Zaokrąglarka stożkowa bez olejenia CR59 WP Haton
Zaokrąglarka stożkowa bez olejenia CR59 WP Haton
Zaokrąglarka stożkowa CR59 przeznaczona jest dla wszystkich dostępnych rodzajów ciasta: pszennego, mieszanego pszennego i mieszanego żytniego do 70 % mąki żytniej. Kęs ciasta jest zabierany z obracającego się stożka, przy pomocy specjalnie skonstruowanych rynien i w dalszej części jest formowany w kulkę. Dzięki temu, że rynny są obrabiane maszynowo, osiąga się wysoką precyzje na złączu rynny i stożka (odległość wynosi 0,2mm), a kruszenie( skubanie) ciasta ograniczone jest do minimum.
Najważniejsze cechy urządzenia:
- Doskonały wynik zaokrąglania
- Dopasowana odległość między kęsami ciasta, które wychodzą z dzielarki
- Idealne przekazanie kęsów ciasta na wylocie
- Duży zakres gramatury dzięki centralnej regulacji rynien
- Minimalne tworzenie się okruszków
Dane techniczne:
- Wymiary (dł. x szer. x wys. ): 1200 x 1200 x 1760 mm
- Waga netto: 510 kg
- Wydajność: 2500 -3600 szt./h