Sito nierdzewne. Średnica 400 mm. Wielkość oczka # 0.5-10.0 mm, Schneider
1-3 tygodnie

Sito nierdzewne. Średnica 400 mm. Wielkość oczka # 0.5-10.0 mm, Schneider
Sito nierdzewne 400 mm to idealne narzędzie do przesiewania mąki. Spisze się odpowiednio nie tylko w zakładach piekarniczych, ale też w zwykłych domach. Coraz więcej osób decyduje się na wypiekanie chleba w domowych warunkach, a wtedy sito nierdzewne będzie jednym z istotniejszych elementów, aby proces wypieku powiódł się w stu procentach. Stal nierdzewna zapewnia narzędziu bardzo długą żywotność.
Oczka w sicie nie posiadają zbyt dużych rozmiarów, a co za tym idzie mąka będzie mogła zostać przesiana w profesjonalny sposób i w chlebie oraz bułkach nie znajdzie się żadnych grudek. Sito jest bardzo proste w obsłudze, wystarczy nim umiejętnie oraz dynamicznie poruszać. Dzięki temu można skutecznie przesiać każdy typ mąki, tym samym wyprodukuje się najwyższej jakości pieczywo, które będzie bardzo smakowite.
Sito dostępne z różnymi szerokościami oczka: 0,5 1, 2, 3 lub 10 mm.