Zaokrąglarka RHEOPAN ROTABALL Merand
Zaokrąglarka RHEOPAN ROTABALL Merand
Mimośrodowa zaokrąglarka do ciasta RheoPan RotaBall marki Merand idealnie nadaje się do końcowego zaokrąglania kęsów po odpoczynku, w przeciwieństwie do stożkowych zaokrąglarek, które zwykle zaprojektowane są do wstępnego zaokrąglania przed odpoczynkiem.
- Wydajność: 1500 bochenków na godzinę (lub 1800, w zależności od wagi i rodzaju ciasta),
- Zakres wagowy: 75g do 4 000g,
- Płynna regulacja prędkości, aby dostosować się do ciasta,
- Maszyna mobilna, posadowiona na kołach z hamulcem.
Ruch zaokrąglarek mimośrodowych powtarza gesty piekarza, pozwalając na zachowanie porowatej struktury „plastra miodu” ciasta, nawet dla ciast bardzo wilgotnych. Dzięki różnym ustawieniom regulacji siły docisku, kęsy są zaokrąglane bez stresu dla ciasta. Dzięki zastosowaniu zintegrowanego bypassu, kęsy ciasta, które nie muszą być zaokrąglane przechodzą bezpośrednio z dzielarki do wydłużarki / bagiaciarki.
Zaokrąglarka RheoPan Rotaball® jest modułem liniowym Rheopan. Moduł ten jest przystosowany do zasilania dwoma rzędami taśmowymi, podwajając w ten sposób zdolność zaokrąglania dzięki dwóm oddzielnym bębnom (Rotaball double – na zapytanie).