Smażalnik przelotowy IDA WP Riehle

Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
RIE_IDA110020
Michał Barcicki
phone icon 507 [wyświetl numer]
Smażalnik przelotowy WP Riehle.

Wygarowane na specjalnych płótnach załadowczych podzielone kęsy załadowuje się automatycznie przy pomocy specjalnego stołu załadowczego. Specjalna automatyczna pokrywa uplasowana przed pierwszą przewrotką gwarantuje zatrzymanie pary i dodatkowy rozrost spodniej warstwy pączka podczas pierwszego cyklu smażenia.

Automatyczne sterowanie pozwala na zaprogramowanie gotowych programów smażenia. Przewracanie pączków odbywa się również automatycznie. Programowalne silniki krokowe każdej stacji przewrotowej gwarantują dokładne przewracanie różnych rodzajów i wymiarów produktów. Stacje przewrotowe mogą być dowolnie przesuwane i rozstawiane pozwalając na elastyczne dostosowanie urządzenia do potrzeb każdego, nawet najbardziej wymagającego klienta.

Tłuszcz jest podgrzewany taktowo przez cztery niezależne sekcje grzania, aby zapobiegać jego miejscowemu przypalaniu i zapewnić równomierną temperaturę w całej wannie. Jest to tzw. funkcja migotania grzałek.

Cały system transportowo grzewczy jest hydraulicznie podnoszony do góry. Umożliwia to precyzyjne i dokładne wyczyszczenie całej wanny olejowej po skończeniu pracy.

Smażalnik może być wyposażony w system automatycznej regulacji poziomu frytury. Cały tłuszcz można zlać przez specjalny filtr do znajdującego się w urządzeniu zasobnika, gdzie jest on przechowywany  przy zachowaniu jego właściwego stopnia płynności.

Modułowa konstrukcja czyni urządzenie bardzo uniwersalnym i przeznaczonym do bardzo szerokiego wachlarza wytwarzanych produktów.

Stół załadowczy może być zastąpiony jezdnym bądź stałym systemem dozowania ciast szprycowych. Rozszerza to Państwa asortyment o gniazdka, donuty, racuchy, kulki twarogowe, itp.

Automatyczna, elektroniczna nadziewarka, której praca jest kontrolowana z pulpitu centralnego sterowania gwarantuje nam pewność i powtarzalność nadzienia. Wymienne leje ze zintegrowanymi pompami podawczymi pozwalają na bardzo szybką zmianę smaków bez przerw w pracy smażalnika i bez jakichkolwiek strat nadzienia.

 



Cechy i zalety urządzenia:

  • większa objętość produktu końcowego dzięki zintegrowanej pokrywie parowej,
  • minimalne zapotrzebowanie na tłuszcz dzięki cyfrowemu sterowaniu temperaturą,
  • dłuższy okres przydatności tłuszczu dzięki zintegrowanemu systemowi ochrony frytury,
  • szybkie i łatwe czyszczenie,
  • zintegrowane sterowanie centralne,
  • łatwa obsługa poprzez panel dotykowy,
  • automatyzacja na życzenie,
  • załadunek przy pomocy płócien załadowczych,
  • roboter załadunkowy,
  • automatyczne dozowanie,
  • koncept dalszej obróbki, np. automatyczne nadziewanie, glazurowanie, posypywanie,
  • ustawialne programy do różnych wyrobów,
  • realizacja w pełni automatycznej linii produkcyjnej.

 

Dostępne wyposażenie opcjonalne:

    • stół załadunku na płótnach załadowczych,
    • automatyczne dozowanie kulek twarogowych, donutów amerykańskich i gniazdek,
    • roboter załadowczy z systemu garowniczego,
    • podgrzewany zbiornik wyrównawczy / zapasowy,
    • automatyczna regulacja poziomu tłuszczu,
    • ciągła filtracja tłuszczu,
    • stacja automatycznego nadziewania,
    • automatyczne glazurowanie,
    • sekcja studzenia.

>

Dane techniczne:

  • wydajność: 2000 szt. pączków / h, lub 4000 donutów / h,
  • moc zainstalowana: 76 kW,
  • ilość tłuszczu: 290 L,
  • szerokość robocza: 1100 mm,
  • czas smażenia pączków: 6 min,
  • ilość stacji przewracania: 3,
  • odstęp sztang transportowych: 119 mm.

Smażalnik przelotowy IDA WP Riehle