Krajalnica do ciągłego krojenia mięsa ICC36 MHS
Efektywny. Nieprzerywany. Wyjątkowo wydajny system krojenia.
Wprowadzając ICC 25/36 zareagowaliśmy na rosnące potrzeby naszych klientów. Z wydajnością do 4.000 kg na godzinę, jesteś na szybkiej drodze. Nie poszliśmy jednak na kompromis w kwestii jakości krojenia. Zaletą jest ciągłość krojenia, bez konieczności pojedynczego załadunku kęsów mięsa do komory. W przeciwieństwie do tradycyjnych maszyn, system ICC nie musi czekać na wycofanie chwytaka lub otwarcie i zamknięcie klapy, produkt podawany jest bezustannie a krojenie wyjątkowo precyzyjne.
Zastosowanie:
ICC bez wysiłku tnie produkty z kością, takie jak mięso, kotlety i karkówki, a także produkty bez kości, takie jak boczek, rolady, pieczenie, kiełbasy, wędliny, sery i ryby.
Sterowanie i obsługa – prosta i nie skomplikowana
- Możliwość natychmiastowego użycia bez długiego czasu na szkolenie personelu,
- Czytelny wyświetlacz dotykowy,
- Możliwość zapisania do 100 programów,
- Najwyższy poziom bezpieczeństwa,
- Wybór przerywanego lub ciągłego podawa-nia w celu uzyskania jednolitych plastrów,
- Automatyczne uruchamianie urządzenia,
- Aktualizacja oprogramowania i kopia zapa-sowa danych przez pamięć USB/kartę SD.
Krojenie przelotowe: Kroi produkty szybko, dokładnie i niezawodnie.
- Do 500 lub 1000 cięć na minutę (praca z jednym lub dwoma ostrzami noża),
- Wysoka dokładność cięcia sierpowego ostrza zębatego, nawet w przypadku pro-duktów zawierających kości,
- Programowanie porcjowania,
- Krótsze cykle dzięki ciągłemu podawaniu produktu,
- Liniowe podawanie produktu,
- Funkcja pojedynczego cięcia ze zwiększoną prędkością ostrza poprawia jakość cięcia przy niskim tempie produkcji,
- Precyzyjny posuw dzięki serwonapędowi,
- Zoptymalizowane przytrzymywanie produktu dzięki zębatemu pasowi podającemu MHS i pasom przytrzymującym, które dostosowują się do produktu,
- Rozpoznawanie produktu umożliwia dzielenie produktów na różne części,
- Podział na plastry resztkowe dla pełnego krojenia produktu.
Wszechstronność & Elastyczność - Idealne dostosowanie do potrzeb klienta
- Różne szerokości i długości produktu krojonego,
- Wysuwany przenośnik wyładowczy dostępny w różnych długościach,
- Regulowana prędkość od 60 cięć/minutę,
- Łatwa integracja z linią produkcyjną,
- Opcjonalnie dostępny z wydłużonym przenośnikiem podłogowym dla lepszego przepływu krojonych porcji.
Maksymalna higiena
- Łatwe czyszczenie w kilku prostych krokach,
- Dobry dostęp do poszczególnych komponentów urządzenia,
- Całkowicie zamknięta i hermetyczna obudowa,
- Łatwy demontaż wszystkich części,
- Program dla trybu czyszczenia krajalnicy.
Wszechstronność krojenia
- Krojenie świeżych produktów mięsnych bez kości i z kością zamrożonych do temperatury -4°C w równe plastry,
- Krojenie produktów gotowanych, wędlin, serów i ryb,
- Grubość plastrów od 0,5 do 500 mm,
- Opcjonalnie z podwójnym ostrzem do krojenia steków motylkowych,
- Wachlowanie i oddzielanie produktów w połączeniu z taśmą wyładowczą.
Dane techniczne:
- Maksymalna długość produktu wchodzącego: zmienna,
- Wymiary sekcji krojącej /komora LxH/ (mm): 360 x 180 mm,
- Wymiary urządzenia LxBxH (mm): 3600 x 1230 x 1650 mm,
- Zasilanie / Moc: ~400 V 50 Hz / 9,4 kW,
- Waga urządzenia (kg): 900,
- Wydajność krojenia /1 ostrze/ (cięć/min.): 500,
- Regulacja grubości cięcia plastra (mm): od 0,5 do no limit (mm),
- Zastosowanie: przemysł,
- System automatycznego startu: TAK,
- Podział pozostałej części plastra: TAK,
- Sterowanie komputerowe: TAK.