Panierownica mokra SNP 250 Schomaker
Panierownica mokra SNP 250 SCHOMAKER
Kompaktowy system panierowania na mokro SCHOMAKER jest przeznaczony do małej i ciągłej produkcji. Panierownica mokra znajduje zastosowanie w zakładach przetwórstwa mięsnego i rybnego oraz w przemyśle spożywczym. System panierowania na mokro zapewnia całkowite, równomierne i gładkie pokrycie produktu panierką mokrą dostosowaną do wymogów danego produktu. Urządzenie zostało skonstruowane z komponentów najwyższej jakości oferując niezawodne działanie i zachowując higieniczny standard obróbki żywności.
Najważniejsze cechy produktu:
- Wykonanie ze stali nierdzewnej i materiałów przystosowanych do kontaktu z żywnością
- Solidna mobilna konstrukcja maszyny z 4 kołami skrętnymi z blokadą, regulacja wysokości
- Ciągła powłoka mokrej panierki całkowicie i równomiernie pokrywająca produkty
- Nadmiar powłoki panierki zostaje zdmuchnięty "nożem powietrznym" z góry i z dołu produktu
- Paniera „krąży” w zamkniętym systemie cyrkulacji, podawana z powrotem poprzez pompę
- Prędkość taśmy oraz pompy jest regulowana za pomocą potencjometru
- Wszystkie części maszyny można w łatwy sposób zdemontować bez użycia narzędzi
- Łatwość zintegrowania maszyny z istniejącymi liniami produkcyjnymi
- Taśma transportowa druciana: stal nierdzewna
- Szerokość taśmy roboczej: 250mm (opcje: 400 i 600 do 1000mm)
- Prędkość taśmy: 1-12m / min.
- Pojemność zbiornika paniery: ok. 8 - 10 litrów
- Wysokość poziomu załadunku: 1050 +/- 50mm
- Wymiary: 1600x500x1350mm
- Przyłącze elektryczne: 400V, 3 fazy, 50-60Hz
Produkty i zastosowanie:
- Kompaktowe systemy do zakładów żywienia zbiorowego, kantyn, stołówek i zakładów mięsnych z małą produkcją
- Produkty mięsne, produkty rybne, owoce morza, krokiety (np.panierowany sznycel oraz cordon-bleu, filety z kurczaka lub kawałki z kurczaka, uformowane produkty takie jak placki wegetariańskie i burgery z kurczaka)