Maszyna do inkrustacji CORNUCOPIA KN050 Rheon

Strona główna Gastronomia Inkrustacja Inkrustacja Maszyna do inkrustacji CORNUCOPIA KN050 Rheon
Czas realizacji zamówienia:
12-16 tygodni
SKU
RHE_KN050
Bartłomiej Klakla
phone icon 512 [wyświetl numer]

Maszyna do inkrustacji CORNUCOPIA KN-050 Rheon

Maszyna Cornucopia KN 050 marki Rheon to idealne narzędzie do zastosowania w produkcji żywności, począwszy od segmentu żywności gotowej aż do produkcji produktów cukierniczych i piekarniczych. Dzięki zastosowaniu opatentowanej technologii inkrustacji produkowanie wysokiej jakości produktów staje się o wiele łatwiejsze. KN050 to maszyna, która jest w stanie wyprodukować szeroki zakres gramatury produktów. Nawet produkty okrągłe do masy 150 gr nie stanowią dla niej problemu. Wyposażając maszynę w urządzenia opcjonalne takie jak dodatkowy podajnik nadzienia, podajnik wkładu stałego (jaja, owoce) czy zamykacz z otwartą górą możemy wyprodukować nowy zakres produktów.

Dzięki KN050 możemy wyprodukować m.in produkty takie jak: faszerowane kulki ryżowe Arancini, kruche ciasteczka z nadzieniem, ciasteczka z wiórkami czekoladowymi, krokiety, hamburgery nadziewane serem, churros, kotlety de volaille, knedle, kulki rybne, gnocchi, roladki panierowane z kurczaka i wiele innych. Opcjonalnie w zależności od wyposażenia można wyprodukować: quiche, pizzerinki, chińskie nadziewane bułeczki gotowane na parze, ciasteczka migdałowe otwarte.

Możliwość zakupu dodatkowych opcji: podajnik dodatkowego wkładu nadzienia (double filling feeder), podajnik cząstek stałych (solid feeder), zamykacz otwarta góra (open top shutter), warkocze (twist nozzle), krajalnica ultrasoniczna, posypywacz mąki, stół odkładający, stoły robocze, urządzenia spłaszczające, nacinarki czy pierścienie i dysze.


Cechy urządzenia:

  • urządzenie wykonano ze stali nierdzewnej i innych elementów dopuszczonych do kontaktu z żywnością,
  • duży panel sterowania 7,5” z kolorowym wyświetlaczem dotykowym w wersji obrotowej 90°,
  • intuicyjny system programowania zapewnia łatwą i przyjazną obsługę urządzenia,
  • elektroniczna funkcja pamięci przechowywania 100 receptur,
  • wbudowana jednostka pamięci produktu (P.M.U. – Product Memory Unit) do 100 receptur przechowuje i przywołuje parametry produkcji,
  • synchronizacja prędkości dozowania z prędkością taśmy transportera,
  • wytrzymałe i higieniczne leje wykonane ze stali nierdzewnej,
  • innowacyjna konstrukcja urządzenia zapobiega dotykaniu ciasta przez sekcję napędową.


Najważniejsze zalety urządzenia:

  • wysoka dokładność porcjowania zapewnia uzyskanie jednolitej produkcji,
  • równomierny kształt produktu i dokładna masa,
  • masa produktu, stosunek nadzienia do ciasta oraz długość i kształt produktów mogą być w prosty sposób skonfigurowane i zmieniane - masa produktu (10 – 250g), stosunek inkrustacji nadzienia do ciasta (1:0-0:1), zakres długości produktu (0-500m),
  • zewnętrzna warstwa jest formowana z zachowaniem jednolitej grubości na całej powierzchni wokół produktu,
  • kompaktowa konstrukcja i szereg dostępnych opcji dedykują maszynę dla niewielkich zakładów produkcyjnych,
  • łatwy demontaż części roboczych maszyny ułatwia szybkie czyszczenie i zmianę konfiguracji urządzenia,
  • korpus urządzenia można myć używając wody bieżącej.


Dane techniczne:

  • zakres wagi produktu: 10-250 g,
  • wydajność: max. 280 kg/h,
  • wydajność: 10-100 szt./min.,
  • długość produktu: 0-500 mm,
  • proporcja masy zewnętrznej do nadzienia: 1:0 - 0:1,
  • formowanie: kuliste, baton i wstęga,
  • pojemność leja załadowczego: 2 x 12 ltr.,
  • prędkość taśmy: 2 – 35 m/min.,
  • wymiary: 1718 x 875 x 1362mm,
  • waga urządzenia: 410 kg,
  • moc: 1,47kW