Zaokrąglarka taśmowa BR 3000 WP Haton
Zaokrąglarka taśmowa BR 3000 WP Haton
Zaokrąglarka taśmowa BR 3000 WP Haton opracowana specjalnie do linii chleba o dużej wydajności, wielogodzinnej produkcji i wysokim stopniu automatyzacji. Zaokrąglarkę taśmową można stosować do wykonania kawałków okrągłego ciasta z pszenicy, żyta oraz innego ciasta z niską zawartością glutenu lub bardzo klejące. BR 3000 obsługuje ciasta o wadze do 2200 gr z wydajnością do 3000 szt./h.
Korzyści:
- Prędkości taśmy regulowane częstotliwościowo dla zmiennej charakterystyki zaokrąglania,
- Szybka regulacja pasów dla łatwego czyszczenia (CleanTec),
- 3-stopniowa regulacja ścieżki zaokrąglania - dolna ścieżka (poprzez otwarcie paska V) - górna (poprzez otwarcie kątownika) - środkowa V (poprzez regulację elementów wkładki),
- Zastosowanie materiałów plastikowych ułatwiających czyszczenie,
- Rama i inne ważne części ze stali nierdzewnej,
- Przetwornica częstotliwości odpylacza mąki i zintegrowany czujnik ciasta,
- Przenośnik wyładowczy może pełnić funkcję taśmy pozycjonującej - opcjonalnie,
- Plastikowe pojemniki pod ścieżką zaokrąglacza taśmy,
- BR 3000 jest przenośny,
- Ścieżka zaokrąglenia wynosi ok. 3 metry.
Wykonanie podstawowe:
- Podwozie ze stali nierdzewnej, ruchome,
- 4 kółka skrętne,
- 2 paski filcowe w kształcie litery V (pasy syntetyczne na zamówienie),
- Na pasek 1 napęd, oba regulowane za pomocą przetwornica częstotliwości - 1 pas rewersyjny,
- Jedna częstotliwość opylania mąki sterowana za pomocą fotokomórki,
- Szybka regulacja pasów (CleanTec),
- Ścieżka zaokrąglenia 3000 mm,
- Ścieżkę zaokrąglenia można regulować otwierając kąt V, górę i dół oraz regulację wkładek,
- Tace do zbierania mąki pod kompletną maszyną.
Opcjonalnie:
- Drugi posypywacz mąką,
- Przenośnik wyładowczy wykonany jako pas pozycjonujący/stopniowy,
- Niebieskie pudełko dostosowane do potrzeb klienta.
Dane techniczne:
- Wymiary urządzenia (L x W x H): 3265 x 915 x 1735,
- Zasilanie: 230/400 V, 3 fazy, 50 Hz,
- Zakres wagi ciasta: 200 - 2200 gr (wyższa masa ciasta na żądanie),
- Wydajność: < 3000 szt./godz., w zależności od wagi i konsystencję ciasta.