PLN

Blachy i maty wypiekowe

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 20

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Blacha perforowana 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
    Blacha perforowana 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
    Już od 47,34 zł 58,22 zł
  2. Blacha piekarnicza pełna 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
    Blacha piekarnicza pełna 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
    Już od 47,34 zł 58,22 zł
  3. Blacha piekarnicza perforowana 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Blacha piekarnicza perforowana 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Już od 53,95 zł 66,36 zł
  4. Blacha pełna 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Blacha piekarnicza pełna 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Już od 53,95 zł 66,36 zł
  5. Blacha perforowana 3 rantowa silikonowana Al. 1,5 mm, Kempf
    Blacha perforowana 3 rantowa silikonowana Al. 1,5 mm, Kempf
    Już od 77,28 zł 95,03 zł
  6. Blacha perforowana 3 rantowa teflonowana AL. 1,5 mm, Kempf
    Blacha perforowana 3 rantowa teflonowana AL. 1,5 mm, Kempf
    Już od 126,01 zł 154,99 zł
  7. Blacha bagietkowa K 5-8 muld, Kempf
    Blacha piekarnicza bagietkowa K 5-8 muld, Kempf
    Już od 142,50 zł 175,27 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 20

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Zarówno blachy wypiekowe, jak i maty wypiekowe należą do podstawowego wyposażenia każdej cukierni czy piekarni – służą do pieczenia i niekiedy również ekspozycji wypieków. Jeżeli zakładasz piekarnię lub chcesz wymienić wyposażenie swojej cukierni na nowsze, skorzystaj z naszych propozycji – oferujemy blachy cukiernicze i maty wypiekowe od znanych w branży producentów akcesoriów piekarniczych oraz cukierniczych.

Maty i blachy piekarnicze do piekarni i cukierni

Mata wypiekowa, blacha wypiekowa czy blacha cukiernicza – to akcesoria do piekarni i cukierni, z których piekarze oraz cukiernicy korzystają każdego dnia. Wymienione produkty łączy to, że najczęściej mają standardowe wymiary (niekiedy jednak są one dostosowane do indywidualnych potrzeb) i są wykonane z materiałów odpornych na ekstremalnie wysokie temperatury. Jednak mata wypiekowa i blacha wypiekowa to nie takie same produkty – między nimi występują istotne różnice.

Niektóre wypieki mają tendencję do przywierania. Z myślą o nich produkuje się właśnie maty wypiekowe. Mata wypiekowa jest wykonana w taki sposób, aby ograniczyć ryzyko przywierania wypieków – po upieczeniu na ich spodzie nie są widoczne zabrudzenia. To sprawia, że produkty oferowane klientom są estetyczne – zachęcają do zakupu i skosztowania. Jednocześnie takie rozwiązanie pozwala wyeliminować opóźnienia i straty w produkcji spowodowane koniecznością odrywania poszczególnych wypieków. W ofercie HERT dostępne są maty wypiekowe perforowane (zapewniające optymalną cyrkulację powietrza podczas pieczenia) i maty wypiekowe pełne.

Jeżeli nie istnieje ryzyko, że ciasto będzie przywierać, wystarczy blacha wypiekowa lub blacha cukiernicza. Te akcesoria również mają różną budowę – dostępne są blachy perforowane i blachy pełne. Wyroby te różnią się także liczbą rantów – blachy wypiekowe i blachy cukiernicze mogą mieć np. 2 lub 3 ranty. Specjalne blachy można wykorzystać do wypieku różnych produktów, w tym choćby bułek hamburgerowych, bagietek czy mini pizzy.

Solidne i wytrzymałe maty i blachy wypiekowe

Aby proces pieczenia mógł odbywać się nieprzerwanie, warto zdecydować się na wyposażenie wysokiej jakości. Blachy wypiekowe, blachy cukiernicze i maty wypiekowe dostępne w ofercie HERT wykonane są materiałów, które są trwałe, odporne na uszkodzenia i łatwe w czyszczeniu. Dzięki temu praca w piekarni przebiega sprawnie, a koszty związane z wymianą lub naprawą blach zostają ograniczone do minimum.

Materiał wykorzystany do produkcji blach wypiekowych (stopy aluminium lub stali nierdzewnej) charakteryzuje się dużą odpornością na ciepło (wysoką temperaturę), korozję i uszkodzenia mechaniczne. Podobnie jest z bezpiecznym dla żywności i trwałym silikonem, z którego wykonane są maty wypiekowe przeznaczone dla piekarni rzemieślniczych – bez problemu posłużą one przez długi czas.

Blacha wypiekowa czy blacha cukiernicza może też być pokryta powłoką, która zapobiega przywieraniu wypieków – dostępne rozwiązania to powłoki teflonowe lub silikonowe. Ich wykorzystanie nie tylko usprawnia produkcję wypieków, ale też ułatwia utrzymanie blach w czystości.

Sprawdź dostępne blachy i maty wypiekowe w ofercie HERT!

Jakość wypieków zależy nie tylko od umiejętności piekarza czy cukiernika – równie ważne są akcesoria. Maty wypiekowe i blachy cukiernicze dostępne w ofercie HERT pochodzą od renomowanych producentów – spełniają one oczekiwania profesjonalistów. Optymalna konstrukcja i użyte do produkcji materiały sprawiają, że sprzedawane przez nas produkty służą niezawodnie przez lata. Przekonaj się o tym – zajrzyj do naszej oferty i zapewnij sobie specjalistyczne wyposażenie.

HERT proponuje jednak znacznie więcej produktów i urządzeń niż tylko akcesoria do pieczenia. Otwierasz piekarnię? Kupisz u nas niezbędne wyposażenie – proponujemy szeroki asortyment urządzeń i przyborów. Możesz u nas zamówić choćby linie do bułek, dzięki którym zautomatyzujesz i przyspieszysz produkcję wyrobów piekarniczych. Potrzebujesz wsparcia lub masz pytania dotyczące oferowanych przez nas produktów? Zachęcamy do kontaktu – chętnie pomożemy i rozwiejemy wątpliwości.