DÜBÖR oleje do blach
Pieczenie w profesjonalnych lokalach gastronomicznych, takich jak restauracje, piekarnie i ciastkarnie wymaga odpowiedniego przygotowania form wypiekowych i blach specjalnymi substancjami, które pozwalają w łatwy sposób oddzielić wypiek od ich powierzchni, w także usprawnić czyszczenie i mycie używanego wyposażenia. Oleje, które można aplikować za pomocą pistoletów natryskowych lub pędzli to niezbędne produkty dla każdego kucharza i piekarza. W naszym sklepie znajdą Państwo oleje do blach w wielu wariantach, zarówno składu, jak i wielkości oraz rodzaju opakowania. Wszystkie artykuły są w pełni bezpieczne w kontakcie z żywnością i nie wpływają na jej walory smakowe.
Doskonałej jakości środek natłuszczający do blach
Zaufaliśmy marce DÜBÖR, która od lat produkuje różnorodne oleje do blach o ekologicznym i w pełni biogradowalnym składzie. Emulsje natłuszczające stworzono na bazie nieutwardzonych olejów i wosków roślinnych, emulgatorów oraz wody. Naturalne składniki sprawiają, że produkt można stosować bez obaw o jakikolwiek negatywny wpływ na jakość wypieków. Płynna postać środka natłuszczającego sprawia, że można używać go zarówno przy użyciu pędzla piekarskiego, jak i pistoletu natryskowego pneumatycznego lub elektrycznego. Dostępne warianty olejów DÜBÖR to:
- Trennwachs 30,
- Trennaktiv B110,
- Trenaktiv PR 100,
- Trenaktiv PR100 Z,
- Trenaktiv 42S,
- Trenaktiv 85,
- Trenaktiv B100.
Wygodne i ekonomiczne opakowania olejów do natłuszczania blach
Przy natłuszczaniu dużej ilości form do wypieków i blach liczy się przede wszystkim wygoda, wydajność oraz ekonomiczność. Z uwagi na potrzeby profesjonalnych piekarni, ciastkarni i restauracji oferujemy Państwu oleje do blach pakowane w kontenery, beczki, kanistry oraz niewielkie spraye o pojemności 600 ml. Wszystkie zbiorniki są całkowicie szczelne, trwałe i bezpieczne, a korzystanie z nich niezwykle wygodne. Poręczne kanistry zawierają 15 litrów produktu, beczki 200 litrów, a kontenery 600 bądź 1000 litrów. Można bez trudu połączyć je z pistoletem natryskowym pneumatycznym lub elektrycznym i w bardzo efektywny sposób rozprowadzić olej na wielu blachach i formach w bardzo krótkim czasie. Zakup dużej ilości środka natłuszczającego jest bardzo opłacalną inwestycją. Jak w przypadku wielu produktów, im większa pojemność, tym większa ekonomiczność. Poza dużymi zbiornikami warto także mieć pod ręką małe puszki z olejem w sprayu, służące do poprawek i prac wymagających maksymalnej precyzji.
Odpowiednio natłuszczone blachy i formy wypiekowe to gwarancja, że finalny produkt nie przylgnie do ich powierzchni i nie ulegnie rozerwaniu podczas wyjmowania. Co więcej, zabezpieczone akcesoria piekarnicze są dużo łatwiejsze w utrzymaniu w czystości, a także znacznie wolniej się zużywają. Warto wybierać w tym celu oleje do blach o sprawdzonym, naturalnym i bezpiecznym składzie, które nie zawierają żadnych zbędnych chemicznych dodatków i są neutralne dla wypieków. Każda profesjonalna piekarnia i ciastkarnia powinna zaopatrzyć się w optymalną ilość środka natłuszczającego, aby zawsze mieć pewność, że nie zabraknie go podczas codziennej pracy.