Krajalnica do krojenia mięsa w plastry PCE 65TM MHS
Krajalnica stołowa do krojenia mięsa, ryb, wędlin w plastry PCE 65 TM MHS Schneidetechnik
Krajalnica stołowa PCE 65 TM to reakcja na bardzo częste prośby klientów o zaprojektowanie krajalnicy do cięcia kotletów w wersji stołowej, oszczędzającej miejsce.
Zastosowanie:
- Cięcie mięsa w plastry z regulowaną grubością 1-32 mm,
- Cięcie mięsa również z kością (konieczne zastosowanie innego typu noża tj. ząbkowanego), również zamrożonego do -4°C,
- Cięcie produktów gorących do max. temp. +60°C,
- Wydajność do 180 cięć na minutę,
- Mięso, kotlety, szyjki, boczek, rolady mięsne, pieczenie, kiełbasy i wędliny, produkty cięte na zimno (np. zamrożone) oraz niektóre sery.

Zalety urządzenia:

- Cięcie z możliwością regulacji w zakresie 1 – 32 mm, z ustawieniem co 1,0 mm na skali,
- Krótsze cykle dzięki automatycznemu powrotowi popychacza,
- Popychacz z grzebieniem mocującym mięso wyposażonym w zęby chwytne,
- Automatyczny start po zamknięciu pokrywy zabezpieczającej,
- 100% bezpieczeństwo dla użytkownika, dzięki automatycznym czujnikom bezpieczeństwa strefy krojenia wyłączającym obwód w trakcie otwarcia klapy,
- Specjalistyczny nóż z mikro-ząbkami do cięcia kości i zamrożonych produktów do temperatury w jądrze równej -4°C,
- Precyzyjne krojenie, dzięki specjalistycznemu mechanizmowi krajalnicy, pozwalającemu na:
- Przesunięcie krojonej porcji bliżej noża,
- Wykonanie próbnego cięcia,
- Podawanie ciągłe lub przerywane (krokowe) porcji mięsa.
- Dodatkowe noże (opcjonalnie), które dostosują urządzenie do krojenia chleba czy sera,
- Możliwość zastosowania pedału nożnego do startu urządzenia,
- Bardzo łatwe czyszczenia urządzenia; mycie otwartym strumieniem wody strefy krojenia oraz łatwa adaptacja do krojenia innych produktów np. przejście z mięsa na ser czy pieczywo,
- Szybka wymiana noży i konserwacja urządzenia, dzięki bez narzędziowej obsłudze.
Opcje cięcia:
- Krojenie świeżych produktów mięsnych bez kości i z kością zamrożonych do tempera-tury -4°C na jednolite plastry,
- Krojenie produktów gotowanych i kiełbas,
- Możliwość krojenia na plastry o grubości od 1 do 32 mm,
- Dostępne noże do dodatkowych zastosowań, takich jak krojenie chleba lub sera.
Dane techniczne:
- Wejście = max. długość produktu do krojenia 650 mm,
- Komora krojąca (gł x wys) 180 x 170 mm,
- Zasilanie: ~400V 50Hz,
- Moc zainstalowana: 2,7kW,
- Wymiary urządzenia: 1560 x 670 x 670 mm,
- Waga: 200 kg,
- Warunki pracy urządzenia: od +5°C do +25°C,
- Emisja hałasu podczas pracy nie wyższa niż 80dB (A),
- Urządzenie na kołach z blokadą przesuwu.

Wyposażenie dodatkowe:
- Idealnie dopasowany do Twoich potrzeb,
- Opcjonalnie dostępny mobilny stolik ze schowkiem,
- Wyjmowana taca ułatwiająca czyszczenie i oszczędzająca miejsce podczas przechowywania.