Maszyna do ucierania IR-250 Brunner-Anliker

Strona główna Gastronomia Przetwórstwo Maszyna do ucierania IR-250 Brunner-Anliker
Czas realizacji zamówienia:
1 dzień
SKU
BRU_IR250

Młynek przemysłowy IR-250 Brunner Anliker

Przemysłowa tarka IR250 to inteligentny, wielofunkcyjny system przetwarzania żywności przystosowany dla linii produkcyjnych o wydajnościach do 2000 kg / h.

Rozdrabnianie czy też granulacja takich produktów jak ser, orzechy, warzywa, bułka tarta, czekolada, a nawet produktów przemysłu chemicznego odbywa się bez utraty cennych olejków eterycznych czy też zmiany struktury produktów (ser i czekolada nie topią się podczas tarcia).

W urządzeniu IR250 zastosowano specjalny system rotacji produktu. Polega on na tym iż siła odśrodkowa wywołana przez wirnik w środku przenosi łagodnie surowiec do powierzchni bębna trącego. Produkt po przetworzeniu jest przemieszczany za pomocą gumowych łopat na bębnie do wylotu. System ten ułatwia delikatny i nie wymuszony proces rozdrobnienia produktów. Maszyna posiada regulację prędkości obrotów 380 obr/min oraz 750 obr/min. Bębny trące są dodatkowo wzmocnione. Możliwość zmiany leja dostosowanego do mielenia orzechów.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • Wydajność do 300kg/h
  • Bębny ucierające wykonane ze stali najwyższej jakości
  • Minimalne tarcie podczas ucierania, dzięki temu produkty typu czekolada nie topią się
  • Około 20 typów bębnów ucierających
  • Prosta obsługa
  • Małe gabaryty, wysoka wydajność