Dzielarka grawimetryczna VX222 Rheon

Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
RHE_VX222
Skontaktuj się z menadżerem:
Bartłomiej Klakla
phone icon 512 [wyświetl numer]

Dzielarka grawimetryczna VX222 Rheon

Dzielarka VX222, stworzona w oparciu o opatentowany system dzielenia grawimetrycznego ciasta, daje możliwości produkcji wielu produktów. Dzielarka dwurzędowa dzieli wstęgę ciasta pod względem wagi lub długości kęsu ciasta. System grawimetryczny zastosowany w tym urządzeniu pozwala na podział większych kawałków ciasta jednorzędowo lub mniejszych w dwóch rzędach. System bezstresowego podziału ciasta umożliwia pracę maszyny z najbardziej wymagającymi produktami.

Dzięki bezstresowemu systemowi dzielenia ciasta możemy otrzymywać wysokiej jakości pieczywo. Podział ciasta odbywa się inaczej niż w dzielarkach tłokowych lub śrubowych, a polega na delikatnym formowaniu wstęgi ciasta a następnie jego podziałowi ze względu na wagę lub długość. Podział ze względu na wagę odbywa się poprzez przesuwanie wstęgi ciasta na urządzeniu ważącym, przesłaniu danych do gilotyny, odcięciu ciasta po odważeniu odpowiedniej ilości, sprawdzeniu wagi odciętego kęsu. Taki system pozwala na zmianę parametrów odcinania gilotyny wraz ze zmianą kondycji ciasta.

Produkty: chleb, bułki, bagietki, focaccia i inne rodzaje pieczywa.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • System sterowania z kolorowym ekranem dotykowym
  • Intuicyjny system sterowania zapewnia łatwą i przyjazną obsługę urządzenia
  • Wysięgnik, na którym umieszczono panel sterowania obraca się o 150°
  • Panel obsługi sterowania obracający się o 360° w łatwy sposób można dostosować do stanowiska pracy
  • Higieniczne wykonanie urządzenia
  • Łatwy demontaż elementów maszyny ułatwia czyszczenie
  • Przemyślana konstrukcja ułatwia dostęp serwisowy do poszczególnych elementów urządzenia


Dane techniczne:

  • Zakres wagi produktu: 75-1200 g (w zależności od rodzaju kondycji ciasta)
  • Wydajność: do 800kg (do 1000 kg dla wstęgi ciasta 145 mm)
  • Szerokość kęsu ciasta: 130-150 mm (jednorzędowa), 65-75 mm (dwurzedowa)
  • Zakres porcji podzielonego ciasta: 150-1200g (jednorzędowa) / 75-600g (dwurzędowa)
  • Wydajność: 30 kęsów/min (jednorzędowa) / 60 (2x30) kęsów/min. (dwurzędowa)
  • Wysokość kęsu ciasta: 10-30 mm
  • Pojemność leja: 55 ltr.
  • Szerokość mechanicznie formowanej wstęgi ciasta 130 mm
  • Opcjonalnie: możliwość poszerzenia wstęgi ciasta do 115 mm i 145 mm
  • 2 posypywacze mąki
  • Urządzenie centrujące wstęgę
  • 1 zestaw noży do gilotyny odcinającej
  • Transporter pozycjonujący ciasto
  • Wymiary urządzenia: 2560x950x1850 mm


Dodatkowe dostępne opcje:

  • Stół roboczy z taśmą transportową biegnacą po środku stołu
  • Zaokrąglarka cylindrowa SR0022 (wytwarzanie produktów okrągłych o jakości porównywalnej z obróbką ręczną)
  • Zaokrąglarka płytowa PR101 (wytwrzanie okrągłego pieczywa o jakości porównywalnej z obróbka ręczną)