PLN

Blachy piekarnicze

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 10

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Blacha piekarnicza pełna 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
    Blacha piekarnicza pełna 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
    Już od 47,11 zł 57,93 zł
  2. Blacha piekarnicza perforowana 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Blacha piekarnicza perforowana 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Już od 53,69 zł 66,03 zł
  3. Blacha pełna 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Blacha piekarnicza pełna 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
    Już od 53,69 zł 66,03 zł
  4. Blacha bagietkowa K 5-8 muld, Kempf
    Blacha piekarnicza bagietkowa K 5-8 muld, Kempf
    Już od 141,80 zł 174,40 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 10

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Bagietki, ciasta, muffinki czy bułki do hamburgerów – do wypieku takich wyrobów wykorzystuje się blachy piekarnicze. To jeden z podstawowych elementów wyposażenia piekarni i cukierni, dzięki któremu można zróżnicować ofertę. W HERT proponujemy wytrzymałe, odporne na uszkodzenia mechaniczne i wysokie temperatury blachy do pieczenia. Oferowane przez nas produkty pochodzą od renomowanych producentów – ich zakup to inwestycja na lata.

Blachy do pieczenia zapewniające idealne wypieki

Dobra blacha piekarnicza wyróżnia się odpornością na wysokie temperatury i jednocześnie umożliwia równomierne pieczenie. W HERT znamy potrzeby branży piekarniczo-cukierniczej, dlatego oferujemy blachy do wypieku pieczywa i ciast o różnych wymiarach i zastosowaniach. Proponowane przez nas blachy do piekarnika profesjonalnego są też odporne na powstawanie mikrorys, których obecność może powodować przywieranie ciasta.

W naszej ofercie znajdują się m.in.:

  • blachy piekarnicze lite (pełne) – to profesjonalne blachy do pieczenia w różnych rozmiarach, które są trwałe i solidne;
  • blachy piekarnicze perforowane – jak wskazuje nazwa, dno takiej blachy jest perforowane, co zapewnia optymalną cyrkulację powietrza i lepszy rezultat pieczenia;
  • blachy piekarnicze rantowe (w wersji litej lub perforowanej) – rantowa blacha do pieczenia jest odporniejsza na uszkodzenia oraz łatwiejsza w użytkowaniu;
  • blachy piekarnicze bagietkowe – blachy do pieczenia bagietek posiadają muldy, czyli są specjalnie dostosowane do wypieku tego rodzaju pieczywa.

Chociaż wyżej wymienione rodzaje blach są najpopularniejsze, to spotkać można też blachy do pieczenia przeznaczone do wypieku bułek hamburgerowych, formy do pieczenia i blachy cukiernicze zamykane. Te ostatnie są rozwiązaniem wielofunkcyjnym – pozwalają one na pieczenie ciast (w tym precyzyjne formowanie ciast), a następnie ich ekspozycję w cukierni, piekarni czy sklepie. To duża oszczędność czasu oraz zmniejszenie kosztów związanych z koniecznością przekładania ciast po ich upieczeniu.

Wytrzymałe blachy piekarnicze z wysokiej jakości materiałów

Nasze blachy wypiekowe, piekarnicze i cukiernicze zostały wyprodukowane z trwałych materiałów, dzięki czemu są odporne na odkształcenia spowodowane działaniem wysokiej temperatury i uszkodzenia mechaniczne związane z codziennym użytkowaniem. Wybrane blachy do piekarnika pełne i blachy piekarnicze perforowane wyposażono też w wytrzymałe powłoki, które nie ścierają się pomimo intensywnej eksploatacji. Do produkcji blach dostępnych w ofercie HERT wykorzystano:

  • specjalny stop aluminium – jest on odporny na korozję i zapewnia stabilność cieplną;
  • stal nierdzewną z powłoką teflonową – wysokiej jakości powłoka teflonowa ułatwia wykładanie wypieków z blach;
  • stal nierdzewną pokrytą silikonem – dzięki silikonowej powłoce nie ma potrzeby dodatkowego natłuszczania powierzchni blachy.

Wykorzystanie stali nierdzewnej i aluminium nie jest przypadkiem – blacha piekarnicza w warunkach profesjonalnej produkcji wypieków musi znieść nie tylko wysoką temperaturę, ale też wielokrotne przenoszenie, przekładanie i czyszczenie. Odpowiednio dobrane materiały to gwarancja jakości i produkt, na którym można polegać.

Odkryj szeroki wybór blach piekarniczych w HERT!

W sklepie HERT znajdziesz wszystkie niezbędne elementy wyposażenia piekarni – blacha do pieczenia ciast i wyrobów piekarniczych to tylko jeden z wielu wyrobów, które mamy w stałej sprzedaży. Oferowane przez nas produkty pochodzą od renomowanych dostawców, a współpracujemy m.in. z firmami Kempf i SASA. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu wymienione firmy dostarczają profesjonalne, sprawdzone blachy do pieczenia ciasta i pieczywa – na co dzień korzysta z nich wielu naszych klientów.

Akcesoria piekarnicze, jakimi są blachy do pieczenia, mogą zostać wykonane również na indywidualne zamówienie. Korzystając z tej opcji, możesz zapewnić sobie blachy o konkretnych wymiarach oraz wyposażone choćby w podwójne lub potrójne ranty. Jeżeli chcesz poznać szczegóły naszej oferty, zapraszamy do kontaktu – ustalimy Twoje potrzeby, a następnie przygotujemy propozycję.