Pędzle
Lukrowanie, oblewanie polewą, smarowanie białkiem czy natłuszczanie blachy to czynności, które wykonuje się w każdej kuchni, piekarni czy ciastkarni, zarówno w profesjonalnych lokalach gastronomicznych, jak i w warunkach domowych. Działania te są konieczne, aby wypieki idealnie odchodziły od formy i miały atrakcyjny, apetyczny wygląd oraz pyszny smak. Zadanie to nie należy do najłatwiejszych, kiedy w grę wchodzą bardzo miękkie i delikatne ciasta, dlatego warto wyposażyć się w odpowiednie przyrządy, które usprawnią aplikowanie białka bądź lukru. W równomiernym rozprowadzaniu płynnych produktów pomagają takie akcesoria piekarskie, jak pędzle, których elastyczne i giętkie włókna pozwalają na bardzo efektywne natłuszczanie, dekorowanie i zabezpieczanie powierzchni ciast.
Pędzel cukierniczy w wielu wariantach
W naszym sklepie znajdą Państwo pędzle do lukrowania z drewnianą lub plastikową rączką oraz naturalnym włosiem, w pełni bezpiecznym do stosowania w kontakcie z żywnością. Występują one w wielu rozmiarach o różnej szerokości, którą warto dostosować do przyszłego przeznaczenia, aby maksymalnie przyspieszyć proces aplikowania polewy, białka lub lukru, a także zadbać o jak najatrakcyjniejszy efekt. Wszystkie produkty są bardzo ergonomiczne, a zatem wygodne w użyciu, dzięki czemu znacząco usprawniają prace podczas lukrowania, natłuszczania blach czy dekorowania ciast polewami. Do płynów o wysokiej temperaturze polecamy także pędzel silikonowy, odporny na topienie nawet w temperaturze 300 stopni Celsjusza, wyposażony dodatkowo w długą rączkę ze stali nierdzewnej, chroniącą użytkownika przed poparzeniem.
Wysokiej jakości pędzle cukiernicze
Każdy pędzel cukierniczy dostępny w naszym sklepie stworzony został z materiałów najwyższej jakości, takich jak drewno, naturalne włosie, tworzywo sztuczne czy stal nierdzewna. Drewno jest surowcem, które w naturalny sposób pozwala pozbyć się wszelkich bakterii i drobnoustrojów, a plastik jest niezwykle łatwy w czyszczeniu, lekki i odporny na wyginanie. Naturalne włosie jest delikatne i neutralne dla żywności, dzięki czemu można swobodnie stosować je nie tylko do natłuszczania blach, ale również do smarowania ciasta białkiem, lukrem lub polewą. Końcówka pędzla jest solidnie przytwierdzona do rękojeści, co wyklucza możliwość oderwania jej od trzonu lub wypadających włókien. Pędzel silikonowy charakteryzuje się z kolei doskonałą odpornością na wysokie temperatury, dzięki czemu można używać go do pracy nawet z gotującym się płynem, bez obawy o przeniknięcie zapachów lub roztopienie narzędzia. Wszystkie produkty zostały zaprojektowane z dbałością o każdy szczegół i bardzo estetycznie prezentują się w każdej kuchni, piekarni oraz cukierni.
Profesjonalne wypieki wymagają profesjonalnego wyposażenia, dlatego warto zaopatrzyć się w różnej wielkości pędzle do lukrowania, natłuszczania i rozprowadzania polewy oraz czekolady, które podniosą komfort tych niezwykle precyzyjnych czynności i sprawią, że ich wykonywanie stanie się czystą przyjemnością.