicze i maty wypiekowe od znanych w branży producentów akcesoriów piekarniczych oraz cukierniczych.

Maty i blachy piekarnicze do piekarni i cukierni

Mata wypiekowa, blacha wypiekowa czy blacha cukiernicza – to akcesoria do piekarni i cukierni, z których piekarze oraz cukiernicy korzystają każdego dnia. Wymienione produkty łączy to, że najczęściej mają standardowe wymiary (niekiedy jednak są one dostosowane do indywidualnych potrzeb) i są wykonane z materiałów odpornych na ekstremalnie wysokie temperatury. Jednak mata wypiekowa i blacha wypiekowa to nie takie same produkty – między nimi występują istotne różnice.

Niektóre wypieki mają tendencję do przywierania. Z myślą o nich produkuje się właśnie maty wypiekowe. Mata wypiekowa jest wykonana w taki sposób, aby ograniczyć ryzyko przywierania wypieków – po upieczeniu na ich spodzie nie są widoczne zabrudzenia. To sprawia, że produkty oferowane klientom są estetyczne – zachęcają do zakupu i skosztowania. Jednocześnie takie rozwiązanie pozwala wyeliminować opóźnienia i straty w produkcji spowodowane koniecznością odrywania poszczególnych wypieków. W ofercie HERT dostępne są maty wypiekowe perforowane (zapewniające optymalną cyrkulację powietrza podczas pieczenia) i maty wypiekowe pełne.

Jeżeli nie istnieje ryzyko, że ciasto będzie przywierać, wystarczy blacha wypiekowa lub blacha cukiernicza. Te akcesoria również mają różną budowę – dostępne są blachy perforowane i blachy pełne. Wyroby te różnią się także liczbą rantów – blachy wypiekowe i blachy cukiernicze mogą mieć np. 2 lub 3 ranty. Specjalne blachy można wykorzystać do wypieku różnych produktów, w tym choćby bułek hamburgerowych, bagietek czy mini pizzy.

Solidne i wytrzymałe maty i blachy wypiekowe

Aby proces pieczenia mógł odbywać się nieprzerwanie, warto zdecydować się na wyposażenie wysokiej jakości. Blachy wypiekowe, blachy cukiernicze i maty wypiekowe dostępne w ofercie HERT wykonane są materiałów, które są trwałe, odporne na uszkodzenia i łatwe w czyszczeniu. Dzięki temu praca w piekarni przebiega sprawnie, a koszty związane z wymianą lub naprawą blach zostają ograniczone do minimum.

Materiał wykorzystany do produkcji blach wypiekowych (stopy aluminium lub stali nierdzewnej) charakteryzuje się dużą odpornością na ciepło (wysoką temperaturę), korozję i uszkodzenia mechaniczne. Podobnie jest z bezpiecznym dla żywności i trwałym silikonem, z którego wykonane są maty wypiekowe przeznaczone dla piekarni rzemieślniczych – bez problemu posłużą one przez długi czas.

Blacha wypiekowa czy blacha cukiernicza może też być pokryta powłoką, która zapobiega przywieraniu wypieków – dostępne rozwiązania to powłoki teflonowe lub silikonowe. Ich wykorzystanie nie tylko usprawnia produkcję wypieków, ale też ułatwia utrzymanie blach w czystości.

Sprawdź dostępne blachy i maty wypiekowe w ofercie HERT!

Jakość wypieków zależy nie tylko od umiejętności piekarza czy cukiernika – równie ważne są akcesoria. Maty wypiekowe i blachy cukiernicze dostępne w ofercie HERT pochodzą od renomowanych producentów – spełniają one oczekiwania profesjonalistów. Optymalna konstrukcja i użyte do produkcji materiały sprawiają, że sprzedawane przez nas produkty służą niezawodnie przez lata. Przekonaj się o tym – zajrzyj do naszej oferty i zapewnij sobie specjalistyczne wyposażenie.

HERT proponuje jednak znacznie więcej produktów i urządzeń niż tylko akcesoria do pieczenia. Otwierasz piekarnię? Kupisz u nas niezbędne wyposażenie – proponujemy szeroki asortyment urządzeń i przyborów. Możesz u nas zamówić choćby linie do bułek, dzięki którym zautomatyzujesz i przyspieszysz produkcję wyrobów piekarniczych. Potrzebujesz wsparcia lub masz pytania dotyczące oferowanych przez nas produktów? Zachęcamy do kontaktu – chętnie pomożemy i rozwiejemy wątpliwości.