Patelnia wychylna EASYBRATT Firex

Czas realizacji zamówienia:
6-8 tygodni
SKU
FIR_EASYBRATT
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]

Patelnia wychylna do smażenia oraz gotowania EASYBRATT Firex

EASYBRATT jest patelnią wychylną, która umożliwia m.in. gotowanie, smażenie na płycie czy smażenie w głębokim tłuszczu z przeznaczeniem dla dużych i średniej wielkości firm cateringowych, szkół, szpitali czy jednostek zbiorowego żywienia.

EASYBRATT jest produkowany z wersji zasilanej elektrycznie lub gazowo. Manualne sterowanie sprawia, że obsługa patelni jest niezwykle prosta i przyjazna dla użytkownika.
Ze względu na wielofunkcyjność urządzenia oraz jego kompaktowe wymiary może być ustawione również w miejscach, gdzie jest problem z powierzchnią dla kilku urządzeń o różnych funkcjach.


Seria patelni z wywrotnicą gwarantuje:

- proste rozwiązania dla gotowania, smażenia na płycie i w głębokim tłuszczu,

- niezwykle łatwą i przyjazną dla użytkownika manualną obsługę,

- szeroki wachlarz zastosowań dla przygotowania różnorodnych produktów.


Zalety i funkcje urządzenia:

  • ze względu na wielofunkcyjność oraz kompaktowe wymiary może być ustawiane w miejscach, gdzie jest deficyt powierzchni dla kilku urządzeń o różnych funkcjach,
  • wychył patelni: za pomocą korbki ręcznej skorelowanej z systemem śruby rzymskiej,
  • opcjonalnie: elektryczny system wychylania patelni,
  • zasilanie: elektryczne (E) i gazowe (G),
  • grzanie bezpośrednie (od spodu – dolna płyta grzewcza),
  • dodatkowo dla urządzeń zasilanych gazem:
    • wysokiej jakość palnik gazowy,
    • automatyczny zapłon oraz kontrola płomienia,
    • zakres temperatury od 100 do 300˚C,
    • wyłączanie i załączanie palnika kontrolowane elektronicznie na 2°C przed osiągnięciem zadanej temperatury (setpoint),
  • dodatkowo dla urządzeń zasilanych elektrycznie:
    • wzmocnione grzałki elektryczne w systemie INCLOY800,
    • zakres temperatury od 45 do 300˚C,
    • termostat bezpieczeństwa z automatycznym odcięciem napięcia elektrycznego w przypadku nieprawidłowego działania,
    • dwa czujniki temperatury: 1 – w komorze smażalni, 2 – w płycie dolnej (grzewczej), dzięki którym uzyskujemy bardzo dokładną temperaturę smażenia i gotowania,
  • zintegrowany kran umożliwia szybkie napełnienie komory wodą,
  • narożniki wewnątrz komory smażalni zaokrąglone,
  • pokrywa: podnoszona manualnie, wykonana ze stali AISI304,
  • konstrukcja urządzenia: wysokiej jakości stal nierdzewna AISI304,
  • komora smażalni: wykonana ze stali AISI304 lub ze stali czarnej FE360.

Sterowanie manualne - elektromechaniczne:

  • Ekstremalnie łatwe i przyjazne w obsłudze.
  • Precyzyjne ustawianie temperatur w zakresie 45-300 ˚C (E), 100-300 ˚C (G).
  • Manualne sterowanie temperaturami gotowania i smażenia.
  • Manualne dolewanie wody / oleju.
  • Wychył komory smażalni: manualnie za pomocą pokrętła (opcjonalnie elektryczny).