Krajalnica do krojenia mięsa w plastry PCE 65TM MHS
Krajalnica stołowa do krojenia mięsa, ryb, wędlin w plastry PCE 65 TM MHS Schneidetechnik
Krajalnica stołowa PCE 65 TM to reakcja na bardzo częste prośby klientów o zaprojektowanie krajalnicy do cięcia kotletów w wersji stołowej, oszczędzającej miejsce.
Urządzenie pozwala na cięcie mięsa w plastry z regulowaną grubością 1-32mm i wydajnością do 180 cięć na minutę. Krajalnica PCE 65 TM idealnie sprawdzi się do krojenia w plastry: mięsa, kotletów, szyjki, boczku, rolad mięsnych, kiełbas i wędlin, serów czy produktów ciętych na zimno (np. zamrożonych). Przy użyciu specjalnych nożych jest też możliwość krojenia mięsa z kością.
Najważniejsze zalety urządzenia:
- Cięcie z możliwością regulacji w zakresie 1 – 32 mm
- Krótsze cykle dzięki automatycznemu powrotowi popychacza
- Automatyczny start po zamknięciu pokrywy zabezpieczającej
- Specjalistyczny nóż z mikro-ząbkami do cięcia kości i zamrożonych produktów (opcjonalnie)
- Precyzyjne krojenie, dzięki specjalistycznemu mechanizmowi krajalnicy
- Dodatkowe noże (opcjonalnie), które dostosują urządzenie do krojenia chleba czy sera
- Możliwość zastosowania pedału nożnego do startu urządzenia
- Bardzo łatwe czyszczenia urządzenia i adaptacja do krojenia innych produktów np. przejście z mięsa na ser czy pieczywo
Dane techniczne:
- Wejście = max. długość produktu do krojenia 650 mm
- Wydajność: 180 cięć na minutę
- Komora krojąca (gł x wys) 180 x 170 mm
- Zasilanie: ~400V 50Hz
- Moc zainstalowana: 2,7kW
- Wymiary urządzenia: 1560 x 670 x 670 mm
- Waga: 200 kg