PLN

Pasteryzator DIBASE Kalte-Rudi

Czas realizacji zamówienia:
8-12 tygodni
SKU
KR_DIBASE
Tomasz Skrzeczkowski
phone icon 784 [wyświetl numer]

Pasteryzator DIBASE Kalte Rudi

Pasteryzator jest niezbędnym urządzeniem do produkcji wyśmienitych lodów oraz innych produktów. Pasteryzator Kälte-Rudi gotuje, chłodzi, konserwuje oraz pozwala na dojrzewanie lodów oraz innych produktów w tym samym zbiorniku.

Niepraktyczne, niebezpieczne i niehigieniczne przenoszenie masy jest uniemożliwione.
Pojemności pasteryzatora od 60L- 210L.

Produkty i zastosowanie:

  • Bazy lodowe,
  • jogurty,
  • herbaty,
  • kawy mrożone,
  • soki,
  • wszystkie substancje płynne wymagające podgrzania lub schłodzenia.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • Ekran dotykowy (pro-soft touch commander):
    • 99 ustawień programów.
    • Funkcja HACCP stale monitoruje i raportuje temperatury wewnątrz zbiornika.
    • Możliwość dokładnej regulacji obrotów.
    • Podłączenie USB, za pomocą którego można przegrywać receptury.
  • Mieszadło
    • Napędy są zamontowane na górze maszyny.
    • Mieszadło jest usytuowane ukośnie w zbiorniku, zapewniając optymalne mieszanie oraz zachowanie objętości.
    • Brak problemów niehigienicznych uszczelnień oraz problemów przechowywania.
  • Mieszadło pro mix staro 24
    • Mieszanina jest rafinowana, homogenizowana poprzez kosz zamontowany na mieszadle.
    • Zmiana prędkości pomiędzy: 800 – 3.000 obr/min (fsc 3000); 800 – 4.000 obr/min (fsc 4000).
  • Cyclical-Bain-Marie-System®
    • Tylko Kalte Rudi! Uniemożliwia przypalenie, przyklejanie oraz zamarzanie, nawet jeżeli obrabiamy małą ilość produktu w dużym zbiorniku.
    • Temperatura jest wybierana oraz kontrolowana w programie przez pro-soft-touch-commander.
    • Dookoła zbiornika zamontowane są rurki, w których cały czas za pomocą pompy jest tłoczony glikol, który ogrzewany jest grzałkami elektrycznymi oraz chłodzony freonem. Dzięki temu nie mamy problemów z przymarzaniem i przypalaniem.
    • Zawór bezpieczeństwa.

Bezpieczeństwo oraz higiena w każdym detalu!

  • Solidny z dużą przepustowością zawór (DN 40 = 40 mm) wykonany całkowicie ze stali nierdzewnej, spawany na zewnątrz i w środku. Umożliwia szybkie i dokładne opróżnienie zbiornika.
  • System automatycznego płukania, czyszczenia zaworu.
  • Zgodny z wymogami HACCP.
  • Opcjonalnie: Duży bezpieczny zawór DN 80 (= 80mm) do gęstych produktów jak jogurty lub sosy.
  • Zbiorniki prostokątne.
  • Pojemność zbiornika od 20 do 600 litrów.
  • Dzięki temu, że zbiornik ma prostokątny kształt, możemy ustawić maszyny obok siebie oraz zamówić maszynę dwu lub trzy systemową (trzy lub dwie maszyny w jednej).
  • Specjalne wyprofilowanie dna zbiornika dla lepszego odprowadzenia oraz duży zawór (DN 40), który umożliwia łatwe, bezpieczne i szybkie opróżnienie zbiornika.
  • Zaokrąglone narożniki, gładkie powierzchnie oraz brak komponentów w środku zbiornika.
  • Górna obręcz zbiornika jest w pełni przyspawana metodą TIG do pokrywy, tworzy jedną spójną całość.
  • Oryginalne prostokątne zbiorniki (pomysł Rudi Rischewski) są standardem w Kalte Rudi. Zapewniają one optymalną przestrzeń oraz w związku z pierwotnym oraz wtórnym wirowaniem mieszanka lodowa jest lepiej wymieszana niż w kotle okrągły.
  • Zakres od 20 do 600 litrów.