Panierownica sucha STP-250 Schomaker
Panierownica sucha STP-250 Schomaker
Kompaktowy system panierowania na sucho SCHOMAKER jest przeznaczony do małej i ciągłej produkcji. Panierownica sucha znajduje zastosowanie w zakładach przetwórstwa mięsnego i rybnego oraz w przemyśle spożywczym. System panierowania na sucho zapewnia ciągłe, równomierne i całkowite pokrycie produktu panierką suchą dostosowane do wymogów danego produktu. Urządzenie zostało skonstruowane z komponentów najwyższej jakości oferując niezawodne działanie i zachowując higieniczny standard obróbki żywności.
Najważniejsze cechy produktu
- Wykonanie ze stali nierdzewnej i materiałów przystosowanych do kontaktu z żywnością
- Solidna mobilna konstrukcja ramy maszyny z 4 kołami skrętnymi z blokadą, regulacja wysokości
- Ciągłe posypywanie panierą do pełnego pokrycia produktu
- Nadmiar paniery jest zdmuchiwany z produktu
- Paniera „krąży” w systemie zamkniętym, podawana z powrotem przez transporter ślimakowy
- Prędkość taśmy oraz ślimaka jest regulowana za pomocą potencjometru
- Wszystkie części maszyny można w łatwy sposób zdemontować bez użycia narzędzi
- Łatwość zintegrowania maszyny z istniejącymi liniami produkcyjnymi
- Szerokość taśmy roboczej: 250mm (opcje: 400, 600 do 1000mm)
- Prędkość taśmy: 1-12m / min.
- Pojemność zbiornika paniery: 5 - 6 litrów
- Wysokość poziomu załadunku: 1050 +/- 50mm
- Wymiary: 1500x500x1650mm
- Przyłącze elektryczne: 400V, 3 fazy, 50-60Hz
Produkty i zastosowanie:
- Kompaktowe systemy do zakładów żywienia zbiorowego, kantyn, stołówek i zakładów mięsnych z małą produkcją
- Smażona ryba, kotleciki rybne, paluszki rybne, owoce morza
- Sznycle, filety z kurczaka, nuggetsy, kawałki mozzarelli