PLN

Pasteryzator do kremów DITHERM Kalte-Rudi

Strona główna Cukiernictwo Pasteryzacja Pasteryzator do kremów DITHERM Kalte-Rudi
Czas realizacji zamówienia:
8-12 tygodni
SKU
KR_DITHERM
Tomasz Skrzeczkowski
phone icon 784 [wyświetl numer]

Pasteryzator do kremów DITHERM Kalte Rudi

Pasteryzator gotuje, pasteryzuje, schładza, przeprowadza proces dojrzewania i przechowuje w doskonałych warunkach higienicznych (HACCP). Znajduje swoje zastosowanie w cukiernictwie, lodziarstwie, pracowniach czekolady oraz na rynku HoReCa.

Możliwe jest gotowanie do temperatury 130°C i szybkie schładzanie do 2°C.

Pojemność od 40l do 500l.


Najważniejsze cechy produktu:

  • możliwość zautomatyzowanej produkcji w oparciu o tradycyjne receptury,
  • możliwość wyeliminowania dodatkowych emulgatorów, stabilizatorów, wzmacniaczy smaku, barwników i konserwantów – czysta etykieta,
  • możliwość zaprogramowania programów zapewniających powtarzalność produkcji i powtarzalność wyrobu gotowego (rotacja obsługi),
  • poprzez możliwość zindywidualizowanego zaprogramowania procesu produkcji, produkcja unikalnego wyrobu gotowego,
  • możliwość produkcji wyrobów gotowych, gdzie podgrzewanie musi być przeprowadzone z dokładnością do 1 stopnia (pasteryzacja białka, żółtka, masy jajowej),
  • dzięki systemowi „kocioł w kotle” możliwe jest szybkie i efektywne grzanie oraz chłodzenie; równomierny proces grzania i chłodzenia gwarantuje jednolitą temperaturę na całej powierzchni kotła; wyeliminowanie punktowego grzania rozwiązuje problem przypalania, karmelizacji i niejednorodności wyrobu gotowego,
  • dynamiczny proces grzania i schładzania umożliwia utrzymanie naturalnego koloru owoców i warzyw,
  • długotrwały, równomierny i delikatny proces podgrzewania umożliwia przygotowanie kremistych i jednorodnych kremów,
  • dzięki możliwości zapewnienia ciągłego procesu schładzania (bez konieczności przemieszczania i zanieczyszczenia mikrobiologicznego wyrobu gotowego) możliwość przechowywania wyrobu gotowego do 5 dni,
  • możliwość produkcji spożywczej w wysoce higienicznym otoczeniu,
  • automatyzacja procesu umożliwia redukcję do 90% czasu koniecznego w procesach tradycyjnych,
  • możliwość zaprogramowania i przeprowadzenia procesów dojrzewania wyrobu gotowego,
  • regulowane prędkości mieszania w zakresie 30-150 obrotów na minutę za pomocą falownika


Produkty i zastosowanie:

  • Piekarnictwo i cukiernictwo: krem waniliowy, budyń, krem bawarski, krem maślany, panna cotta, gotowane owoce, konfitury, kaszka, ryż, ryż na mleku, jajecznica, glazura, ciasto parzone, nadzienia owocowe, sosy owocowe, galaretki, masa makowa, masa truflowa, masa makaronowa, masa ciasteczek migdałowych, hartowanie kuwertury, nadzienie, jogurt, ser, czekolada do picia, likier jajeczny, drinki Frucht-Molke-Drinks, soki owocowe, syrop cukrowy, powłoki, masa uli, pierniki Elizy, omlet w kawałkach, masa sernikowa, kruche ciasto, placuszki, masa waflowa, masa naleśnikowa, Mouse au Chocolat, nadzienie Persipan, masy płynne, buliony, dodatki smakowe.
  • Lodziarstwo: deser lodowy, posypka do lodów, w pół zamrożony wyśmienity lód do tortów lodowych, Sherbetmix, Granita, mieszane napoje mleczne, kawa mrożona, herbata mrożona, itp.
  • GV, Catering, Duże kuchnie: zupy, sosy, pasty, polenta, risotto, Paella, nadzienia paseten i quiche, masa cebulowo-ciastowa, Quiche Lorraine, ryż i grysik, kaszka, couscous, ziemniaki puree, ragout, gulasz, frikasse, fonds, sos bechamel, ser, quark, sos pomidorowy, sos hollandaise, sos boloński, i wiele innych