Piec ciśnieniowy + pasteryzacja + sterylizacja, Moduline
Technologia:
Ciśnienie jest produkowane przy użyciu najnowocześniejszych technologii, aby wykorzystać moc pary w celu zaoszczędzenia czasu i zapewnienia znakomitej jakości żywności.
Piec ciśnieniowy udowadnia swoją elastyczność, będąc nadzwyczajnym narzędziem w szerokim zakresie zastosowań, od pasteryzacji i sterylizacji do gotowania próżniowego.
Funkcjonalność:Zdrowe, lekkie i szybkie gotowanie, które zachowuje wartości odżywcze i smak każdego składnika, jest możliwe!
Zapewnia to funkcja Moduline Pressure Steaming.
Spełniamy obietnicę poprzez nowy Moduline Pressure steamer, będący wynikiem zaawansowanych badań i uwagi poświęconej rzeczywistym potrzebom współczesnej, profesjonalnej gastronomii.
Rezultatem jest to, co najlepszego może zaoferować dziś technologia w zakresie wydajności i praktyczności.
W komorze ciśnieniowej wykonanej w całości ze stali nierdzewnej AISI316 można gotować na parze w temperaturze od 50°C do 122°C (maksymalne ciśnienie 1,2 bara), co zapewnia oszczędność czasu i wyjątkową jakość potraw.
Żywność nie ma kontaktu z wodą, a jedynie z parą podaną pod ciśnieniem, a samo gotowanie odbywa się w stosunkowo niskich temperaturach.
Cechy te sprawiają, że piec CVE031 marki MODULINE doskonale nadaje się również do pasteryzacji i sterylizacji produktów np. słoików, rozmrażania czy gotowania próżniowego lub odgrzewania schłodzonych produktów.
Oprócz doskonałej jakości piec MODULINE jest elastycznym narzędziem dla wielu zastosowań, wspieranym przez zaawansowaną technologię oraz prosty i przyjazny dla użytkownika interfejs sterujący.
Konstrukcja pieca:
- Wnętrze pieca i komora wykonana w pełni ze stali nierdzewnej AISI 316,
- Całkowita izolacja termiczna z wykorzystaniem włókna ceramicznego,
- Długotrwałe uszczelnienie wykonane z materiałów o wysokiej odporności termicznej, bezpiecznych dla kontaktu z żywnością,
- Wyjmowane półki boczne oraz odpływ ułatwiające czyszczenie wewnątrz,
- Regulowane nóżki,
- Łatwy dostęp do elementów pieca ułatwiający konserwację,
- Szuflada do odprowadzania skroplin umieszczona bezpośrednio pod drzwiami komory pieca.
Funkcjonalność:
- Elektroniczny panel sterowania z ekranem dotykowym LCD 4,3",
- Brzęczyk końca cyklu,
- Opóźniony start zegara do rozpoczęcia procesu,
- Regulacja ciśnienia za pomocą elektronicznych presostatów,
- Funkcja podgrzewania i utrzymywania ciśnienia w kotle,
- Automatyczny i programowalny system czyszczenia kotła,
- Elektroniczna regulacja mocy grzewczej kotła,
- Automatyczny system otwierania i zamykania drzwi,
- Automatyczny system redukcji próżni w komorze,
- Temperatura pracy 50°C do 122°C - (1,2 bar max).
Dane techniczne:
- Wymiary pieca: 735 x 885 x 840,
- Pojemność komory: 3 x GN 1/1 (80h),
- Zasilanie: ~400V 3N AC,
- Moc: 15,5kW,
- Zabezpieczenie: 22,4A,
- Podłączenie: 5x2,5 mm,
- Waga: 110kg.