Zaokrąglarka stożkowa bez olejenia CCR59 WP Haton
Zaokrąglarka stożkowa bez olejenia CCR59 WP Haton
Zaokrąglarka przeznaczona jest dla wszystkich dostępnych rodzajów ciasta: pszennego, mieszanego pszennego i mieszanego żytniego do 70 % mąki żytniej. Kęs ciasta jest zabierany z obracającego się stożka, przy pomocy specjalnie skonstruowanych rynien i w dalszej części jest formowany w kulkę. Dzięki temu, że rynny są obrabiane maszynowo, osiąga się wysoką precyzje na złączu rynny i stożka (odległość wynosi 0,2mm), a kruszenie( skubanie) ciasta ograniczone jest do minimum.
Najważniejsze cechy urządzenia:
- Bardzo długa droga zaokrąglania
- Doskonały wynik zaokrąglania
- Dopasowana odległość między kęsami ciasta, które wychodzą z dzielarki
- Idealne przekazanie kęsów ciasta na wylocie
- Duży zakres gramatury dzięki centralnej regulacji rynien
- Minimalne tworzenie się okruszków