PLN

Przemysłowa patelnia 400l WOK400 / WOK400i, Glass

Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
GLA_WOK400
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]

Przemysłowa patelnia 400l WOK400 / WOK400i, Glass

Urządzenie GLASS model WOK jest przeznaczone do smażenia oraz gotowania, duszenia produktów tzw. jednogarnkowych w jednym procesie lub tylko smażenia np. warzyw, mięsa, cebuli itp.

Wszystkie urządzenia GLASS są produkowane ze stali nierdzewnej zgodnie z najnowszym stanem technologii i zachowaniem najwyższych standardów higieny produkcji. Każda maszyna jest produkowana zgodnie z indywidualnymi wymaganiami klienta, dlatego jej konfiguracja zawsze dobierana jest indywidualnie, pod konkretne produkty finalne, które chce robić klient.

Urządzenia GLASS wykonane są z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa stosowanych w przemyśle, co oznacza również, że urządzenia są bryzgoszczelne ze standardem wodoszczelności IP65 lub wyższym.

Wszystkie komponenty techniczne w maszynie pochodzą od niemieckich liderów rynku międzynarodowego. W produkcji urządzenia zastosowane są podzespoły firm: B&R, Siemens, SEW, Eaton, Spirax Sarco, Enders+Hauser, Biirkert, Gemii, Mineba Intec, Pepperl & Fuchs, Sick czy Euchner. Dlatego wszystkie części są dostępne bezproblemowo na całym świecie.


WOK400 / WOK400i – cechy charakterystyczne urządzenia:

  • Elastyczne gotowanie i jednorodne mieszanie dzięki swobodnie dowolnemu nachyleniu kotła np. kąt pracy 45° co poprawia jakość mieszania,
  • Pełny wychył 90° w celu wyładunku produktu,
  • Mieszadło wyposażone w skrobaki dna oraz ścian bocznych wykonane z PTFE (długa żywotność 1-2 lata). Mieszadło z płynnym sterowaniem prędkością obrotu,
  • Duża powierzchnia grzewcza w stosunku do objętości WOK-a [spód i 150 mm boku],
  • Jednolity, precyzyjny rozkład temperatury na całej powierzchni grzewczej za pomocą oleju termicznego sterowanego czujnikiem,
  • Szybkie rozgrzewanie patelni; gotowość już po +/- 12 minutach,
  • Komora patelni może być zamknięta pokrywą podczas gotowania w celu uniknięcia utraty płynu. Opcjonalnie też dostępne jest sito do wylewania płynów,
  • Zakres temperatury smażenia: od 0 do 200 °C [przy wychyle 0-20°].

Zastosowanie:

  • Smażenie cebuli,
  • Smażenie boczku,
  • Wytapianie tłuszczu (smalcu),
  • Bigos,
  • Fasolka po bretońsku,
  • Dania kuchni indyjskiej i bliskowschodniej,
  • Smażenie i/lub gotowanie makaronu,
  • Wszelkie procesy wymagające karmelizacji i dalszego gotowania (duszenia).

Przemysłowa patelnia 400l WOK400 / WOK400i, Glass