Zaokrąglarka stożkowa bez olejenia CR59 AT WP Haton
Zaokrąglarka stożkowa bez olejenia CR59 AT WP Haton
Zaokrąglarka stożkowa CR59 AT przeznaczona jest dla wszystkich dostępnych rodzajów ciasta: pszennego, mieszanego pszennego i mieszanego żytniego do 70 % mąki żytniej. Kęs ciasta jest zabierany z obracającego się stożka, przy pomocy specjalnie skonstruowanych rynien i w dalszej części jest formowany w kulkę. Dzięki temu, że rynny są obrabiane maszynowo, osiąga się wysoką precyzje na złączu rynny i stożka (odległość wynosi 0,2mm), a kruszenie( skubanie) ciasta ograniczone jest do minimum.
Najważniejsze cechy urządzenia:
- Możliwość regulacji wielkości kanału zaokrąglającego
- Doskonały wynik zaokrąglania
- Dopasowana odległość między kęsami ciasta, które wychodzą z dzielarki
- Idealne przekazanie kęsów ciasta na wylocie
- Duży zakres gramatury dzięki centralnej regulacji rynien
- Minimalne tworzenie się okruszków
Dane techniczne:
- Wymiary (dł. x szer. x wys. ): 1200 x 1200 x 1610 mm
- Waga netto: 375 kg
- Zakres dzielenia: 90 - 1600 gr
- Wydajność: 2500 - 3600 szt./h