PLN

Linia do podpłomyków Rademaker

Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
RAD_linia_do_podpłomyków
Gabriel Senderek
phone icon 507 [wyświetl numer]

Linia do podpłomyków Rademaker


Podpłomyki sięgają wieków wstecz i cieszą się coraz większą popularnością na całym świecie ze względu na zdrowy wizerunek i dużą różnorodność spożycia. W związku z tym wzrosło zapotrzebowanie na linie produkcyjne do podpłomyków o dużej wydajności. Przekształciliśmy tradycje przeszłości w najnowocześniejszą linię produkcyjną. Rozwój linii Flatbread Sheeting jest jedną z głównych kompetencji firmy Rademaker. Linie generują spójną i wolną od naprężeń wstęgę ciasta za pomocą technologii wałkowania Rademaker.

Linia produkcyjna została zaprojektowana tak, aby spełnić Twoje wymagania i jest w stanie obsługiwać szeroką gamę rodzajów ciast, różnych kształtów i rozmiarów, tak aby można było wykonać każdy unikalny produkt. Elastyczność oferowana przez linie do podpłomyków o dużej wydajności umożliwia produkcję każdego stylu autentycznego i niepowtarzalnego chleba, dokładnie według Twoich wymagań. Linie do ciasta firmy Rademaker mogą przetwarzać wszystkie rodzaje ciasta, od zielonego po mocno uwodnione. Grubość ciasta może wynosić od mniej niż jednego milimetra do kilku centymetrów. Dlatego szeroka gama produktów i wiodąca na rynku jakość, jakiej mogą oczekiwać nasi klienci. Szerokości robocze mieszczą się w zakresie od 600 mm do 1600 mm, przy wydajności produkcyjnej do 12 000 kg ciasta na godzinę.


Wartości dodane:

  • Wysoka elastyczność skutkująca szeroką gamą produktów,
  • Wyjątkowo cienka grubość i dokładność ciasta,
  • Idealny kształt produktu dzięki najniższemu naprężeniu ciasta,
  • Stała jakość ciasta,
  • Wydajna produkcja dzięki szybkiej konserwacji, czyszczeniu i wymianom narzędzi,
  • Higieniczna konstrukcja.

Wszystkie te wartości skutkują udowodnionym obniżeniem kosztów posiadania.


Różnorodność i wszechstronność

Linia Rademaker Flatbread składa się z szeregu modułów zaprojektowanych tak, aby elastycznie spełniać Twoje wymagania. Można wytwarzać podpłomyki w dowolnym kształcie i formie, a 100% resztki ciasta można ponownie wykorzystać. Monoprodukcja lub produkcja wieloproduktowa, średniej wielkości lub wolumeny przemysłowe - to zależy od Ciebie.  Linia Flatbread ma szerokość roboczą od 600 do 1600 mm, z wydajnością zależną od produktu i grubości ciasta. Linia została zaprojektowana w taki sposób, aby wszystkie części były łatwo dostępne do czyszczenia. W ten sposób wymagana jest tylko minimalna konserwacja.

Odpoczynek ciasta w linii

Odpoczynek ciasta e linii pozwala na rozwój struktury komórkowej ciasta i nadanie smaku i aromatu końcowego. System odpoczynku/garowania może być umieszczony w linii (do rozrostu ciągłych wstęg ciasta przed stemplowaniem i/lub cięciem produktu), a także może garować poszczególne produkty z ciasta po wycięciu. Elastyczność linii pozwala klientowi decydować w zależności od produktu. Oba warianty można zaoferować wykorzystując stacje obejściowe. Razem możemy określić, jakie rozwiązanie najlepiej pasuje dla Twoich produktów.