Patelnia wychylna EASYBRATT Firex
Patelnia wychylna do smażenia oraz gotowania EASYBRATT Firex
EASYBRATT jest patelnią wychylną, która umożliwia m.in. gotowanie, smażenie na płycie czy smażenie w głębokim tłuszczu z przeznaczeniem dla dużych i średniej wielkości firm cateringowych, szkół, szpitali czy jednostek zbiorowego żywienia.
EASYBRATT jest produkowany z wersji zasilanej elektrycznie lub gazowo. Manualne sterowanie sprawia, że obsługa patelni jest niezwykle prosta i przyjazna dla użytkownika.
Ze względu na wielofunkcyjność urządzenia oraz jego kompaktowe wymiary może być ustawione również w miejscach, gdzie jest problem z powierzchnią dla kilku urządzeń o różnych funkcjach.
Seria patelni z wywrotnicą gwarantuje:
- proste rozwiązania dla gotowania, smażenia na płycie i w głębokim tłuszczu,
- niezwykle łatwą i przyjazną dla użytkownika manualną obsługę,
- szeroki wachlarz zastosowań dla przygotowania różnorodnych produktów.
Zalety i funkcje urządzenia:
- ze względu na wielofunkcyjność oraz kompaktowe wymiary może być ustawiane w miejscach, gdzie jest deficyt powierzchni dla kilku urządzeń o różnych funkcjach,
- wychył patelni: za pomocą korbki ręcznej skorelowanej z systemem śruby rzymskiej,
- opcjonalnie: elektryczny system wychylania patelni,
- zasilanie: elektryczne (E) i gazowe (G),
- grzanie bezpośrednie (od spodu – dolna płyta grzewcza),
- dodatkowo dla urządzeń zasilanych gazem:
- wysokiej jakość palnik gazowy,
- automatyczny zapłon oraz kontrola płomienia,
- zakres temperatury od 100 do 300˚C,
- wyłączanie i załączanie palnika kontrolowane elektronicznie na 2°C przed osiągnięciem zadanej temperatury (setpoint),
- dodatkowo dla urządzeń zasilanych elektrycznie:
- wzmocnione grzałki elektryczne w systemie INCLOY800,
- zakres temperatury od 45 do 300˚C,
- termostat bezpieczeństwa z automatycznym odcięciem napięcia elektrycznego w przypadku nieprawidłowego działania,
- dwa czujniki temperatury: 1 – w komorze smażalni, 2 – w płycie dolnej (grzewczej), dzięki którym uzyskujemy bardzo dokładną temperaturę smażenia i gotowania,
- zintegrowany kran umożliwia szybkie napełnienie komory wodą,
- narożniki wewnątrz komory smażalni zaokrąglone,
- pokrywa: podnoszona manualnie, wykonana ze stali AISI304,
- konstrukcja urządzenia: wysokiej jakości stal nierdzewna AISI304,
- komora smażalni: wykonana ze stali AISI304 lub ze stali czarnej FE360.
Sterowanie manualne - elektromechaniczne:
- Ekstremalnie łatwe i przyjazne w obsłudze.
- Precyzyjne ustawianie temperatur w zakresie 45-300 ˚C (E), 100-300 ˚C (G).
- Manualne sterowanie temperaturami gotowania i smażenia.
- Manualne dolewanie wody / oleju.
- Wychył komory smażalni: manualnie za pomocą pokrętła (opcjonalnie elektryczny).