PLN

Krajalnica do krojenia mięsa w plastry PCE 65TM MHS

Czas realizacji zamówienia:
8-12 tygodni
SKU
MHS_PCE65T
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]

Krajalnica stołowa do krojenia mięsa, ryb, wędlin w plastry PCE 65 TM MHS Schneidetechnik

Krajalnica stołowa PCE 65 TM to reakcja na bardzo częste prośby klientów o zaprojektowanie krajalnicy do cięcia kotletów w wersji stołowej, oszczędzającej miejsce.



Zastosowanie:

  • Cięcie mięsa w plastry z regulowaną grubością 1-32 mm,
  • Cięcie mięsa również z kością (konieczne zastosowanie innego typu noża tj. ząbkowanego), również zamrożonego do -4°C,
  • Cięcie produktów gorących do max. temp. +60°C,
  • Wydajność do 180 cięć na minutę,
  • Mięso, kotlety, szyjki, boczek, rolady mięsne, pieczenie, kiełbasy i wędliny, produkty cięte na zimno (np. zamrożone) oraz niektóre sery.

Zalety urządzenia:

rogalik
  • Cięcie z możliwością regulacji w zakresie 1 – 32 mm, z ustawieniem co 1,0 mm na skali,
  • Krótsze cykle dzięki automatycznemu powrotowi popychacza,
  • Popychacz z grzebieniem mocującym mięso wyposażonym w zęby chwytne,
  • Automatyczny start po zamknięciu pokrywy zabezpieczającej,
  • 100% bezpieczeństwo dla użytkownika, dzięki automatycznym czujnikom bezpieczeństwa strefy krojenia wyłączającym obwód w trakcie otwarcia klapy,
  • Specjalistyczny nóż z mikro-ząbkami do cięcia kości i zamrożonych produktów do temperatury w jądrze równej -4°C,


  • Precyzyjne krojenie, dzięki specjalistycznemu mechanizmowi krajalnicy, pozwalającemu na:
    • Przesunięcie krojonej porcji bliżej noża,
    • Wykonanie próbnego cięcia,
    • Podawanie ciągłe lub przerywane (krokowe) porcji mięsa.
  • Dodatkowe noże (opcjonalnie), które dostosują urządzenie do krojenia chleba czy sera,
  • Możliwość zastosowania pedału nożnego do startu urządzenia,
  • Bardzo łatwe czyszczenia urządzenia; mycie otwartym strumieniem wody strefy krojenia oraz łatwa adaptacja do krojenia innych produktów np. przejście z mięsa na ser czy pieczywo,
  • Szybka wymiana noży i konserwacja urządzenia, dzięki bez narzędziowej obsłudze.


Opcje cięcia:



  • Krojenie świeżych produktów mięsnych bez kości i z kością zamrożonych do tempera-tury -4°C na jednolite plastry,
  • Krojenie produktów gotowanych i kiełbas,
  • Możliwość krojenia na plastry o grubości od 1 do 32 mm,
  • Dostępne noże do dodatkowych zastosowań, takich jak krojenie chleba lub sera.


Dane techniczne:

  • Wejście = max. długość produktu do krojenia 650 mm,
  • Komora krojąca (gł x wys) 180 x 170 mm,
  • Zasilanie: ~400V 50Hz,
  • Moc zainstalowana: 2,7kW,
  • Wymiary urządzenia: 1560 x 670 x 670 mm,
  • Waga: 200 kg,
  • Warunki pracy urządzenia: od +5°C do +25°C,
  • Emisja hałasu podczas pracy nie wyższa niż 80dB (A),
  • Urządzenie na kołach z blokadą przesuwu.
rogalik


Wyposażenie dodatkowe:

  • Idealnie dopasowany do Twoich potrzeb,
  • Opcjonalnie dostępny mobilny stolik ze schowkiem,
  • Wyjmowana taca ułatwiająca czyszczenie i oszczędzająca miejsce podczas przechowywania.

Krojenie mięsa w plastry PCE 65 T MHS Schneidetechnik



Akcesoria

/Poniżej znajdą Państwo dedykowane akcesoria

Noże do krajalnic MHS
Noże do krajalnic trakowych BASIC MHS
18,75 zł 23,06 zł