Dzielarka do ciasta B300 typ 1000 WP Haton
Dzielarka do chleba B300 Typ 1000 WP Haton
Dzielarka do ciasta serii B/V300 to nowa generacja urządzeń stworzona na podstawie wieloletnich doświadczeń firmy W&P HATON. Ciasto jest zasysane przez tłok do komory dzielenia a następnie dokładnie odcinane i podawane na taśmę transportową. Cały mechanizm dzielarki jest sterowany przez centralny wał korbowy. Poprzez zastosowanie wysokiej jakości materiałów i nowemu ulepszonemu konstrukcyjnie wałowi korbowemu dzielarka gwarantuje wysoką dokładność odmierzania wagi ciasta oraz jej długą żywotność.
Dzielarki nadaja sie zarówno do ciast klasycznych, jak równiez do ciast o delikatnej strukturze. Moga obrabiac szeroki asortyment ciast pszennych i pszenno-zytnich, ciasta sztywne (pizza) i miekkie (bagietki).
Najważniejsze cechy produktu:
- Zminimalizowane męczenie ciasta
- Ekstremalna dokładność dzielenia
- Duży zakres wagowy
- Szybka i łatwa konserwacja urządzenia
- Niskie zużycie tłoka (długa żywotność dzielarki)
- Możliwość wydłużenia taśmy transportowej
- Licznik wydzielonych kęsów ciasta
- Olejenie taśmy podawczej
Wyposażenie standardowe:
- Maszyna jednokomorowa
- Komora dzieląca (dolna część leja, tłoki główne, komora miernicza i tłoczki odmierzające wykonane z ni-resist, z trwałego stopu stali chromowo-niklowej
- Nóż wykonany ze wzmacnianej stali
- Mechanizm dzielący z automatycznym olejeniem
- Konstrukcja, wał korbowy i dźwignia napędzająca z wykonane żeliwa
- Taśma odkładająca na wprost długość taśmy 1435 mm)
- Taśma transportowa z tworzywa sztucznego lub z filcu
- Pokrycie ze stali szlachetnej
- Urządzenie wyposażone w wyłączniki bezpieczeństwa
- Lej dzielarki ze stali szlachetnej, uchylny i wyposażony w obręcz bezpieczeństwa
- Maszyna w wersji jezdnej ( na kółkach)
- Maszyna odpowiada normom CE