PLN

Piec ciśnieniowy + pasteryzacja + sterylizacja, Moduline

Czas realizacji zamówienia:
4-12 tygodni
SKU
MOD_CVE031E
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]
Piec Ciśnieniowy + pasteryzacja + sterylizacja Moduline.

Technologia:

Ciśnienie jest produkowane przy użyciu najnowocześniejszych technologii, aby wykorzystać moc pary w celu zaoszczędzenia czasu i zapewnienia znakomitej jakości żywności.

Piec ciśnieniowy udowadnia swoją elastyczność, będąc nadzwyczajnym narzędziem w szerokim zakresie zastosowań, od pasteryzacji i sterylizacji do gotowania próżniowego.

Funkcjonalność:

Zdrowe, lekkie i szybkie gotowanie, które zachowuje wartości odżywcze i smak każdego składnika, jest możliwe!

Zapewnia to funkcja Moduline Pressure Steaming.

Spełniamy obietnicę poprzez nowy Moduline Pressure steamer, będący wynikiem zaawansowanych badań i uwagi poświęconej rzeczywistym potrzebom współczesnej,  profesjonalnej gastronomii.

Rezultatem jest to, co najlepszego może zaoferować dziś technologia w zakresie wydajności i praktyczności.

W komorze ciśnieniowej wykonanej w całości ze stali nierdzewnej AISI316 można gotować na parze w temperaturze od 50°C do 122°C (maksymalne ciśnienie 1,2 bara), co zapewnia oszczędność czasu i wyjątkową jakość potraw.

Żywność nie ma kontaktu z wodą, a jedynie z parą podaną pod ciśnieniem, a samo gotowanie odbywa się w stosunkowo niskich temperaturach.

Cechy te sprawiają, że piec CVE031 marki MODULINE doskonale nadaje się również do pasteryzacji i sterylizacji produktów np. słoików, rozmrażania czy gotowania próżniowego lub odgrzewania schłodzonych produktów.

Oprócz doskonałej jakości piec MODULINE jest elastycznym narzędziem dla wielu zastosowań, wspieranym przez zaawansowaną technologię oraz prosty i przyjazny dla użytkownika interfejs sterujący.

Konstrukcja pieca:

  • Wnętrze pieca i komora wykonana w pełni ze stali nierdzewnej AISI 316,
  • Całkowita izolacja termiczna z wykorzystaniem włókna ceramicznego,
  • Długotrwałe uszczelnienie wykonane z materiałów o wysokiej odporności termicznej, bezpiecznych dla kontaktu z żywnością,
  • Wyjmowane półki boczne oraz odpływ ułatwiające czyszczenie wewnątrz,
  • Regulowane nóżki,
  • Łatwy dostęp do elementów pieca ułatwiający konserwację,
  • Szuflada do odprowadzania skroplin umieszczona bezpośrednio pod drzwiami komory pieca.

Funkcjonalność:

  • Elektroniczny panel sterowania z ekranem dotykowym LCD 4,3",
  • Brzęczyk końca cyklu,
  • Opóźniony start zegara do rozpoczęcia procesu,
  • Regulacja ciśnienia za pomocą elektronicznych presostatów,
  • Funkcja podgrzewania i utrzymywania ciśnienia w kotle,
  • Automatyczny i programowalny system czyszczenia kotła,
  • Elektroniczna regulacja mocy grzewczej kotła,
  • Automatyczny system otwierania i zamykania drzwi,
  • Automatyczny system redukcji próżni w komorze,
  • Temperatura pracy 50°C do 122°C - (1,2 bar max).

Dane techniczne:

  • Wymiary pieca: 735 x 885 x 840,
  • Pojemność komory: 3 x GN 1/1 (80h),
  • Zasilanie: ~400V 3N AC,
  • Moc: 15,5kW,
  • Zabezpieczenie: 22,4A,
  • Podłączenie: 5x2,5 mm,
  • Waga: 110kg.

Zobacz również

/Zobacz również inne produkty z tej kategorii

Piec konwekcyjno-parowy SPACE COMBI - Junior Classic MKN
Piec konwekcyjno-parowy SPACE COMBI - Junior Classic MKN
30 866,10 zł 37 965,30 zł