Sitka do mąki, piekarskie
-
Sito do mąki z tworzywa z siatką nylonową, śr.300 mm, oczko 0,5-1.0m, SchneiderJuż od 110,94 zł 136,44 zł
-
Sito nierdzewne. Średnica 400 mm. Wielkość oczka # 0.5-10.0 mm, SchneiderJuż od 153,36 zł 188,62 zł
Pieczenie miękkich i puszystych ciast oraz ich atrakcyjne dekorowanie wymaga wyposażenia domowej kuchni, profesjonalnej piekarni, restauracji czy też cukierni w odpowiedni sprzęt do przesiewania mąki oraz cukru pudru. Nawet najstaranniej przechowywane produkty spożywcze mogą ulegać zbryleniu, co znacząco wpływa na finalną jakość oraz wygląd wypieków, dlatego warto jest przesiewać artykuły sypkie przez odpowiednie sito nierdzewne, które oddzieli poszczególne ziarna i nada surowcom puszystości. W przypadku każdego rodzaju mąki przesiewanie ma na celu przede wszystkim napowietrzenie, aby upieczone z niej ciasto było pulchne i niezwykle lekkie. Z kolei sitka do cukru pudru pozwalają w atrakcyjny sposób rozprowadzić słodki proszek po powierzchni gotowych wyrobów piekarniczych, tworząc na nich równomierne i estetyczne wizualnie cukrowe posypki.
Najwyższej jakości sito do mąki i cukru pudru
W asortymencie naszego sklepu znajdą Państwo sita do przesiewania mąki oraz cukru pudru, wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej lub tworzywa sztucznego i siatki nylonowej. Wszelkie surowce użyte do ich produkcji są bezpieczne do stosowania w kontakcie z żywnością i zupełnie neutralne dla jej smaku oraz zapachu. Co więcej, można w bardzo łatwy sposób utrzymać je w czystości i zapewnić pełną higieniczność przesiewania. Gwarantujemy, że każde sito nierdzewne zakupione w naszym sklepie nie rozerwie się wskutek częstego użytkowania, jak często ma to miejsce w przypadku gorszej jakości bardzo tanich artykułów. Obrzeża i siatka naszych produktów są bowiem doskonale zespolone, co eliminuje ryzyko ich rozdzielenia.
Sito do cukru pudru i mąki w wielu wariantach
Oferujemy Państwu bardzo szeroki wybór sit nierdzewnych oraz sit plastikowych do mąki i cukru pudru w wielu rozmiarach, o różnej szerokości i wysokości. Dostępne sita mają od 200 do 400 mm średnicy, a oczka siatki mogą mieć wielkość od 0,5 mm do 10 mm, co pozwala na wyregulowanie szybkości przesiewania artykułów sypkich. Szeroki wybór sprawia, że mogą Państwo z łatwością dobrać produkt idealny do danego rodzaju przesiewanego surowca, jego ilości oraz przeznaczenia. Wybór niewielkiego sita nierdzewnego pozwoli na zachowanie precyzyjności podczas dekorowania ciast cukrem pudrem, a większego usprawni przesiewanie nawet największych ilości mąki, gwarantując doskonałą jakość wypieków przy bardzo krótkim czasie przygotowania ciasta.
Idealnie przesiana mąka to gwarancja puszystego biszkoptu i miękkich bułeczek. Sito do mąki jest niezbędnym wyposażeniem każdego profesjonalnego lokalu gastronomicznego, zarówno piekarni, cukierni, jak i restauracji. Z kolei mniejsze sito przydatne okaże się również w warunkach domowych i pozwoli na uzyskanie najwyższej jakości wypieków. Z kolei sito do pudru przyda się podczas tworzenia atrakcyjnych i równomiernych posypek na ciastach, ciasteczkach czy też pączkach. Warto zatem wyposażyć się w doskonałej jakości produkty do przesiewania, które nie tylko usprawnią pieczenie, ale również pozytywnie wpłyną na jego efekt końcowy.