Bagieciarka ARMOR HV Merand
Bagieciarka ARMOR HV Merand
Urządzenie do perfekcyjnego wałkowania (zwijania) i formowania kęsów ciasta. Urządzenie porównywalne co do funkcjonalności do pierwszych na świecie bagieciarek produkowanych w 1954r, dających początek procesu automatyzacji w produkcji bagietek we Francji.
- Wydajność: do 1800 szt. na godzinę dla kęsów 350gr,
- Zakres wagowy: 50g do 2 000g,
- Dwa wałki w celu uzyskania lepszego efektu; wałek Alveo+® do wstępnej laminacji wałek do laminacji właściwej + system rozciągania. System rozciągania pomiędzy taśmą a stołem. Kęsy ciasta są wielokrotnie obracane wewnątrz maszyny i w efekcie lepiej rozwałkowane ( ciasto kruche, ciasto o dużej zawartości wody, ciasto z drożdżami.
Bagieciarka ARMOR HV jest modułem liniowym Rheopan, automatycznej linii do produkcji: prostokątnych kęsów ciasta (ciabatta, focaccia); małych i dużych bułek okrągłych; długich produktów (bagietki, półbagietrki, paluchy, bagietki z ostrym końcem.