Pasteryzator DIBASE Kalte-Rudi
Pasteryzator DIBASE Kalte Rudi
Pasteryzator jest niezbędnym urządzeniem do produkcji wyśmienitych lodów oraz innych produktów. Pasteryzator Kälte-Rudi gotuje, chłodzi, konserwuje oraz pozwala na dojrzewanie lodów oraz innych produktów w tym samym zbiorniku.
Niepraktyczne, niebezpieczne i niehigieniczne przenoszenie masy jest uniemożliwione.
Pojemności pasteryzatora od 60L- 210L.
Produkty i zastosowanie:
- Bazy lodowe,
- jogurty,
- herbaty,
- kawy mrożone,
- soki,
- wszystkie substancje płynne wymagające podgrzania lub schłodzenia.
Najważniejsze cechy urządzenia:
- Ekran dotykowy (pro-soft touch commander):
-
- 99 ustawień programów.
- Funkcja HACCP stale monitoruje i raportuje temperatury wewnątrz zbiornika.
- Możliwość dokładnej regulacji obrotów.
- Podłączenie USB, za pomocą którego można przegrywać receptury.
- Mieszadło
-
- Napędy są zamontowane na górze maszyny.
- Mieszadło jest usytuowane ukośnie w zbiorniku, zapewniając optymalne mieszanie oraz zachowanie objętości.
- Brak problemów niehigienicznych uszczelnień oraz problemów przechowywania.
- Mieszadło pro mix staro 24
-
- Mieszanina jest rafinowana, homogenizowana poprzez kosz zamontowany na mieszadle.
- Zmiana prędkości pomiędzy: 800 – 3.000 obr/min (fsc 3000); 800 – 4.000 obr/min (fsc 4000).
- Cyclical-Bain-Marie-System®
-
- Tylko Kalte Rudi! Uniemożliwia przypalenie, przyklejanie oraz zamarzanie, nawet jeżeli obrabiamy małą ilość produktu w dużym zbiorniku.
- Temperatura jest wybierana oraz kontrolowana w programie przez pro-soft-touch-commander.
- Dookoła zbiornika zamontowane są rurki, w których cały czas za pomocą pompy jest tłoczony glikol, który ogrzewany jest grzałkami elektrycznymi oraz chłodzony freonem. Dzięki temu nie mamy problemów z przymarzaniem i przypalaniem.
- Zawór bezpieczeństwa.
Bezpieczeństwo oraz higiena w każdym detalu!
- Solidny z dużą przepustowością zawór (DN 40 = 40 mm) wykonany całkowicie ze stali nierdzewnej, spawany na zewnątrz i w środku. Umożliwia szybkie i dokładne opróżnienie zbiornika.
- System automatycznego płukania, czyszczenia zaworu.
- Zgodny z wymogami HACCP.
- Opcjonalnie: Duży bezpieczny zawór DN 80 (= 80mm) do gęstych produktów jak jogurty lub sosy.
- Zbiorniki prostokątne.
- Pojemność zbiornika od 20 do 600 litrów.
- Dzięki temu, że zbiornik ma prostokątny kształt, możemy ustawić maszyny obok siebie oraz zamówić maszynę dwu lub trzy systemową (trzy lub dwie maszyny w jednej).
- Specjalne wyprofilowanie dna zbiornika dla lepszego odprowadzenia oraz duży zawór (DN 40), który umożliwia łatwe, bezpieczne i szybkie opróżnienie zbiornika.
- Zaokrąglone narożniki, gładkie powierzchnie oraz brak komponentów w środku zbiornika.
- Górna obręcz zbiornika jest w pełni przyspawana metodą TIG do pokrywy, tworzy jedną spójną całość.
- Oryginalne prostokątne zbiorniki (pomysł Rudi Rischewski) są standardem w Kalte Rudi. Zapewniają one optymalną przestrzeń oraz w związku z pierwotnym oraz wtórnym wirowaniem mieszanka lodowa jest lepiej wymieszana niż w kotle okrągły.
- Zakres od 20 do 600 litrów.