Piec konwekcyjno-parowy elektryczny FLEXI COMBI - Magic Pilot 10.2. MAXI MKN

Strona główna Gastronomia Obróbka termiczna żywności MKN MKN Piec konwekcyjno-parowy elektryczny FLEXI COMBI - Magic Pilot 10.2. MAXI MKN
Czas realizacji zamówienia:
8-12 tygodni
SKU
MKN_FKECOD121T
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]

Piec Konwekcyjno-parowy wózkowy elektryczny FLEXI COMBI - Magic Pilot 10.2. MAXI.

Opis funkcjonalności pieca:

  • Ponad 250 inteligentnych procesów gotowania opartych na Światowych doświadczeniach MKN-a,
  • Ponad 350 konkretnych programów gotowania, dla konkretnych produktów,
  • Możliwość indywidualnego ustawienia panelu „Ulubione”,
  • Możliwość wyszukiwania frazy poprzez wielojęzykową wyszukiwarkę panelu sterowania,
  • Gotowanie ręczne (manualne) z 12-oma parametrami;
    • delikatna para,
    • szybka para,
    • gorące powietrze,
    • tryb kombi – mieszany,
    • perfekcyjne gotowanie,
    • NT-niska temperatura,
    • Δt, czyli gotowanie delikatne ze stałą wzrostową temperatury,
    • sous vide, czyli gotowanie w niskiej temperaturze,
    • zaparzanie,
    • pieczenie,
    • funkcja spokojnego gotowania,
  • StepMatic – funkcja umożliwiająca na ustawienie do 20 kroków w każdym programie,
  • Time2Serve – funkcja pokazująca czas, kiedy potrawa będzie gotowa na bieżąco,
  • Ready2Cook – rozgrzanie wstępne komory, schłodzenie, przygotowanie parownika,
  • PerfectHold – funkcja utrzymania potrawy w cieple z programem powolnego schładzania,
  • Wewnętrzna wielopunktowa sonda temperatury (99°C),
  • Automatyczne otwieranie kominka komory w celu upuszczania pary,
  • Programowanie za pomocą skanera kodów kreskowych (BARcodeScan),
  • Technologia schładzania palnika pieca (MFB),
  • Zintegrowany system kontroli HACCP.

Opcjonalnie (za opłatą):

  • Możliwość przyłączenie wielopunktowej sondy temperatury,
  • Możliwość przyłączenia 2-punktowej sondy temperatury (sous vide),
  • Wózek dla blach 600x400 mm,
  • System wózków do regeneracji i system bankietowy (talerzowy), termo- izolowane pokrowce,
  • Specjalistyczne pojemniki normy gastronomicznej GN,
  • Wkłady czyszczące 2 w 1 do systemu mycia,
  • Wykonanie pieca z zabezpieczeniami na statki żeglugi morskiej,
  • Specjalne napięcia V (volts),
  • Zabezpieczenia przeciw przeciążeniowe dla miejsc ze starą instalacją elektryczną,
  • Gniazdo ETHERNET,
  • Skaner kodów kreskowych,
  • IPX6 – zabezpieczenie przed myciem bezpośrednio z węża (przemysł spożywczy).

Dane techniczne:

  • Model: Flexi Combi MagicPilot 10.2.MAXI,
  • Ilość pojemników: 10x GN2/1 lub 20 x GN1/1,
  • Zasilanie: Elektryczny,
  • Wymiary pieca zewnętrzne: 997 x 799 x 1060 mm,
  • Moc pieca: 30,5 kW,
  • Zasilanie: ~400V 60Hz,
  • Zabezpieczenie: 3x 50A,
  • Przyłącze wody miękkiej (uzdatnionej): DN20 (3/4”),
  • Ciśnienie wody: 2,0-6,0 bar,
  • Odpływ: DN50,
  • FlexiRack (530x570 mm): 10x (max. h65 mm głębokie) / 17x GN1/1,
  • Gastronorm GN1/1 (530x650 mm): 10x GN2/1 (max. h65 mm głębokie) / 20x GN1/1,
  • Blachy piekarniczne (600x400 mm): 8x blacha 400x600 mm,
  • Talerze ø280 mm na wózku FlexiRack: 40,
  • Talerze ø320 mm na wózku bankietowym: 40,
  • Konstrukcja i obudowa pieca wykonana z: AISI304 (1.4301),
  • Zabezpieczenie: IPX5.