Lej porcjonujący do dzielarki WP Haton

Strona główna Piekarnictwo Formowanie chleba Dzielarki Objętościowe Lej porcjonujący do dzielarki WP Haton
Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
HAT_LEJ
Marek Pogonowski
phone icon 507 [wyświetl numer]

Lej porcjonujący do dzielarki WP Haton

Konstrukcja leja pozwala przy pomocy wywrotnicy na przelanie ciasta z dzieży mieszałki do leja zasypowego. Poziom ciasta w leju dzielarki mierzony jest przy pomocy fotokomórki. Kiedy osiągnięty zostanie minimalny poziom, otwiera się pneumatyczna zasuwa na dole leja zasypowego na pewien, określony czas, przez co do leja dzielarki doprowadzona będzie żądana ilość ciasta z leja zasypowego.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • Lej wykonany jest ze stali nierdzewnej,
  • Pneumatyczny spryskiwacz olejem (4 dysze),
  • Pneumatycznie sterowana zasuwa ciasta,
  • Fotokomórka sygnalizująca poziom ciasta w leju dzielarki w celu automatycznego doprowadzenia ciasta,
  • Aluminiowy podest z odstawianą drabiną ze stali nierdzewnej,
  • Ramy (rusztowanie) ze stali nierdzewnej,
  • Lej odpowiada normom bezpieczeństwa CE.