Krajalnica do mięsa PCE 70-21 EM MHS
Krajalnica do krojenia mięsa w plastry PCE 70-21 EM MHS Schneidetechnik
Kompaktowa. Ekonomiczna. Bardzo mocna krajalnica do mięsa!
Seria PC EM została zaprojektowana z myślą o przemyśle mięsnym. Dzięki nowoczesnemu ekranowi dotykowemu obsługa jest łatwiejsza niż kiedykolwiek.
Jej oprogramowanie zostało opracowane tak, aby było idealnie dopasowane do maszyny i umożliwiało dokonywanie wielu niezbędnych ustawień.
Produkty do cięcia:
Mięso, kotlety, karkówka, boczek, rolady, pieczenie, wyroby wędliniarskie, wędliny, sery.
Cięcie:
- Cięcie mięsa (również z kością) w plastry z regulowaną grubością 0,5-500 mm,
- Wydajność nawet do 500 cięć / minutę (przy podwójnym ostrzu),
- Cięcie z podziałem na ilość plastrów [szt].
Zalety urządzeń serii EM:
- Krótsze cykle dzięki automatycznemu powrotowi popychacza,
- Optymalne trzymanie produktu dzięki regulowanemu chwytakowi,
- Automatyczny start po zamknięciu pokrywy zabezpieczającej,
- Wysoki poziom dokładności nawet w przypadku produktów zawierających kości, dzięki specjalnemu nożowi z mikro-zębami,
- Dokładny posuw dzięki mniejszemu tarciu na powierzchniach strukturalnych,
- Możliwość wyboru posuwu do przodu, ciągłego lub stopniowego,
- Optymalne trzymanie dzięki regulowanemu chwytakowi (opcja),
- Wzmocniony napęd dla produktów wołowych zawierających kości, np. steków T-bone [tylko -25] (opcja),
- Rozciągliwy przenośnik taśmowy dostępny w różnych długościach (opcja),
- Różne oddzielanie krojonych produktów w połączeniu z przenośnikiem taśmowym (opcja),
- Klapy ze stali nierdzewnej (opcja),
- Zróżnicowanie maszyn w zależności od przekroju i długości produktu (opcja),
- Komfortowa obsługa dzięki zintegrowanemu wyświetlaczowi dotykowemu,
- Możliwość zapisania 100 programów krojenia,
- Najwyższy poziom bezpieczeństwa wg. standardów MHS,
- Równomierny podział krojonych plastrów według zadanej liczby [szt],
- Aktualizacja oprogramowania i backup danych [USB].
Obsługa:
- Możliwość natychmiastowego użycia bez koniecz-ności długiego szkolenia personelu,
- Czytelny wyświetlacz dotykowy,
- Możliwość zapisania 100 programów,
- Najwyższy poziom bezpieczeństwa,
- Wybór przerywanego lub ciągłego podawania dla uzyskania równych plastrów,
- Automatyczne uruchamianie urządzenia,
- Aktualizacja oprogramowania i tworzenie kopii za-pasowych danych za pomocą pamięci USB/karty SD.
System krojenia:
- Tnie produkty szybko, dokładnie i niezawodnie,
- Do 500 cięć/minutę,
- Wysoka dokładność cięcia ostrza sierpowego dzięki mikro-ząbkowaniu MHS,
- 3-sekcyjne oprogramowanie do porcjowania,
- Krótsze cykle dzięki automatycznemu ograniczeniu drogi powrotnej,
- Precyzyjny posuw dzięki powierzchni redukującej tarcie,
- Zoptymalizowane trzymanie produktu dzięki regu-lowanemu chwytakowi (opcjonalnie z PCE 70/100-21EM),
- Podział resztek na plastry do cięcia produktu bez resztek.
Jakość & Higiena:
- Łatwe i szybkie czyszczenie,
- Dobry dostęp do poszczególnych komponentów urządzenia,
- Łatwe czyszczenie bez użycia narzędzi w zaledwie kilku krokach.
Konfiguracja:
- Idealne dopasowanie do potrzeb,
- Różne wersje długości i przekroju produktu,
- Taśma przenośnika o regulowanej wysokości dostępna opcjonalnie w różnych długościach,
- Opcjonalnie dostępne z klapami z tworzywa sztucznego lub stali nierdzewnej,
- Opcjonalnie dostępny ze wzmocnionym napędem dla produktów wołowych zawierających ko-ści, np. steków T-bone (tylko PCE 70/100-25 EM),
- Regulacja prędkości taśmy podczas porcjowania,
- Integracja z procesem produkcyjnym poprzez cięcie grupowe,
- Opcjonalnie dostępne z taśmą podłogową dla usprawnienia produkcji,
- Maszyny na kołach (PCE 70/100-21 EM i opcjonalnie dla -25, -30, -36),
- Dysze wodne do czyszczenia noży podczas cięcia (opcja).
Wyposażenie opcjonalne:
- Przenośnik taśmowy
Przenośnik taśmowy o regulowanej wysokości umożliwia wachlowanie i porcjowanie ciętych towarów. Przenośnik taśmowy jest dostępny w różnych długościach.
- Duży wybór noży
Do krojenia świeżych produktów mięsnych, mrożonych do -4°C, produktów mięsnych bez kości i z kością na równe plastry. Również produkty gotowane, wędliny i sery. Podwójne noże do krojenia m.in. steków maślanych.
- Czyszczenie wodą
Czyszczenie noża podczas cięcia strumieniem wody - szczególnie w przypadku produktów rybnych.
MODEL |
PCE 70-21 EM |
PCE 100-21 EM |
PCE 70-25 EM |
PCE 100-25 EM |
PCE 70-36 EM |
Max. długość wsadu L [mm] |
760 |
1160 |
760 |
1160 |
760 |
Komora WxH [mm] |
210 x 235 |
210 x 235 |
250 x 235 |
250 x 235 |
360 x 235 |
Wymiary urządzenia (WxDxH) w mm |
1950 x 830 x 1240 (L z taśmą: 3010) |
2700 x 830 x 1240 (L z taśmą: 3410) |
1950 x 930 x 1340 (L z taśmą: 3010) |
2725 x 930 x 1340 (L z taśmą: 3410) |
1950 x 1170 x 1385 (L z taśmą: 3010) |
Zasilanie |
400 V / 4,5 kW (4,6 z taśmą) |
400 V / 4,5 kW (4,6 z taśmą) |
400 V / 7,7 kW (7,8 z taśmą) |
400 V / 7,7 kW (7,8 z taśmą) |
400 V / 7,7 kW (7,8 z taśmą |
Waga [kg] |
290 |
330 |
380 |
430 |
470 |
Prędkość cięcia przy pojedynczym nożu (1 ostrze) |
250 |
250 |
250 |
250 |
250 |
Prędkość cięcia przy podwójnym nożu (2 ostrza) |
500 |
500 |
500 |
500 |
- |
Grubość odcinania [mm] |
0,5 - 500 |
0,5 - 500 |
0,5 - 500 |
0,5 - 500 |
0,5 - 500 |
Automatyczny START |
TAK |
TAK |
TAK |
TAK |
TAK |
Automatyczny POWRÓT |
TAK |
TAK |
TAK |
TAK |
TAK |
Dystrybucja w pakietach |
TAK |
TAK |
TAK |
TAK |
TAK |
Programy cięcia |
TAK |
TAK |
TAK |
TAK |
TAK |
Taśma odbiorcza |
OPCJA |
OPCJA |
OPCJA |
OPCJA |
OPCJA |
Dopasowany chwytak |
OPCJA |
OPCJA |
TAK |
TAK |
TAK |
Wzmocniony silnik |
- |
- |
OPCJA |
OPCJA |
- |