PLN

Krajalnica do mięsa PCE 70-21 EM MHS

Czas realizacji zamówienia:
8-12 tygodni
SKU
MHS_PCE70-21EM
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]

Krajalnica do krojenia mięsa w plastry PCE 70-21 EM MHS Schneidetechnik


Kompaktowa. Ekonomiczna. Bardzo mocna krajalnica do mięsa!

Seria PC EM została zaprojektowana z myślą o przemyśle mięsnym. Dzięki nowoczesnemu ekranowi dotykowemu obsługa jest łatwiejsza niż kiedykolwiek.

Jej oprogramowanie zostało opracowane tak, aby było idealnie dopasowane do maszyny i umożliwiało dokonywanie wielu niezbędnych ustawień.



Produkty do cięcia:

Mięso, kotlety, karkówka, boczek, rolady, pieczenie, wyroby wędliniarskie, wędliny, sery.

Cięcie:

  • Cięcie mięsa (również z kością) w plastry z regulowaną grubością 0,5-500 mm,
  • Wydajność nawet do 500 cięć / minutę (przy podwójnym ostrzu),
  • Cięcie z podziałem na ilość plastrów [szt].
 

Zalety urządzeń serii EM:

  • Krótsze cykle dzięki automatycznemu powrotowi popychacza,
  • Optymalne trzymanie produktu dzięki regulowanemu chwytakowi,
  • Automatyczny start po zamknięciu pokrywy zabezpieczającej,
  • Wysoki poziom dokładności nawet w przypadku produktów zawierających kości, dzięki specjalnemu nożowi z mikro-zębami,
  • Dokładny posuw dzięki mniejszemu tarciu na powierzchniach strukturalnych,
  • Możliwość wyboru posuwu do przodu, ciągłego lub stopniowego,
  • Optymalne trzymanie dzięki regulowanemu chwytakowi (opcja),
  • Wzmocniony napęd dla produktów wołowych zawierających kości, np. steków T-bone [tylko -25] (opcja),
  • Rozciągliwy przenośnik taśmowy dostępny w różnych długościach (opcja),
  • Różne oddzielanie krojonych produktów w połączeniu z przenośnikiem taśmowym (opcja),
  • Klapy ze stali nierdzewnej (opcja),
  • Zróżnicowanie maszyn w zależności od przekroju i długości produktu (opcja),
  • Komfortowa obsługa dzięki zintegrowanemu wyświetlaczowi dotykowemu,
  • Możliwość zapisania 100 programów krojenia,
  • Najwyższy poziom bezpieczeństwa wg. standardów MHS,
  • Równomierny podział krojonych plastrów według zadanej liczby [szt],
  • Aktualizacja oprogramowania i backup danych [USB].

rogalik

Obsługa:

  • Możliwość natychmiastowego użycia bez koniecz-ności długiego szkolenia personelu,
  • Czytelny wyświetlacz dotykowy,
  • Możliwość zapisania 100 programów,
  • Najwyższy poziom bezpieczeństwa,
  • Wybór przerywanego lub ciągłego podawania dla uzyskania równych plastrów,
  • Automatyczne uruchamianie urządzenia,
  • Aktualizacja oprogramowania i tworzenie kopii za-pasowych danych za pomocą pamięci USB/karty SD.
rogalik

System krojenia:

  • Tnie produkty szybko, dokładnie i niezawodnie,
  • Do 500 cięć/minutę,
  • Wysoka dokładność cięcia ostrza sierpowego dzięki mikro-ząbkowaniu MHS,
  • 3-sekcyjne oprogramowanie do porcjowania,
  • Krótsze cykle dzięki automatycznemu ograniczeniu drogi powrotnej,
  • Precyzyjny posuw dzięki powierzchni redukującej tarcie,
  • Zoptymalizowane trzymanie produktu dzięki regu-lowanemu chwytakowi (opcjonalnie z PCE 70/100-21EM),
  • Podział resztek na plastry do cięcia produktu bez resztek.
rogalik

Jakość & Higiena:

  • Łatwe i szybkie czyszczenie,
  • Dobry dostęp do poszczególnych komponentów urządzenia,
  • Łatwe czyszczenie bez użycia narzędzi w zaledwie kilku krokach.
rogalik

Konfiguracja:

  • Idealne dopasowanie do potrzeb,
  • Różne wersje długości i przekroju produktu,
  • Taśma przenośnika o regulowanej wysokości dostępna opcjonalnie w różnych długościach,
  • Opcjonalnie dostępne z klapami z tworzywa sztucznego lub stali nierdzewnej,
  • Opcjonalnie dostępny ze wzmocnionym napędem dla produktów wołowych zawierających ko-ści, np. steków T-bone (tylko PCE 70/100-25 EM),
  • Regulacja prędkości taśmy podczas porcjowania,
  • Integracja z procesem produkcyjnym poprzez cięcie grupowe,
  • Opcjonalnie dostępne z taśmą podłogową dla usprawnienia produkcji,
  • Maszyny na kołach (PCE 70/100-21 EM i opcjonalnie dla -25, -30, -36),
  • Dysze wodne do czyszczenia noży podczas cięcia (opcja).

Wyposażenie opcjonalne:

  • Przenośnik taśmowy

Przenośnik taśmowy o regulowanej wysokości umożliwia wachlowanie i porcjowanie ciętych towarów. Przenośnik taśmowy jest dostępny w różnych długościach.

  • Duży wybór noży

Do krojenia świeżych produktów mięsnych, mrożonych do -4°C, produktów mięsnych bez kości i z kością na równe plastry. Również produkty gotowane, wędliny i sery. Podwójne noże do krojenia m.in. steków maślanych.

  • Czyszczenie wodą

Czyszczenie noża podczas cięcia strumieniem wody - szczególnie w przypadku produktów rybnych.


MODEL

PCE 70-21 EM

PCE 100-21 EM

PCE 70-25 EM

PCE 100-25 EM

PCE 70-36 EM

Max. długość wsadu L [mm]

760
(700 z fotokomórką)

1160
(1100 z fotokomórką)

760
(700 z fotokomórką)

1160
(1100 z fotokomórką)

760
(700 z fotokomórką)

Komora WxH [mm]

210 x 235

210 x 235

250 x 235

250 x 235

360 x 235

Wymiary urządzenia (WxDxH) w mm

1950 x 830 x 1240 (L z taśmą: 3010)

2700 x 830 x 1240 (L z taśmą: 3410)

1950 x 930 x 1340 (L z taśmą: 3010)

2725 x 930 x 1340 (L z taśmą: 3410)

1950 x 1170 x 1385 (L z taśmą: 3010)

Zasilanie

400 V / 4,5 kW (4,6 z taśmą)

400 V / 4,5 kW (4,6 z taśmą)

400 V / 7,7 kW (7,8 z taśmą)

400 V / 7,7 kW (7,8 z taśmą)

400 V / 7,7 kW (7,8 z taśmą

Waga [kg]

290
(348 z taśmą)

330
(388 z taśmą)

380
(438 z taśmą)

430
(488 z taśmą)

470
(537 z taśmą)

Prędkość cięcia przy pojedynczym nożu (1 ostrze)

250

250

250

250

250

Prędkość cięcia przy podwójnym nożu (2 ostrza)

500

500

500

500

-

Grubość odcinania [mm]

0,5 - 500

0,5 - 500

0,5 - 500

0,5 - 500

0,5 - 500

Automatyczny START

TAK

TAK

TAK

TAK

TAK

Automatyczny POWRÓT

TAK

TAK

TAK

TAK

TAK

Dystrybucja w pakietach

TAK

TAK

TAK

TAK

TAK

Programy cięcia

TAK

TAK

TAK

TAK

TAK

Taśma odbiorcza

OPCJA

OPCJA

OPCJA

OPCJA

OPCJA

Dopasowany chwytak

OPCJA

OPCJA

TAK

TAK

TAK

Wzmocniony silnik

-

-

OPCJA

OPCJA

-

 

Akcesoria

/Poniżej znajdą Państwo dedykowane akcesoria

Noże do krajalnic MHS
Noże do krajalnic MHS
18,97 zł 23,33 zł