Modułowa linia do bułek Multiroll WP Bakery Technologies
Moduł garowania wstępnego:
Odpowiednia urządzenie do garowania wstępnego jest konfigurowane indywidualnie w systemie MULTIROLL według:
- Czasu wstępnego garowania,
- Wydajność,
- Szerokość robocza.
Moduł wymienny (jednostka stemplująca + taśma transportowa)
Łatwo wymienne stemple można zamówić w dowolnym kształcie. Dostępna jest duża różnorodność standardowych wzorów stempli.
- Okrągłe i stemplowane małe wyroby piekarnicze: od 30 do 75 gram (inne gramatury dla poszczególnych produktów na zapytanie),
- Długozwijane i stemplowane małe pieczywo: od 30 do 75 gram,
- Okrągłe i gładkie małe wyroby piekarnicze: od 30 do 150 gram.
Taśma transportowa – moduł wymienny do dalszego transportu kęsów ciasta.
Moduł wydłużania:
Do wyboru taśma dociskowa do produktów płaskich, walcowanych lub zwijanych.
- Produkty płaskie: wydajność: 2250 szt/h. na rząd,
- Produkty walcowane: wydajność 2250 szt/h. na rząd,
- Produkty zwijane: wydajność 1700 szt/h. na rząd.
Zakres wagi: od 30g do 150g. Z rolką wstępnie wydłużającą na zyczenie: 250 g i więcej.
Długość produktu: do 280 g.
Zaprezentowane po raz pierwszy na targach Südback 2022: Wysokowydajny moduł wydłużania.
Do produktów spłaszczonych i plecionych.
- Zakres wagowy: 30g – 150g,
- Wyroby plecione: maksymalnie 6 warstw,
- Wydajność godzinowa: do 2760 szt/h – na rząd,
- Długość produktu: do 280 mm.
Moduł: Stacja tłoczenia, cięcia wzdłużnego i kątowego
Stemplowanie:
- Zakres wagowy: 40g do 150g,
- Liczba rzędów: od 4 do 6,
- Wydajność godzinowa: max 1640 szt/h. na rząd.
Cięcie wzdłużne:
- Zakres wagowy: 40g do 150g,
- Liczba rzędów: 6,
- Wydajność godzinowa: max 2000 szt/h. na rząd.
Cięcie pod kątem:
- Zakres wagowy: 50g do 150g,
- Liczba rzędów: od 3 do 5,
- Wydajność godzinowa: max 1640 szt/h. na rząd.
Moduł: Nawilżanie lub posypywanie:
System natryskowy dla posypywanych produktów.
Moduł: Odbieranie produktu
- Ręczny odbiór przez szufladę wysuwną,
- Automatyczna obsługa kast piekarniczych z odkładaniem na wózki regałowe,
- Automatyczny transport kęsów ciasta.